Индија добија највећи споменик на свијету

Статуу индијског хероја за независност Сардара Валабхаија Патела двоструко вишу од Кипа слободе у Њујорку, на представљању у среду чуваће хиљаде полицајаца због очекиваног протеста локалне заједнице.

Занимљивости 31.10.2018 | 12:25
Индија добија највећи споменик на свијету
Спекатакуларно представљање монументалне статуте од 182 метра уз учешће борбених авиона и хеликоптера који би требало да је заспу цвећем, пало је у други план због најаве протеста. Незадовољни мештани траже компензацију за земљу која им је одузета како би се поставила "Статуа јединства".

Локалне власти индијске државе Гуџарат тврде да је 185 породица које су се иселиле због споменика добило као одштету 475 хектара нове земље.

За изградњу статуе индијског хероја за независност Сардара Валабхаија Патела потрошено је више од 350 милиона евра и четири године рада.

Велелепна статуа висока је 182 метра
Локални шеф полиције Абај Чудасма каже да ће више од 5.000 полицајаца бити распоређено на различитим пунктовима у пречнику од 10 километара од места где се споменик налази.

Велелепни споменик који осим што двоструко виши од Кипа Слободе у Њујорку далеко надмашује и статуу Буде у кинеској провинцији Хенан која као друга по величини има само 128 метара.



РТС
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар