Негирао кривицу пред Судом БиХ

Бивши замјеник главног тужиоца БиХ Божо Михајловић, који је оптужен за несавјестан рад у служби, одбио је данас да се изјасни о кривици, након чега је Суд БиХ констатовао да он негира кривицу.  

Босна и Херцеговина 29.10.2018 | 14:06
Негирао кривицу пред Судом БиХ
– С обзиром на сву ситуацију, одбијам да се изјасним – изјавио је Михајловић пред Судом БиХ.

Оптужница Тужилаштва БиХ терети Михајловића да је несавјесно поступио у вршењу службене дужности тужиоца јер је пропустио надзор над радом Садине Беридан-Зухрић која је од средине новембра 2006. године радила као дактилограф и референт у Тужилаштву БиХ. 

У оптужници се наводи да је Зухрићева присвојила привремено одузети новац из девет предмета, при чему јој је Михајловићево пропуштање дужности надзора омогућило да задржи присвојени новац, чиме је причињена штета већа од 100.000 КМ.

Судија Мирсад Стрика рекао је да се може очекивати да се овај предмет, на приједлог одбране или Тужилаштва, споји са поступком у којем се Михајловићу већ суди за исто кривично дјело што би било у интересу оптуженог.

Михајловић је почетком марта прошле године поднио оставку у Тужилаштву БиХ на мјесто шефа Одјељења за борбу против организованог криминала, привредног криминала и корупције.

Извор: Срна

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Балван

29.10.2018 13:23

Шта је било са Гораном Салиховићем, истрага??? Нико ништа не говори о томе.

ОДГОВОРИТЕ