Марадона добио статуу за рођендан!

Један од најбољих фудбалера свих времена Дијего Армандо Марадона прославио је у уторак 58. рођендан, а један од поклона које је добио била је статуа.

Фудбал 01.11.2018 | 14:15
Марадона добио статуу за рођендан!
Марадони су статуу подигли у Ла Патерналу, дистрикту Буенос Ајреса одакле је Аргентинос Јуниорс, клуб у којем је "Ел Пибе" почео професионалну каријеру 1976. године.

"Скулптуре се обично праве у част мртвих, а Дијего је жив. Направили смо статуу сад како би Марадона док је жив знао да ће га овај део града заувек памтити. Знамо да ће он доћи да је види и исрећни смо због тога", рекао је Алберто Перес, директор Комисије историјског истраживања Ла Патернал дистрикта.

Статуу је направио скулптор Хорхе Мартинес, а инспирацију је пронашао у изразу "Космички змај", како је уругвајски коментатор описао Марадонин други гол у четвртфиналу Светског првенства 1986. године против Енглеске.

"Након што сам погледао много фотографија осетио сам да ово обележава историју аргентинског фудбала. А и он је тада постао 'Космички змај'", изјавио је Мартинес.

Марадона је током легендарне каријере играо још за Боку Јуниорс, Барселону, Наполи, Севиљу, Њуелс Олд Бојс и опет Боку у којој се пензионисао 1997.

Ипак, највеће успехе остварио је у дресу Наполија с којим је освојио два пута Серију А, те по једном Куп и Суперкуп Италије и Куп УЕФА.

У клупској каријери је постигао 310 голова на 590 утакмица, највише управо за свој први клуб Јуниорсе 116, један више него за Наполи, док је за репрезентацију Аргентине на 91 утакмици постигао 34 гола.

Са Аргентином је био првак света 1986. године.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар