Надал одустао од Париза, Ђоковић поново број један!

Рафаел Надал одустао је од Мастерса у Паризу, што значи да ће Новак Ђоковић бити поново најбољи тенисер света на наредној АТП листи.  Новак после тачно две године на врху света! Новак Ђоковић, најбољи српски спортиста у историји, после тачно две године постао је нови/стари број један.

Тенис 31.10.2018 | 18:15
Надал одустао од Париза, Ђоковић поново број један!
Шпанац се још није опоравио од повреде колена и пред дуел са Фернандом Вердаском морао је да одустане од турнира.

То аутоматски значи да ће од наредног понедељка српски тенисер Новак Ђоковић поново бити на врху света.

Новак у тренутном стању има 7.535 бодова, док је Надал изгубио 170 и наредној АТП листи имаће 7.490 бодова. Ма шта урадио у трећем колу против Дамира Џумхура, Ђоковић ће бити први тенисер света.

Српски тенисер последњи пут први на свету био је 31. октобра 2016. године, што значи да је прошло тачно две године од тог момента.

У том периоду Новак је прошао кроз веома тежак период, средином 2017. морао је да се повуче због повреде лакта, а када се вратио на терен почетком ове године није изгледао добро.

Уследила је операција, потом мучење да пронађе праву форму, а онда је од Вимблдона опет онај стари. Освојио је последња два Грен слема, као и Мастерс у Шангају и сада је поново на правом путу.

Новак после тачно две године на врху света! Новак Ђоковић, најбољи српски спортиста у историји, после тачно две године постао је нови/стари број један.

Повлачењем Рафаела Надала са Мастерса у Паризу Шпанац је изгубио 170 бодова и то значи да ће Ђоковић од наредног понедељка и званично бити први тенисер света.

Српски тенисер се у четвртак састаје са Дамиром Џумхуром у трећем колу Париза и небитно да ли победио или изгубио на новој АТП листи ће бити на врху света.

Последњи пут Новак је први на свету био 31. октобра 2016. године када му је чело преузео Енди Мари.

После тога уследио је веома турбулентан период за Ђоковића, који је у јуну ове године био 22. играч света, а само четири месеца касније поново је први.

Новак је после Вимблдона 2017. године одлучио да направи паузу због повреде лакта, а када се вратио на терен почетком ове сезоне није изгледао добро. У фебруару је морао на операцију, а при повратку на терен доста мучио.

У првим колима су га избацивали тенисери који му раније не би узели шест гемова за цео меч, а онда је од шљаке кренуо да игра боље. Прави препород десио се на трави када је освојио Вимблдон и када је кренуо успон ка првом месту.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Браво

31.10.2018 17:41

Браво Ноле сви те воле.Освоји ли овај турнир наш Ноле ће се учврстити на трону АТП листе и оправдати титулу краља тениских терена.Срећно Ноле, сви те воле!

ОДГОВОРИТЕ