Миленковић први "пик" Јувентуса!

Шампион Италије Јувентус одустао је од одбамбеног фудбалера Ајакса, Матијса де Лихта и потпуно се окренуо српском репрезентативцу Николи Миленковићу.

Фудбал 31.10.2018 | 23:35
Миленковић први "пик" Јувентуса!
Миленковић у Јувентусу пре Де Лихта? За репрезентативца Србије интересовали су се Рома, Атлетико, Манчестер сити, Бајерн, а сада је "у ред" стао и најмоћнији клуб Италије.

Миленковић ове сезоне игра сјајно, већ је постигао два гола у Серији А, а постао је и незамењив члан стартне поставе репрезентације Србије.

Миленковић је пројектован као замена за времешног Андреу Барзаљија, који следеће године пуни 38. година и вероватно завршава каријеру. 

Исти извор наводи да ни бивши дефанзивац Партизана није јефтин, посебно што га желе Бајерн и Манчестер јунајтед, али и да су Јувентус и Фиорентина успешно сарађивали у трансферима, упркос незадовољству навијача. 

Хрватски фудбалер Марко Пјаца је минулог лета прешао из Торина у Фиренцу, а годину дана раније Федерико Бернадески у другом смеру, па се верује да би Миленковић могао да буде нови добар посао. 

Миленковић ове сезоне игра сјајно, већ је постигао два гола у Серији А, а постао је и незамењив члан стартне поставе репрезентације Србије, иако у клубу игра на позицији штопера, доку репрезентацији, по избору Младена Крстајића, покрива позицију десног бека. 

Реномирани лист бившем фудбалеру Партизана предвиђа 35 одсто шанси да пређе у Јуве, али исто толико и у Бајерн из Минхена, док се као потенцијални кандидат наводи Манчестер јунајтед, као и Монако. 

Према свему судећи једно је сигурно, а то је да "Блеки" од наредног лета више неће бити фудбалер тима из Фиренце.

Матијс де Лихт (19) остаје прва мета Јувентуса у процесу подмлађивања одбране пуне "калчо" диносауруса, попут Андрее Барзаљија (37), Ђорђа Кјелинија (34), па и Леонарда Бонућија (31) и Мехдија Бенатије (31), али…

Уколико председник "бјанконера" Андреа Ањели и његови сарадници не успеју да се договоре са Ајаксом, торински "Туттоспорт" најављује да ће у први план избити штопер Фиорентине, Никола Миленковић (21).

Овај спортски дневник наводи да у Амстердаму желе да разговарају само уколико је Јуве спреман да плати 50 милиона евра за тинејџера 74 наступа за клуб и 11 за репрезентацију Холандије.

Наводи се и да последњег у низу "вундеркинд" производа из Ајаксове школе фудбала покушавају да доведу и остали великани европског фудбала, због чега Хени Хенрикс и остали челници "копљаника" сигурно неће журити да га продају.

Због свега, пише "Туттоспорт", у Торину су се окренули својој редовној муштерији на терену и свом редовном продавцу на тржишту играча, Фиорентини. 

У Фиренцу су, према писању тамошњих листова, увелико стизале понуде за српског репрезентативца, Миленковића, које је породица Дела Вале без проблема одбијала. Чак и ону коју је наводно послао Манчестер јунајтед на инсистирање менаџера Жозеа Муриња.

Португалац је, писао је "Ла Назионе", покушао да купи Миленковићев уговор за 60 милиона евра и доведе га већ у јануару, али је то наводно било глатко одбијено.

Можда у Јувентусу сматрају да могу да га доведу за мање новца.

Док се на трибинама "Артемио Франкија" с колена на колено преносила анти-Јувентус култура, два клуба пословала су са уживањем, а само у последњих годину дана стране су разменили Марјко Пјаца и Федерико Бернардески.

Амаури, Фелипе Мело, Кристијано Занети, Федерико Балзарети, Валери Божинов, Адријан Муту, Мануеле Блази, Фабрицио Миколи, Енцо Мареска, Анђело Ди Ливио, па и сам капитен "Старе даме", Ђорђо Кјелини само су неки од играча који су мењали црно-бело за љубичасто, и обратно, у претходних 20-ак година... 

Свакако најпознатији и најважнији за историју италијанског фудбала остаће прелазак великог Роберта Бађа из Фиорентине у Јувентус на лето 1990. године за седам милиона фунти.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар