Почеле контроле у "Еко топлани"

На рачун нове и старе Топлане стигле су нове критике. На удару су се овај пут нашли, не од стране грађана који су незадовољни њиховим услугама и који се махом искључују са њихове топлотне дистрибутивне мреже, већ су глас против њих сада подигли и запослени.

Република Српска 30.10.2018 | 19:45
Почеле контроле у "Еко топлани"
На основу пријаве радника “Еко – топлане” и Топлане ад Бања Лука у којој се наводи да су се у оквиру ових предузећа дешавале одређене пословне активности које нису у складу са законом, инспектори УИО покренули су поступак контроле стања пословања ових компанија.

Иако је прва фаза провјере почела јуче, у одговору БН ТВ, “Еко- топлане” тврде да је ово предузеће већ било предмет контроле и да је константовано да је њихов рад транспарентан.

„Пословање „Еко - топлана“ Бања Лука било је предмет потпуне контроле УИО БиХ током августа ове године. Приликом контроле нису утврђене неправилности пословања, што је констатовано и записником који нам је достављен“-наводи се у одговору „Еко-топлане“.

Из УИО истичу да су прије одређеног времена добили пријаву од радника који припадају предузећу “Еко- топлане”, да су на основу те пријаве инспектори и започели своју контролу, али да ће тек након њеног окончања знати да ли је било одређених незаконитих радњи.

“У овом тренутку не можемо говорити о милионским дуговима. Ми смо започели процес контроле и по завршетку када се утврди чињенично стање знаће се да ли је ту било одређених пропуста и да ли је све урађено у складу са законом или није”, наводи портпарол УИО Ратко Ковачевић.

На инспекторима УИО је у наредном периоду да провјере да ли су ти наводи тачни или не, и да ли ће заиста ова предузећа имати разлога да се похвале уредним пословањем као што то тврде.

Подсјећамо, “Еко –топлане” су почеле са радом ове године у марту, а у њих је уложено 36 милиона КМ. Иако је њихова првобитна намјена била да у потпуности замијене Топлану на мазут, испоставило се да нова “Еко- топлана” не може да ради без старе Топлане.



БН ТВ

Коментари / 18

Оставите коментар
Name

БОБА

30.10.2018 15:13

БИТНО ЈЕ ДА СЕ НАПИШЕ КАКО СЕ НЕШТО РАДИ И ОНДА ХАЈМО ДАЉЕ.СВЕ ЈЕ БАЈНО КРАСНО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Те

31.10.2018 10:38

топлане је творац лопужа црногорска Радојчић. џибе ,Радојчићу у Црну Гору па тамо кради.

Name

Алармантно

30.10.2018 15:33

Гријање ове године је досад најгоре. Сезону нису почели 15.10, већ 17.10 и то једва, тако да се може констатовати да је за нас са Кочићевог вијенца гријна сезона почела 18.10.. На прву појаву сунца гасе гријање. Преко дана је и некако, ал увече уопште није за бити без гријања, поготово ко има малу дјецу. У ових 15 дана, од кад је "почело" гријање толико су пута палили топлану да још није ни изашао сав ваздух из система. Значи, од ови 15 гријали су 5...Питам се шта ће бити у јануару...Ужас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Са ОБИЛИЦЕВ-ог

30.10.2018 18:20

На Мејдану иста ствар.

Name

бл

30.10.2018 15:46

Битно је да су приватизовали топлану и да купе лову од градјана и да су увели паусал и за калориметре лоповска дрзава

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

30.10.2018 16:22

Замислите, удружи се пар људи и направе извор питке воде малог капацитета, оснују мини водовод са десетак запослених и кроз постојеће цјевоводе снабдевају градско насеље са око 5000 становника. Потом та мала фирма купи Водовод и онда та мала фирма преузме наплату рачуна за воду цијелог града од 200 000 становника. Ето тако функционише мафијашка Еко топлана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

драгиња

30.10.2018 16:26

Ах, будимо реални, тресла се гора родио се миш. Како су ушли, тако ће изаћи, само мало богатији. кад је испектор Моћо дошао у Телеком у ревизију, отишао је тако да их је условио да му запосле жену. тако ће и ови. Није битно што као сјечке имају, непада им напамет да наложе. Људи сјечку чувају, а ми плаћамо цијелу годину никакву услугу

ОДГОВОРИТЕ
Name

љубица

30.10.2018 16:44

Бањалучка топлана је једино сад јавно предузеће које од грађана узима паре за услугу коју им не пружа. Телеком вам наплати потрошене импулсе, комунално одвезе смеће, водовод вам наплати своју потрошњу, електрично исто. Једино топлана наплаћује ништа. Ово је страшно. Требало би сад свима да умање рачуне на годишњем нивоу за два рачуна јер не грију ништа. И мање од ништа. Старии свијет и дјеца су нарочито проблематична група. Ујутро и навече је у становима јако хладно. Па ако плаћамо зашто се не грије, ко ће нас заштитити. Њихово је да грију, било сунце или снијег. Па ми то плаћамо. Ко ће потрошаче заштитити?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗЗ топ

30.10.2018 16:55

Па сто се не искљуците ако сте незадовољни? Ја сам се искљуцио у марту, позвао Еко Топлану да ме искљуце, а они тразе сагласност свих станара.у солитеру сто је немогуце. Обавијестио на њихов протокол кад се искљуцујем, искљуцио и опет на протокол обавијестио да сам се искљуцио. И то је то. Рацуне саљу а ја на сваки рацун ударам приговор и тако цу док ме не тузе за услугу коју ми не прузају. Није ми теско ал цу своје право истјерат у овој трулој дрзави. Ви плацајте ако хоцете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

слава

30.10.2018 19:37

Мени се чини да ни ти то ниси одрадио на прави начин. Шта ако ти дође од суда да платиш? Ниси испоштовао процедуру. Сваки мјесец писес приговор? То је стварно пуно зезанције и стално мислиш како це се то заврсити. И ја сам на ивици да се одјавим. Скупићу потписе у згради. Али мене брине ста даље? Гријати се на дрва не могу, други спрат, послије милион реновирања сад ми је димњак у ормару, ста да ти казем, мали станови. Струја развод стари. Треба га свег прерадити, прекопати цијели стан. И ко зна како це то испасти. Купис уљани радијатор, мом познанику се запалио, дијете у стану било само, укљуцило га на продузни. Купити норвеске? Копати нови развод и за гријање? Тросковима никад краја. Али кад би се по насељима удрузили, да се насеље искљуци са топлане, имамо оне заједницке просторије које зврље празне, направити котловнице и гријати се. То би био посао. И ко их шиша, гријали или негријали. Али стварно су прави злочинци. Толико се свијета разболило од хладних просторија.

Name

Ре слава

30.10.2018 20:13

Нема наплате за услугу која није прузена. То судови не досудјују, а милион је нацина на који цете ријесити гријање у стану. Уосталом, то се увелико ради и без прикупљених потписа. Само скидање са система треба одрадити преко овластене фирме и обавијестити Еко Топлану о искљуцењу.

Name

маки

30.10.2018 16:56

Ко је власник еко топлане ?????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

30.10.2018 19:09

Власник ЕКО топлане су Срдјан Амидзић и Игор Радојичић. Посредник био Борко Торбица као квиско. Украли 25 милиона , опрали преко Торбице у Београду , па подијелили све по плану.

Name

Акционар

30.10.2018 17:16

Није то све. Причајте мало и о нуклеарном отпаду који увозе из Њемачке. Зашто се ноћу тајно искипавају камиони са сјецком ХР таблица а отпремнице њемачке фирме? Које фирме? Чује фирме. Брадоње се удружиле и на сису накачиле. Лези лебе да те једем. Радојчић и његов партнер у послу Амидзиц двојац који нам сиса крв. Чега се брадоње удате све постаје гола сјеча и сјечка. Пусите се народе, хтјели сте младе и некорумпиране а добили сте зарђале и похлепне

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лака

30.10.2018 18:36

Превара стољећа. Па ко ме може натјерати да плаћам нешто што не користим. То би било исто да оним у градској управи сваки мјесец шаљем рачуне за кавијар и шампањац и још их тужим ако не плате...хаха. У Њемачкој за све има посебан сат и плаћаш само колико потрошиш

Name

Вупер

30.10.2018 21:56

Како град направи а приватници убиру лову

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарија Мирнић Мајсторовић

06.12.2019 16:42

А ако случајно не платите одмах вас туже и то не преко своје правне службе као стара топлана, него преко приватне лоповске адвокатице (Дарија Мирнић Мајсторовић), која вам се још најаши са са својим нереално високим трошковима. И сву ту пљачку грађана подржава наше судство доношењем извршних пресуда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јохннy

16.10.2020 14:11

Госпођа адвокат ми је на конто тужбе и дуга према Топлани (дуг чине паушали које су увели без сагласности потрошача и без могућности да се одјавим), послала двије тужбе (наводно за два периода) и наплатила два пута судске трошкове и два пута судску таксу! То јест, 2 x 334км, односно 668км само за адвоката! Госпођо, искрено се надам да ћете овако зарађени новац трошити на одјелу за хематологију! Срећно у даљем раду!

ОДГОВОРИТЕ