Вучић о ордену: Огромна част

Александар Вучиц́, предсједник Србије, изјавио је вечерас да му је велика част што ц́е бити одликован Орденом Светог Александра Невског.

Србија 29.10.2018 | 21:30
Вучић о ордену: Огромна част
"Велика ми је част што ц́у добити такво признање", рекао је Вучиц́ и додао да претпоставља да би орден могао да добије приликом Путинове посјете Београду, у јануару идуц́е године.

"Била би велика част за Србију, за моју породицу и мене лично ако бих добио тај орден, као што се пише у медијима, орден Светог Александра Невског, од председника Русије Владимира Путина", рекао је Вучић новинарима у Истанбулу.

"Вучићи би били сви срећни, не само ја. Не могу ни да кажем колико је то огромна част ", подвукао је он.

То би, каже, било треће признање које би држао на зиду:

"Имам мало ордења и мало и дајем. Држим на зиду орден РС и титулу почасног доктовра МГИМО универзитета у Москви. Ово би била трећа ствар коју бих држао на зиду", казао је он.

Вучић је указао да су овај орден, поред Милоша Обреновића и Александра Карађорђевића добили још и гроф Сава Владиславић Рагузински, барон Петар Дука, људи са којима би највећем броју људи заиста била част бити у истом друштву.

Вучић је указао да је Србија издржала тежак период у којем би сви да је малтретирају и кажу "урадите то"...

"Научили су ваљда тако. Имају синдром вике и дреке на Србију. Ништа лакше није од тога 'Србија мора ово и оно...'. Зато их ја сваки дан умирујем - полако ти са ''Србија мора ово'', који год да си гост, одакле год да си дошао. Полако са тим викањем. Лепо кажи шта хоћеш, па ћемо да одговоримо. Србија не мора ништа, сем оно што кажу њени грађани. Њени грађани када изаберу своје руководство оно ће да води политику у интересу Србије, независне и суверене државе, а не онако како неко може да виче и како му се прохте", прокоментарисао је он.

Вучић је истакао да то важи и за оне који траже "уводите санкције" и "ускладите своју политику...".

"Полако са тим санкцијама. Ви их волите, али смо ми прошли кроз њих и знамо колика су мука", рекао је он.

Руски предсједник је данас донио указ да предсједника Србије одликује Орденом Светог Александра Невског, најзначајнијим признањем које се послије готово 100 година поново додјељује једном Србину.

Тај орден добили су, између осталих, Милан Обреновиц́ и Александар Карађорђевиц́, а посљедњи Србин који је то одликовање понио био је Никола Пашиц́.

Извор: Тањуг

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Нострадамус

29.10.2018 20:58

Ето са тим орденом се поноси цијела Србија конацно си ријесио питање Косова а мозда и ПБМ. Сад јос да казес ко се умијесао у изборе у Српској и цека те орден Снсд са златном полугом Милорада Додика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Будала као и ти

29.10.2018 21:08

Има Додо ордена колко оћеш.Злани, сребро,с вјенцом без вјенцом,мало су девалвирали али боже мој,орден је орден.Питај кустурицу брата србина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

неко

29.10.2018 21:51

Све честитке предсједнику Вучићу, сврстао се међу великане српске историје, који су понијели ово значајно одликовање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxx

29.10.2018 22:16

Незнам за ста орден,питај људе на Косову И Републици Српској да ли га заслузијес! Питам се само ста цес сад без Меркелове? Глумац један! Радис о глави свог народа,а Додик дјели ордење које ми плацамо а одликује своје послуснике. Нецете ни ви јос дуго,народ је прогледао!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Wодолија

30.10.2018 10:28

То ордење це српски народ много костати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

30.10.2018 11:19

КОЛИКО СУ СПОМИЊАЛИ ПУТИНА МЕДИСКИ НЕ ЧУДИ МЕ ОДЛИКОВАЊЕ.ТО ЈЕ ОНО ЈА ТЕБИ ТИ МЕНИ.РС И СРБИЈА ИМА ДВЕ ГОДИНЕ ВИШЕ ПРИЧАЈУ О ПУТИНУ НЕГО О СВОМ НАРОДУ КОЈИ НАПУШТА ЗЕМЉУ И КОЈИ ПРОСИ ПО ЦЕСТАМА СВЕ ЈЕ ШМИНКА ТУ НЕМА НИ Р ОД РЕАЛНОСТИ.ТО СУ СВЕ ЊИХОВИ ИНТЕРЕСИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Q

30.10.2018 11:43

Све је истина,све њихови интереси,њихово богатство се мјери милијардама,ЕУ,Додик,Путин, Вуциц,истина,а људи умиру немају пара,за лијечење,становништво сиромашно,о криминалу је сувишно писати,и ста је ту добро,ниста,пропаст,туга,за то медаље дијеле,

Name

Слободан

30.10.2018 16:54

Српски народ це бит изузетно сретан сто це један диктатор да одликује другог , цудно да неце дат један и милораду додику

ОДГОВОРИТЕ