Таласи високи и до седам метара

Због невремена на Јадранском мору, сплитска лука Лора Хрватске ратне морнарице (ХРМ) спремна је помоћи цивилним бродовима, саопштило је у понедјељак навече хрватско Министарство одбране, а у Јадролинији су рекли како су на отвореноме мору током дана таласи били високи и до седам метара.

Регион 29.10.2018 | 20:41
Таласи високи и до седам метара
"У складу с одлуком потпредсједника Владе и министра одбране Дамира Крстичевића, због најављених временских неприлика, данас, 29. октобра 2018. Хрватска ратна морнарица спремна је пружити подршку сплитској Лучкој управи и Јадролинији", саопштило је Министарство одбране РХ, преноси Хина.

Водитељка агенције Јадролиније у Сплиту Јелена Ивулић је рекла како су данас и вечерас у прекиду све катамаранске линије на сплитском пловном подручју те трајектне линије: Сплит-Вис, Сплит-Стари Град (Хвар), Сплит-Рогач (Шолта), Сплит-Супетар (Брач), Сплит-Вела Лука, Сплит-Ластово те Сућурај-Дрвеник и Супетар-Макарска.

"Оркански југо данас је на отвореноме мору стварао валове до шест или седам метара висине а удари вјетра су 50 до 60 километра на сат", рекла је за Хину Јелена Ивулић.

Како су потврдили из Министарства одбране, због невремена које је погодило Јадран, у прекиду су неке трајектне, бродске и катамаранске линије те је омогућено привезивање бродова у сплитској луци Лори Војарне "Адмирал флоте Свето Летица-Барба".

Извор: Фена

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Зивот уз море

29.10.2018 22:13

Ста има везе. То су градови на морској обали, па су и овакви догадјаји дио морског амбијента, који употпуњује слику временских непогода. Увијек је било буре на мору, поготово у ово доба, засто је сад толики проблем? Код нас буду олује, носе кровове, цупају дрвеце, природу се не мозе укротити, јер је супериорна.

ОДГОВОРИТЕ