Ђоковић спреман за "број 1": Играм најбољи тенис!

Српски тенисер пуца од самопоуздања пред почетак мастерса у Паризу где има прилику да свргне Рафаела Надала са челне позиције АТП листе.

Тенис 29.10.2018 | 18:30
Ђоковић спреман за "број 1": Играм најбољи тенис!
Новак Ђоковић креће по прво место на АТП листи.

Ове недеље наступаће на мастерсу у Паризу, где ће покушати да свргне Рафаела Надала са челне позиције и после две године поново буде најбољи на свету.

Српски тенисер не брани бодове у Паризу, јер прошле године није учествовао због проблема са лактом, док је Надал, који има 215 бодова предности на АТП листи, 2017. стигао до четвртфинала које је без борбе предао Филипу Крајиновићу због повреде.

"Рафина повреда и његов изостанак са турнира у Кини довели су ме у позицију да му се приближим на АТП листи и да се борим за прво место. Даћу све од себе да успем у томе",поручио је Ђоковић пред почетак такмичења у Паризу.

Новак је као други носилац у Паризу слободан у првом колу, а у другом ће се борити са победником меча Марко Чекинато - Жоао Соуза.

Ђоковић се налази у фантастичној форми и има низ од 18 узастопних победа. После тријумфа на Вимблдону, освојио је и Синсинати, једини мастерс који му је недостајао у каријери, па УС Опен, а затим и Шангај.

"Веома сам задовољан резултатима које сам остварио у последњих четири, пет месеци. Уживам у тенису и турнирима. А када освојите толико турнира имате и много самопоуздања, и онда и тренинзима и мечевима приступате на потпуно другачији начин. Због тога у овом тренутку осећам да играм најбоље, иако наравно увек игра може да се побољша, али је ово заиста висок ниво", поручио је Ђоковић пред последњи мастерс сезоне.

На другој страни Надалу ће наступ у Паризу бити први од УС Опена, када се 7. септембра повукао са полуфиналног меча против Хуана Мартина дел Потра због проблема са коленом.

Шпанац ће бити на великом искушењу у престоници Француске јер само ако Ђоковић испадне пре њега у Паризу или се опросте у истој фази такмичења успеће да задржи прво место на АТП листи.

Ђоковић ће покушати да освоји пети пехар у Паризу, након што је славио 2009, а онда још три пута у низу - 2013, 2014. и 2015. године.

"Провели смо много сати на терену тренирајући и то се исплатило. На сваком турниру, па и на овом, имам велика очекивања", завршио је српски ас.

Мастерс у Паризу игра се за наградни фонд од 4.872.105 евра.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар