Зашто се задовољиш са 3:0, ако може да буде 5:0?!

Звезда мора да живи на енергији Дејана Јовељића! Није баш примерено тражити ману екипи која има 40 бодова после 14 одиграних кола и гол разлику +30, али ћете врло тешко пронаћи навијача Црвене звезде који након синоћних врло динамичног првог полувремена није замерио „спуштање гаса“ свог тима, што је касније резултирало и кикс голом противника. . .

Фудбал 02.11.2018 | 14:15
Зашто се задовољиш са 3:0, ако може да буде 5:0?!
Тренер Црвене звезде Владан Милојевић често је помињао српски менталитет као нешто што жели да искорени у сопственим редовима, али то дефинитивно представља паклено тежак посао за шефа струке српског шампиона. Клуб из Љутице Богдана је после лаганог славља над Бачком задржао девет бодова предности у односу на другопласирани Раднички и отишао на огромних +13 у односу вечитог ривала Партизан, али је овај меч могао још боље да искористи у смислу мотивације за предстојеће мечеве у сезони.

Можда није баш примерено тражити ману екипи која има 40 бодова после 14 одиграних кола и гол разлику +30, али ћете врло тешко пронаћи навијача Црвене звезде који након синоћњег врло динамичног првог полувремена није замерио „спуштање гаса“ свог тима, што је касније резултирало и кикс голом противника. То је нешто што би Владан Милојевић требало да замери својим пуленима.

Црвено-бели ове сезоне имају прилику да уче на директним примерима, а то су Пари Сен Жермен и Ливерпул, који не само да не спуштају гас, већ га додатно додају у финишу утакмице и труде се да противнике испрате са четири, пет или шест погодака у мрежи. Без обзира на то да ли се они звали Ним, Амијен, Хадерсфилд или Кардиф. Велики клубови на тај начин додатно подижу самопоуздање и јачају победнички менталитет, а противника онемогућавају да се на било који начин врати у живот. Са друге стране, играчи, без обзира на то да ли то били они из стартне поставе или резервисти, користе сваку могућност да додатно појачају своју убојитост и изборе се за минутажу и поверење.

Шефу струке у тренуцима осетног пада свог тима преостаје само да проба да пронађе правог играча који би поново раздрмао остатак свог тима, а Владан Милојевић је свог адута пронашао у лику и делу младогДејана Јовељића. Звездин суперталентовани нападач још једном је начином на који се опходи према игри дао пример старијим саиграчима, али и показао да му уопште није важно на којој ће позицији у навали заиграти. Тих 18 минута проведених на левом боку црвено-белих били су му довољни да се три-четири пута избори за идеалну позицију пред голом ривала, а феноменални погодак, који му је поништен због офсајда, могао је да представља награду за уложену енергију у финишу утакмице.

Можда би баш Јовељић могао да буде тај који би још више требало да добија прилику у утакмицама као што је била ова са Бачком, јер би управо он својом жељом могао да погура и оне искусне да знатно више озноје дрес, што би могло да им буде од далеко већег значаја за окршаје који ће бити знатно тежи од синоћног.

У сваком случају, црвено-бели су посао против Бачке одрадили онако како су планирали и до утамице са Ливерпулом на стадиону Рајко Митић (уторак, 18.55) остала је још само утакмица са Пролетером у Новом Саду (субота 15.00). Остаје да се види да ли ће Милојевић комбиновати као и до сада или се ипак одлучити да опроба управо онај тим који ће на мегдан Редсима, али би у сваком случају још једном своју заслужену минутажу требало да добије Дејан Јовељић, који ову сезону дефинитивно користи да направи кључни корак на путу ка будућој незамењивој „деветки“ првог тима Црвене звезде.

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар