Џумхур: Повратак је Новакова највећа побједа!

"Ђоковић ће од наредне седмице поново бити свјетски број један, вратиће се тамо гдје му је мјесто и честитам му на томе, поготово на великом повратку јер мислим да је то његова највећа побједа у каријери", рекао је Џумхур.

Тенис 01.11.2018 | 18:45
Џумхур: Повратак је Новакова највећа побједа!
Дамир Џумхур и Новак Ђоковић су одмјерили снаге у мечу 3. кола АТП мастерс турнира у Паризу, а бх. тенисер је након изгубљеног првог сета резултатом 6:1, због болова у леђима предао меч у другом сету при вођству Ђоковића од 2:1 у гемовима.

Овакав сљед догађаја се могао наслутити од самог старта њиховог првог АТП дуела, јер се Џумхур кретао и сервирао уз примјетну нелагодност, а послије шестог гема је узео и медицински тајм-аут.

Како се ни послије тога његово стање није поправило, 26-годишњи Сарајлија је одлучио да честита Ђоковићу, који би у сваком случају дошао до 29. побједе у посљедњих 30 мечева, почев од Вимблдона.

''Ђоковић ће од наредне седмице поново бити свјетски број један, вратиће се тамо гдје му је мјесто и честитам му на томе, поготово на великом повратку јер мислим да је то његова највећа побједа у каријери. Данас је показао зашто је најбољи, а ја, нажалост, нисам могао издржати до краја меча, болови су кренули у трећем гему у предјелу доњег дијела леђа с којим сам већ имао проблема ове године", рекао је Џумхур након меча.

Бх. тенисер додаје да није било сврхе наставити меч у тренуцима када није могао пружити максимум, те да му је жао због оваквог краја турнира и сезоне.

"Жао ми је што нисам могао одиграти цијели меч против Ђоковића, али надам се да ћу имати нових прилика у каријери. Захвалио бих свима који су ме подржавали кроз сезону у којој сам имао доста успона и падова, али то је саставни дио тениса", додао је тенисер.

Џумхур ће се у наредном периоду посветити лијечењу повреде да би што боље ушао у наредну сезону, док ће Ђоковић у четвртфиналу Мастерса у париском "Берсију" снаге одмјерити са Марином Чилићем.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар