Игокеа: Вратио се Гевин, дебитује Вилијамс!

Џими Гевин се након двије седмице вратио у Игокеу и биће спреман за сусрет шестог кола АБА лиге против ФМП-а. Деби би требало да има и Латавијус Вилијамс. Упитан наступ Филипа Адамовића, који је на лијечењу код Маријане Ковачевић.

Кошарка 02.11.2018 | 10:15
Игокеа: Вратио се Гевин, дебитује Вилијамс!
Филип Адамовић је на мечу са Крком обновио повреду задње ложе и упитан је његов наступ у сутрашњем дуелу против ФМП-а у Лакташима. Али, у Игокеи су брзо пронашли рјешење.

Ненад Трајковић ће моћи да, поред Дарка Талића и Аљоше Јанковића, рачуна и на Џимија Гевина иако је прије само двије седмице са њим раскинута сарадња, он је ипак остао у Лакташима.

"Њега смо отписали јер је имао хроничних здравствених проблема са цријевима, односно Кроновом болести. Ипак, добили смо потврду његовог љекара из САД да он са тим проблемом може да игра те да то не утиче на његову игру, концентрацију и физичку спрему. Кад смо видјели да остајемо без плеја вратили смо га јер није отишао", изјавио је Трајковић, а преноси "Глас Српске".

Тренер Игокее је истакао да у клубу користе "све методе познате у свијету" да оспособе Филипа Адамовића за меч против ФМП-а, не желећи да прецизира о каквој се терапији ради. Међутим, "ЕуроБлиц" из извора блиских клубу сазнаје да је он на љечењу код Маријане Ковачевић, која је лијечила многе свјетске фудбалске, рукометне и кошаркашке звијезде, Робина Ван Персија, Венсана Компанија, Петра Ненадића, Милана Гуровића...

Публика у Лакташима очекује и деби Латејвијуса Вилијамса који се договорио о сарадњи са екипом из Александровца до краја сезоне.

Прошле сезоне био је члан Валенсије, али није много играо јер је био повријеђен, тако да је сада прошао обимне прегледе, јер управе не жели да им се понови случај са Орландом Џонсоном који је отишао врло брзо јер је имао хроничних проблема са кољеном.

Разлог доласка Американца је недостатак играча под кошем.

"Закључили смо да Далибора Илића морамо пребацити на крило да га ту форсирамо, јер нема масу да може чувати неког крилног центра и може много да нам пружи на позицији тројке. Тиме смо отворили једно мјесто на центарској позицији па смо тражили играча који може да нам донесе оно што немамо. Он може брзо да рола, брзо скочи у тајмингу и игра изнад обруча, тражи контру те нам донесе скок у нападу", рекао је Трајковић.

У наредну утакмицу оба тима улазе са истим скором побједа и пораза 2-3, а искусни тренер нада се да ће његов тим поновити издање из меча са Крком када су били веома убједљиви у нападу.

"Предстоји нам веома тешка утакмица против ФМП-а, који је добра млада екипа, а одликује је велика енергија. Имају десетак нападачких скокова и морамо зауставити центра Драгана Апића, љевака који може да игра лицем ка кошу и има брзе ноге. Поред њега морамо зауставити Матица Ребеца, Марка Јеремића, Допа Рита који има одличан скок у нападу и одличан шут за три поена. Уколико будемо поновили одбрану коју смо играли од првог минута меча са Крком можемо да дигнемо форму и дођемо до тријумфа", истакао је Трајковић.

Капитен Вук Радивојевић оправио се од повреде руке зарађене на мечу са Будућности, због чега је пропустио мечеве четвртог и петог кола и биће у саставу за дуел који је на распореду у петак (20 часова, пренос ТВ Арена Спорт).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар