Искасапио мајку на кућном прагу

Далибор Петровић (36) остварио је циљ који је годинама планирао. Убио је мајку Горицу (57) на прагу куће, јутрос око 6. 30 сати, у селу Велики Извор код Зајечара.

Србија 29.10.2018 | 14:37
Искасапио мајку на кућном прагу
Он је пре неколико дана позвао мајку Горицу, која је радила у Немачкој, да се хитно врати у село.

- Мајко, дођи кући, тата ће да умре! - поручио је Горици преко телефона. 

Жена је знала да јој је супруг Јован тешки болесник и није посумњала да ју је син слагао. Кад је Горица допутовала у село код Зајечара, увидела је да јој је супруг доброг здравља. Уместо да је загрли, Далибор је мајци приредио добродошлицу с кухињским ножем.

Према казивању мештана, који су се затекли после злочина испред куће Петровића, у Карађорђевој улици, Далибор је мајку избо десетак пута по грудима, стомаку и врату.

- Док ју је убадао, жена је вриштала. Јауке је чуо њен супруг, коме је позлило када је видео сина Далибора како касапи рођену мајку - причају мештани.

Када је видео шта је урадио, Далибор је себи пререзао врат, од чега је касније искрвавивши преминуо у зајечарској болници.

Како сазнајемо, Далибор је и раније покушао да убије мајку из ловачке пушке, али и мештане села, па су се сви склањали с пута када би га видели.



Преминули убица раније је осуђиван због покушаја убиства. Наиме, он се пре неколико година попео на споменик страдалим руским војницима и с ловачком пушком пуцао по сељанима, и ранио свог комишију П. Г, после чега је осуђен.

Према изјавама комшија, он је за време служења казне родитељима приредио шок, када им је, представљајући се као стражар, јавио да им је син умро.

- Далибор је из затвора позвао родитеље, и променивши глас, саопштио да им је син умро. Отац се јавио на телефон. Када је чуо да му је син, наводо, умро, човеку се слошило - причају комшије.

После тога, породица је почела да припрема сахрану, чак је и мртвачки ковчег стигао. Међутим, када су увидели да нико не доводи Далиборово тело, позвали су затвор и сазнали да је он ипак жив.

Недуго након тога пуштен је на слободу. Како незванично сазнајемо, због лошег психичког стања, прописана му је била и терапија.

Мештани тврде и да је Далибор још од малих ногу био проблематичан. Никада није био запослен, а повремено је ишао у надницу и цепао дрва.

Извор: Информер

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Владари запустили село

29.10.2018 16:45

Шта све има по селима Балкана. Страшно. Запуштен народ, владари само трпају у главне центре лову, а народ по варошима и махалама у биједи и запуштен од државе. Страшно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Насиље

29.10.2018 23:06

Ово се дешава на све стране, у градовима, селима, насиља на све стране. Како вријеме пролази, више га има. Шта се дешава, као да је неко страшно проклетство, ваљда ће некад неко реаговати?

ОДГОВОРИТЕ