РС БиХ: Лаж је да смо у Бјелорусију ишли аутобусом!

Управни одбор Рукометног савеза БиХ са касно синоћ огласио поводом објава на друштвеним мрежама и у појединим медијима везаних за организацију утакмица са Бјелорусијом и Чешком.

Остали спортови 30.10.2018 | 15:30
РС БиХ: Лаж је да смо у Бјелорусију ишли аутобусом!
“С обзиром на бројне неистините информације које се константно пласирају путем средстава информисања и друштвених мрежа, а упућених на адресу УО РСБиХ у вези организације утакмица репрезентације Босне и Херцеговине у квалификацијама за Европско првенство 2020., између БиХ и Бјелорусије те Чешке и БиХ, налазимо неопходним јавност обавијестити о слиједећем.

Чланови Управног одбора Рукометног савеза БиХ су изабрани на сједници ванредне Скупштине Рукометног савеза БиХ која је одржана 26. августа 2018. године.

Стање у Рукометном Савезу Босне и Херцеговине у моменту када је нови Управни одбор именован, односно када је почетком 9-ог мјесеца одржао сједницу у просторијама Савеза, било је слиједеће:

РС БиХ није имао порезни ИД број, а самим тиме ни трансакцијски рачун, телефони у Рукометном савезу су били искључени, Рукометни савез није имао генералног секретара, административног радника, односно тачније ниједног запосленог, сервер Рукометног савеза су из просторија савеза однијеле (отуђиле) непознате особе, база података о играчима је однесена (отуђена) из просторија савеза, у просторијама савеза није затечено ништа од спортске опреме, није пронађен ниједан уговор са спонзорима и добављачима спортске опреме и у пола канцеларија није било електричне енергије", стоји у саопштењу РС БиХ.

Када се предњим наводима дода чињеница да примопредаји дужности није присуствовао ниједан од чланова одлазећег УО, те да се на тај начин нису могли добити подаци о ев. стању средстава РСБиХ на рачунима других правних лица, као ни подаци о спонзорима Савеза и репрезентације БиХ, те подаци о добављачима спортске опреме за репрезентацију и уговорима са истим, мислимо да је апсолутно јасно са каквим се проблемима сусрео нови Управни одбор пред почетак премијер лиге РСБиХ за мушкарце и жене 2018/2019 године, те пред двије квалификационе утакмице репрезентације БиХ за Европско првенство 2020.године.

Да би РС БиХ могао функционисати најприје је било неопходно поново укључити телефоне и интернет, до чега је дошло плаћањем дуга према 'БХ Телецому' у износу од цца 800,00 КМ, искључиво личним средствима чланова новоизабраног УО.

Уз невјероватне опструкције, које су се дијелом огледале и чињеници да је након укључења, маил адреса РСБиХ нон-стоп злоупотребљавана, а имајући у виду стање Савеза како је напријед описано, новоизабрани чланови УОРСБиХ су успјели организовати и почетак премијер лиге и обје утакмице квалификација репрезентације.

Када је у питању организација утакмице и путовање у Бјелорусију, напомињемо да су новоизабрани чланови УО у веома кратком времену обезбједили средства за припреме репрезентације у Тузли, а потом одлазак у Бјелорусију авионом и њихов повратак, такође са авионом, за шта је плаћено 17.850,00 КМ, чиме уједно демантујемо крајње злонамјерну информацију да су играчи рукометне репрезентације ишли у Бјелорусију аутобусом.

Напомињемо да је РС БИХ уплатио и дио дуга селектору госп.Шуман Билалу у износу од 20.000,00 КМ.

Такође је исплаћен и дуг према агенцији 'Ламбада' у износу од 1.700,00 КМ ради реализације превоза до и из Београда, одакле се путовало авионом.

Желимо напоменути и упознати јавност да ће свим играчима бити плаћени путни трошкови до краја седмице, у току је припрема одговарајуће документације на темељу које ће се извршити ова исплата.

Неугодно смо изненађени да се новоизабраном УО спочитава и чињеница да је репрезентација БиХ одиграла двије утакмице у два дана, обзиром да је термин одигравања ових утакмица утврђен раније и сву одговорност сноси ранији УО и генерални секретар. У односу на ову чињеницу новоизабрани УО не жели нити може преузети било какву одговорност. У вези с тим напомињемо да смо у контактима са ЕХФ-ом покушали промјенити термин утакмице са Чешком за један дан, али напросто то није било могуће.

Напомињемо да су нас потези ранијег УО и Генералног секретара коштали 'Герфлоор' подлоге за утакмицу са Чешком, која од стране ЕХФ-а није достављена само из разлога јер су челници ранијег УО РСБиХ обавијестили ЕХФ да РС БиХ нема адресу!

Стога је, у најмању руку, неозбиљно било какву одговорност за ову чињеницу приписивати новоизабраном УО.” наводи се у саопштењу Рукометног савеза Босне и Херцеговине.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар