Јокан пред Сити: Газда није задовољан, нисам ни ја!

Али, апсурдно је да се предамо! Српски стручњак има најтежи могући испит у енгелском фудбалу.

Фудбал 01.11.2018 | 10:45
Јокан пред Сити: Газда није задовољан, нисам ни ја!
Фулам је у серији лоших резултата, острвски медији спекулишу да је Славиша Јокановић под притиском и да му се љуља клупа, али времена за туговање и анализу нема много. Већ сутра увече, Јокановић и његови изабраници гостују најбољем тиму острвског фудбала - Манчестер Ситију.

Унапред су отписани, поготово што је реч о Лига купу који није приоритет за Фулам поред борбе за опстанак.

“Сви знају да је Премијер лига најважније такмичење, али и Лига куп је сјајно такмичење. Нисам задовољан распоредом, али можда је ово и добар моменат за овакав меч. Морамо да напредујемо и да се боримо свим снагама. Ово је велика шанса да играмо против великог тима. Неке раније утакмице су нам показале како да приђемо оваквим мечевима. Куп такмичења су добре прилике за младе, али и све остале играче да напредују. Два јако битна теста су испред нас”, каже Славиша Јокановић у најави утакмице.

Неће много значити Фуламу и ако Гвардиола одмори неке од носилаца игре.

“Ако направе 11 измена, изаћи ће са Компанијем, Санеом, Жезусом и Де Брујнеом. Они су тим који је прављен за играње на свим фронтовима. Чак и ако почну са другим тимом – како га неки зову – они су и даље најбољи тим за нас. Треба да приђемо овом мечу позитивно и ово је добра прилика да се ујединимо и будемо бољи. Нисмо задовољни стартом сезоне и ова утакмица може да нам помогне да поправимо расположење”.

Док енгелски медији псекулишу о његовој смени, газда клуба Шахид Кан му је пружио јавну подршку. Али и стакао незадовољство после убедљивог пораза од Борнмута.

“Знамо да нам је потребан неко да нас погура. Ја гурам играче, Кан гура мене, али и грачи морају да гурају једни друге. Охрабрење од газде је добра порука за играче, али мој посао је да их погурам. Не треба да чекају да се деси нешто чудно да би напорно радили. Увек ћу то радити и покушавати да их што боље припремим за утакмицу. После утакмице смо причали и питао ме је о актуелној ситуацији и на који начин мислим да је решим. Није био задовољан, као ни ја, ни навијачи. Али ово је дугачак процес и ситуација је и даље у нашим рукама јер крај сезоне је далеко. Не можемо да се предамо. То било апсурдно после само неколико мечева у Премијер лиги. Морамо да прихватимо критике и да будемо довољно јаки да разумемо коментаре који су фудбалски. Милсим да смо довољно јаки и да имамо довољно квалитета да променимо сиутацију у којој смо тренутно. То не може да се промени за две или три утакмице већ морамо да радимо напорно у наредним месецима”.

Фулам је примио 15 голова на последња четири меча. Јасно је у чему је проблем…

“Радимо на томе. Ако пажљиво сагледате ситуацију, видћете да смо мењали неке ставри, покушавали, али нисмо нашли прави одговор. Знамо да то није довољно и да не радимо добар посао, али морамо да гурамо напред, да се адаптирамо и да будемо компактнији. Морамо да нађемо решење на различите начине. Да будемо мирнији и да схватимо који је најбољи начин за фудбал који играмо. Немамо дубину и нисмо задовољно због тога. Против Борнмута нисмо решили проблем, али нисмо били опасни ни пред противничким голом. У овом моменту, оно што тим нуди на терену није довољно и на мени је одговорност да будемо храбрији и амбициознији”.

Занимљиво је да ће у саставу Фулама бити и 15-годишњи Харви Елиот који је недавно постао најмлађи фудбалер у историји Лига купа Енглеске.

“Елиот ће бити у екипи, он је њен део. Никада није путовао са екипом ван Лондона и ово је прилика да му пружимо то занимљиво искуство. Видећемо да ли је моменат за тако малдог играча да добије прилику против оваквог ривала”, поручио је Јокановић.  

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар