Рускиња жели на осме Олимпијске игре!

Позната гимнастичарка, 43-годишња Оксана Чусовитина, рекла је да се нада да ће успети да се квалификује за своје осме Олимпијске игре, 2020. године у Токију.

Остали спортови 30.10.2018 | 08:30
Рускиња жели на осме Олимпијске игре!
Чусовитина је представљајући Совјетски савез, Узбекистан и Немачку освојила златну и сребрну олимпијску медаљу, док је на 15 светских првенстава освојила седам одличја, али жели да настави да се такмичи.

Олимпијске игре у Токију почеће месец дана после њеног 45. рођендана. Њено присуство на великој сцени помаже да се усмери пажња, али и новац, спортским програмима Узбекистана. Она је рекла да се овим не бави како би њена земља доспела у центар пажње, већ је ствар много једноставнија. 

"Ја то радим зато што волим. То радим због себе", навела је Чусовитина. 

Она шест дана у недељи тренира по два и по сата. "Много волим гимнастику и због тога све ово радим. Забављам се", додала је она. Чусовитина је у квалификацијама на Светском првенству у Дохи била међу најбољима у прескоку и могла би да се такмичи у финалу. 

Она последњу деценију прича о повлачењу, али о томе је ништа не пита њен син Алишер, који ће у новембру напунити 19 година. 

"Он је увек забринут за мене, али зна колико волим гимнастику па никада неће рећи да останем код куће. Он ме подржава", додала је Чусовитина. 

Похвалила је вишеструку олимпијску шампионку, 21-годишњу Американку Симон Бејлс. 

"Она је феномен који се рађа једном у 100 година", навела је Чусовитина.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар