Џајић причао за Хрвате: Звезда би добила Динамо!

Судија у Ливерпулу се осрамотио! „Не знам да ли би онакве пенале свирао Звезди“, додао је Џајић.  Џајић: Са Динамом само у Европи, Звезда би победила! Почасни председник Црвене звезде Драган Џајић је у интервјуу за "Вечерњи лист" рекао како би волео поново да види утакмицу између Динама и Црвене звезде.

Фудбал 01.11.2018 | 19:45
Џајић причао за Хрвате: Звезда би добила Динамо!
Најбољи српски фудбалер свих времена Драган Џајић убеђен је да би Црвена звезда данас победила Динамо из Загреба, иако хрватски клуб бележи одличне резултате у Лиги Европе

Џајић се у интервјуу за Вечерњи лист дотакао многих тема, а једно од питања је било и да ли би волео да поново види на терену дуел Звезде и Динама.

„То може да се догоди само ако нас жреб у Европи споји, све друго је нереално. Волео бих да видим ту утакмицу, зашто да не. Играле су већ и Србија и Хрватска и шта је било? Ништа. Победили сте, мало се сладили и то је то. Тешко ми је да предвидим исход, али мислим да би Звезда победила“ , поручио је Џајић.

Он се осврнуо на учешће Црвене звезде у Лиги шампиона. Као и на поразе у Ливерпули и Паризу.

„Звезда 27 година није била у Лиги шампиона. Била је велика еуфорија. Када је обављен жреб, знали смо да ће бити јако тешко, нико није сумбјао да су посебно Ливерпул и ПСЖ бољи. Звезда никада не сме ићи испод неког нивоа, не сме бити неко кога је лако победити“.

Хрватског новинара је занимало и Џајићево мишљење о пеналима за Ливерпул.

„Морате направити велики резултат да би вас другачије третирали, а нисам сигуран да Звезда и Динамо сад то могу. Можда су ти пенали и били, не знам, можемо довести сто стручњака и анализирати. Само ме једно занима: Да ли би их свирали за Звезду? Судија се у Ливерпулу осрамотио“.

И док мисли да би српски шампион био бољи од хрватског, другачија је ситуација када су репрезентације у питању.

„Ви (Хрвати) сте имали две велике генерације, ону из 1998. године, која је могла да направи и више и ову. Колико ћете још дуго тако моћи, не знам. У Србији такође има добрих играча. Ви имате култ, али не само култ. Није то само "ја волим Хрватску па ћу због њега да погинем". И овде воле Србију. Негде сте нашли праву жицу, а која је то... Не зна нико“.

"Модри" из Загреба и "црвено-бели" су некада водили жестоке битке, али дошао је рат, распад Југославије и од оног чувеног меча, 13. маја 1990. нису се састајали.

Џајић је рекао да нови сусрет сада може да се догоди једино ако се два клуба састану у европским клупским такмичењима.

"То може да се догоди само ако нас жреб у Европи споји, све друго је нереално. Волео бих да видим ту утакмицу, зашто да не? Играле су већ и Србија и Хрватска и шта је било? Ништа. Победили сте, мало се сладили и то је то. Тешко ми је предвидети исход, али мислим да би Звезда победила", изјавио је Џајић.

Он је одговорио и на питање да ли је најбољи играм са Мундијала у Русији, Лука Модрић, најбољи играч са ових простора.

"Луку сам гледао углавном у дресу Реала. Све поменуто страшна је лична сатисфакција за играча. А да ли је највећи фудбалер у историји са ових простора, то је питање. Играо је у великим клубовима, људи га цене и воле, а то да ли је бољи од Бобана или Шукера, нека кажу навијачи", одговорио је бивши челник првака Србије.

Подсетили су га и на речи Здравка Мамића, вече пре изрицања пресуде, када је рекао како су Драган Џајић и Душан Савић замолили митрополита Порфирија да им организује вечеру са Мамићем, на коју челник Динама није дошао. Џајић је потврдио да је тако и било.

"Све је то истина. Није дошао, био је његов адвокат и рекао да му је јако жао. Знам за све његове неприлике, као и Томе Хорватинчића. Драги су ми пријатељи, увек ће то остати. Али ја не могу да судим хрватској јавности ако има друкчије мишљење. Мени није јасно да се после толико успеха Мамићу све то догађа, али шта да радим".

Насмејао се када су га подсетили како се накад говорило да "има пара к'о Џајић".

"Ха-ха! Нарочито овде. Па и сада када дођем на границу и предам пасош, питају ме, да ли још вреди она има пара к'о Џајић. Невероватно! Не знам ко је то протурио, али и сада ме то прати. Волео бих да је тако", признао је Џајић, рекавши да је као млад волео да се лепо обуче, вози добре аутомобиле, те да су можда због тога људи почели да причају како има много новца.

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар