Париз: Џумхур у осмини финала и сад чека Новака!

Џумхур без проблема са Циципасом, чека се Ђоковић! Босанскохерцеговачки тенисер, Дамир Џумхур, победио је Грка, Стефаноса Циципаса, са 2-0 у сетовима и пласирао се у треће коло Париза.

Тенис 30.10.2018 | 20:15
Париз: Џумхур у осмини финала и сад чека Новака!
Џумхур је у другом колу побиједио 14. носиоца и 16. играча свијета Грка Стефаноса Циципаса са 6:3, 6:3.

Босанскохерцеговачки тенисер тако је славио другу побједу у трећем мечу с младим грчким тенисером и изборио пласман међу 16 најбољих у Паризу.

Од почетка меча Џумхур је контролисао игру, а до првог брејка дошао је у петом гему када је повео с 3:2. До деветог гема тенисери су "држали" свој сервис, а онда је Џумхур при водство од 5:3 направио још један брејк и сигурно освојио први сет.

Доминација Џумхура наставила се и у другом сету, у којем већ у првом Циципасовом сервису прави брејк за 2:0. Грк је узвратио брејком, али је Џумхур већ у наредном гему направио још један и сигурно меч привео крају.

У осмини финала Џумхур ће играти с побједником меча између српског тенисера Новака Ђоковића и Жоаоа Соузе из Португала.

Џумхур је наставио са добрим играма у главном граду Француске и, после повбеде над Гојовчиком, истом мером тријумфовао над фаворизованим Циципасом.

Дамир је био неочекивано сигуран при сервису, а у противничким гемовима успевао је да изврши велики притисак, што је резултовало са чак два начињена брејка у првом сету.

Тренутно 52. тенисер света је добро почео и у наставку меча и у чак три наврата заредом одузимао сервис ривалу. Наишао је на мање проблеме приликом вођства од 5:1, али без превише турбуленције успео да приведе дуел крају. 

Џумхур је са две победе на старту турнира у Берсију успео да прекине лош низ резултата од пет пораза у низу и најавио покушај побољашања ренкинга. 

Њему ће у трећој рунди противник бити бољи из дуела који треба да почне за пар минута, у којем се састају први "рекет" Србије Новак Ђоковић и Португалац Жоао Соуса.

Париз, ИИ коло:

Медведев – Карењо-Буста 6:2, 6:2
Вердаско – Шарди 6:4, 6:4
Ебден – Хачанов 2:6, 0:2 предаја
Ербер – Кукушкин 6:3, 3:6, 5:7
Фучович – Пер 6:4, 6:4
Циципас – Џумхур 3:6, 3:6
Симон – Пуј 6:3, 6:4

Извор: мондо.ба/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар