Раонић и Цонга: Три сата тениса, 247 поена, 0 брејкова!

Раонић после трочасовног маратона са Цонгом изборио дуел са Федерером! Канадски тенисер Милош Раонић играће против Роџера Федерера у другом колу Мастерса у Паризу.  У дуелу двојице сервера у "Берсију" није виђен брејк током два сата и 57 минута велике борбе.

Тенис 30.10.2018 | 21:20
Раонић и Цонга: Три сата тениса, 247 поена, 0 брејкова!
Раонић је тек после три сата борбе савладао Француза Жо-Вилфреда Цонгу после преокрета и три тај-брејка са 6:7 (4), 7:6 (5), 7:6 (5).

Биће то јубиларни 14. дуел Раонића и Федерера, а Канађанин се нада тек четвртој победи.

Последњи пут га је надиграо на Вимблдону 2016, али је Федерер добио последња два сусрета без изгубљеног сета. 

Федерер и Раонић су последњи окршај имали у Штутгарту у јуну, када је Швајцарац славио 6:4, 7:6. 

У друго коло Париза у уторак су се пласирали још Медведев, Вердаско, Хачанов, Кукушкин, Фучович, Симон и Џумхур, који ће играти са бољим из дуела између Новака Ђоковића и Жоаа Соусе.

"Берси" је био на ногама!

Милош Раонић и Жо-Вилфред Цонга одиграли су меч за памћење у 1. колу Мастерса у Паризу.

Дуел је трајао два сата и 57 минута, одиграно је 247 поена, односно 36 гемова, од којих је свакоме припало по 18 па су на крају одлучивали тај-брејкови: 6:7 (4:7), 7:6 (7:5), 7:6 (7:5)!

Канађанин је имао седам брејк лопти, од којих су две биле и меч лопте при резултату 5:4 у трећем сету, али је на крају пресудан био поен на сервис Француза на 5:5 у тај-брејку трећег сета, после којег је сервисом успео да заврши посао и прекине серију од четири пораза рачунајући од Токија, преко Шангаја, Антверпена и Беча.

Раонић ће се, после тешко извојеваног вођства од 4:3 у ривалитету са Цонгом, састати са (3) Роџером Федерером у 2. колу последњег Мастерса у сезони. Швајцарац води 11:3.

Цонга је као шампион из 2008. добио "специјалну позивницу" организатора 4.273.775 евра вредног турнира у дворани, након што је у 2018. одиграо само десет мечева због повреде и операције колена. Овај 33-годишњи ветеран, чију су каријеру обележиле бројне повреде, губио је у трећој рунди на Аустралијан опену у јануару и Монпељеу у фебруару (скор 4-2), након чега је морао на хируршки захват на колену и паузу од седам месеци.

Вратио се у септембру у Мецу, где га је на старту савладао Петер Гочовчик, а из тог града понео је и повреду трбушног зида због које је паузирао месец дана. У октобру је у Антверпену победио Гида Пељу, па изгубио од Гаела Монфиса, да би у Бечу прошле недеље стао већ у првом колу после сусрета са Семом Кверијем.

Иако је као добитник "вајлд карда" добио звучно име на старту турнира у Паризу, имао је и прилику да забележи победу, јер је Раонић од пораза у трећој рунди Токија од Данила Медведева везао неуспехе на наредна три турнира губећи редом од Мекензија Мекдоналда, Васека Поспишила и Јиргена Мелцера.

Цонга је имао две шансе за брејк у мечу и то за вођство од 3:4 у трећем сету и сервис за 3:5, али их није искористио и потом морао да спашава меч лопте при вођству Канађанина црногорског порекла од 5:4... што је и успео. Али, приликом сервиса на 5:5 у тај-брејку "стегла му се рука", па је изгубио наредна два поена и меч.

Раонић је имао две сет лопте на 5:4 у првом сету, које није искористио па је један мини брејк пресудио у првом од три тај-брејка - 4;7 у Цонгину корист.

У другом тај-брејку, Канађанин умало није од готовог направио елиминацију, јер је предност од 5:0 и 6:1 на крају претворио у изједначење тек из пете сет лопте - 7:5.

Резултати 1. кола:

уторак

Данил Медведев - Пабло Карењо-Буста 6:2, 6:2
Фернандо Вердаско - Жереми Шарди 6:4, 6:4
Михаил Кукушкин - (WЦ) Пјер-Јуз Ербер 3:6, 6:3, 7:5
Мартон Фучович - Беноа Пер 6:4, 6:4
Жил Симон - Лука Пуј 6:3, 6:4
Милош Раонић - (WЦ) Жо-Вилфред Цонга 6:7 (4:7), 7:6 (7:5), 7:6 (7:5)

Резултати 2. кола:

уторак

Карен Хачанов - (ЛЛ) Метју Ебден 6:2, 2:0 предаја
(14) Стефанос Циципас - Дамир Џумхур 3:6, 3:6
(2) Новак Ђоковић - Жоао Соуза у току
(5) Марин Чилић - Филип Колшрајбер (касније)

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар