Бразилац или Црногорац гасе пожар у Милану?!

Росонери у паници после повреде великог појачања!

Фудбал 03.11.2018 | 11:00
Бразилац или Црногорац гасе пожар у Милану?!
Када је летос Милан трампио Леа Бонућија за Матију Калдару, његови навијачи су одушевљени, а чак су и тифози Јувентуса били незадовољни што клуб даје момка који је будућност италијанског фудбала за ветерана који је издао Јуве годину раније. Али испоставило се да је Јуве направио бољи потез. Макар краткорочно.

Бонући се врло лако адаптирао да опет командује одбраном Бјанконера и једна је од најјачих карика, док је Калдара због повреде одиграо за Росонере само 90 минута против Диделанжа у Лиги Европе. И ко зна када ће опет на терен. Повреда листа је тежа него што се претпостављало и очекује га пауза од минимум три месеца.

Тако је Милан дошао у опасну ситуацију јер последња линија остаје без шрафа који је планиран као јако битан. Без Калдаре у тиму, стандардни штоперски тандем је до сада био Ромањоли – Мусакио, а једина алтернатива им је Запата. Нико од поменуте тројице не улива поверење на старту сезоне и Росонери ће у јануару покушати да појачају последњу линију.

Познате су и мете Милана. Реч је о Бразилцу Родригу Кају и Црногорцу Стефану Савићу.

Кајо се већ неколико сезона помиње као жеља бројних европских клубова. Реч је о штоперу бразилског Сао Паула који успешно игра и као задњи везни, а Миланов директор Леонардо га јако добро познаје. Леонардо је некада играо за Сао Пауло, из њега је касније као скаут довео и Каку у Милан, тако да би имао предност у преговорима. За 25-годишњег Бразилца су се раније интересовали Рома и Челси, тако да Милану није чист пут до трансфера. Цена Бразилца је око 18.000.000 евра, а добра ствар за Росонере је што има пасош ЕУ не би дошао као странац.

Међутим, ту је и друга опција – Стефан Савић. Црногорац из Атлетика је летос био мета Јувентуса и још неких клубова, али Симеоне није пристао да га прода. Ипак, Савић није стартер у Атлетику, предност имају Годин и Хименез, па чак и Лукас Ернандез којег Чоло све чешће користи као штопера. Савић је имао и проблема са повредама, тако да није стуб одбране. Али тешко да ће га Симеоне пустити ако не доведе замену. У том случају би био спреман као што је летос нудио Савића и новац за Миленковића из Фиорентине.

Савићева цена је око 25.000.000 евра, Милан би му понудио улогу стартера, а амбијент му не би био стран јер је већ са успехом играо у Италији као члан Фиорентине.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар