Можете да купите Црвену звезду, али не и ону жуту!

Поручили навијачи Марсеја Парижанима! У недељу је одигран велики дерби између Олимпика из Марсеја и Пари Сен Жермена. Гости из Париза су славили са 2:0, али навијачи Олимпика имали су свој шоу.

Фудбал 30.10.2018 | 15:00
Можете да купите Црвену звезду, али не и ону жуту!
Позната је нетрпељивост два клуба, посебно од како су на челу Пари Сен Жермена власници из Катара. Међутим, овом приликом поменута је и Црвена звезда.

Пари Сен Жермен је пре седам година постао богат преко ноћи тако што су добили власнике из Катара и од тог тренутка све се у Лиги 1 променило.

Парижани су доминантни, освајају титуле првака Француске, али и поред стотина и стотина милиона уложених у тим и звезда попут Нејмара да Силве, Единсона Каванија, Килијана Мбапеа и Анхела ди Марије, никако не усевају да остваре главни циљ, да освоје пехар Лиге шампиона. 

Отуда су навијачи Олимпика, који су на "Велодрому" направили величанствену атмосферу, нашли начин како да испрозивају противника и "науде" му макар тако, ако већ играчи на терену не могу да их победе. 

Једна од највећих навијачких група је развила на трибини транспарент са занимљивом поруком. На истом је писало: " Ми смо шампиони. Куповина Црвене звезде неће вам помоћи да освојите жуту звезду". 

У поруци се јасно алудира на жуте звездице, симбол такмичења у Лиги шампиона, а Црвена звезда је поменута у контексту писања француског дневника "Л'Екип" који је недавно писао о покушају намештања, тачније да се уплати пет милиона евра на разлику од пет голова у корист Парижана, на утакмици са Црвеном звездом која је одиграна 3. октобра на "Парку принчева" и која је завршена резултатом 6:1. 

Подсећања ради, Олимпик је и даље једини француски клуб са пехаром Лиге шампиона, коју је освојио 1993. године. Пари Сен Жермен у последњих неколико година није успео да дође даље од четвртфинала.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Пукла Звезда

30.10.2018 14:23

Црвена звезда је за вријеме Југославије била шампион, велики клуб, а за вријеме Србије је постала толико јефтина, да је свако за мале паре може купити. Клуб је , попут и саме државе Србије, тотално пропао.

ОДГОВОРИТЕ