Варда о Партизану: Мисле да су дотакли звијезде, па нај**е тренер!

Бивши центар Партизана Ратко Варда емотивно је прокоментарисао тренутно ситуацију у великану из Хумске 1.  

Кошарка 02.11.2018 | 13:30
Варда о Партизану: Мисле да су дотакли звијезде, па нај**е тренер!
Бивши кошаркаши ретко се оглашавају коментарима игара својих клубова, нарочито ако су критички обојени. Зашто би се замерали неким старим пријатељима или људима који су тренутно у стручном штабу, или на руководећим местима?

Али, Ратко Варда је после пораза Партизана од Турк Телекома, шестог узастопног у Еврокупу и АБА лиги, поручио да је жеља да каже нешто "јача од њега".

Партизан је упркос бројним појачањима протеклог лета лоше кренуо сезону, а тренутно је у серији од шест пораза у свим такмичењима.

Црно-бели су немоћ показали и у среду на гостовању Турк Телекому у Анкари у Еврокупу, након чега је Варда "отворио душу" на Инстаграму.

"Не могу, јаче је од мене да не прокоментаришем ово. Гледам овај данашњи Партизан. Нема ту много шта да се види, сви мисле да су дотакли звезде, а нико се још није попео ни на Београђанку, да буду мало ближе тим звездама. Ствар је у принципу, желиш ли да одеш даље, желиш ли да направиш више или ћеш се једног дана задовољити тим што си играо у Партизану. Да скинем 20кг и са 40 (година) да поново почнем да играм са мојим братом Новицом Величковићем, он зна о чему пишем. Увек нај**е тренер, ваљда ће (нови тренер Андреа) Тринкијери поставити ствари на своје место. Срећно вољеном клубу!",написао је Варда.

Варда је поникао у Партизану где је током шест сезона стекао репутацију једног од најталентованијих центара Европе што га је одвело право у НБА 2001, у Детроит Пистонсе.

Променио је много клубова (Олимпија, Аполон, Бешикташ, Кијев, Реал Мадрид, Менорка, Жалгирис, Химки, Гдањск, Азовмаш, Техеран, Раднички Крагујевац, Мега Визура, Кожув, Сутјеска, Хукмех), док прошле године није окончао каријеру у Динамику.

Са Партизаном је по два пута освајао Куп и Лигу СР Југославије, а са Реалом АЦБ лигу и УЛЕБ Куп. Два пута је био и шампион Пољске.

Са репрезентацијом Југославије је био шампион Европе на У22 првенству "Старог континента" 1998, док је био трећи на јуниорском Евробаскету 1996. године.

Партизан у Ц групи Еврокупа дели последње две позиције са Трентом (скор 1-4), док је у АБА лиги у великој групи тимова са скором 2-3, чија перспектива је борба за четврто место и пласман у плеј-оф.

У суботу поподне црно-бели гостују до сада непораженој Меги, која је заједно са Црвеном звездом лидер регионалног такмичења.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар