Уз лажне исправе полагали њемачки

Двадесетдеветогодишњи А. К. из Бањалуке ухапшен је у акцији кодног назива "Испит" која се спроводи у циљу расвјетљавања кривичног дјела "Фалсификовање исправа".

Република Српска 30.10.2018 | 11:11
Уз лажне исправе полагали њемачки
А.К. се сумњичи да је у временском периоду од маја до октобра 2018. године, преко друштвене мреже пронашао особу из Републике Србије, које се бави израдом фалсификованих докумената.

Из ПУ Бањалука су навели да је осумњичени од њега наручио личне карте које су израђене на основу достављених фотографија и личних података особа за које је требало да се полаже испит пред комисијом за добијање цертификата о положеном испиту њемачког језика, ради квалификације и добијања радног мјеста и радње дозволе у земљама Европске уније.

"Даљим радом утврђено је да су особе иницијала Д.Д.(1977) из Бање Луке и С.К.(1993) из Градишке, за новчани износ од 200 КМ, на основу фалсификованих личних карти са њиховим фотографијама, а личним подацима особа за које су полагали испите, одлазили да полажу испите у Бањој Луци и Добоју и добијали сертификате о положеном њемачком испиту", саопштено је из Полицијске управе Бањалука.

О свим чињеницама обавијештен је дежурни окружни јавни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука који је наложио да се у редовној процедури достави извјештај против поменутих особа за кривична дјела "Фалсификовање исправе", те да се настави рад с циљем утврђивања евентуланог постојања и других лица која се могу довести у везу са наведеним.

(Независне новине) 
 

Коментари / 0

Оставите коментар