Јокан не мисли о будућности, а Кан?!

Наш стручњак налази се под притиском у Лондону, где се услед серије пораза Фулама све чешће пише о отказу који му спрема власник клуба. Али. . .

Фудбал 28.10.2018 | 21:45
Јокан не мисли о будућности, а Кан?!
Трансфер лето током ког је на осам појачања и још четворицу позајмљених играча потрошено 109 милиона евра претворило је посао из снова у ноћну мору за нашег тренера Славишу Јокановића.

Превише измењен тим у односу на онај који је прошлог пролећа вратио Фулам у Премијер лигу кроз напет плеј-оф са ривалима из Чемпионшипа, лоше је стартовао у најјачој конкуренцији и освојио само пет од 30 могућих бодова после десет рунди.

У последње четири у низу, екипа са "Крејвен котиџа" није освојила ни бод, па је увелико почело да се говори о смени 50-годишњег Новосађанина.

То питање Јокановићу је постављено одмах по завршетку утакмице у којој је његов тим поражен резултатом 0:3 код куће од Борнмута, а све пред очима власника Шахида Кана (68).

"Не размишљам о својој будућности, живим у садашњости. Морам да будем храбар и наставим даље", рекао је популарни Јокан, под којим се клуб Лондона вратио у Премијер лигу после четири сезоне у нижем рангу, али који је од тада доживео седам пораза у десет наступа и примио 28 голова.

Јокановић је у дуелу са екипом Едија Хаува испробао и трећег голмана, Серхија Рика, променио је и формацију у односу на старт сезоне, али ништа од тога није донело жељене резултате.

Утисак је да су томе допринели бројни трансфери прошлог лета, односно да је Србин у сезону великих изазова ушао са потпуно другачијим тимом у односу на онај који је пленио игром и понашањем пре само неколико месеци. Другим речима, да су скупа и звучна појачања уведена у стартну поставу моментално и без постепеног уходавања са најбољим појединцима међу староседеоцима у свлачионици.

То је, пишу новинари који прате Фулам, пореметило и прилично хармоничне односе у свлачионици на "Котиџу", где су важне улоге на терену преузеле новајлије попут Жана Мишела Серија, Андреа Ширлеа, Максима Л'Маршона, Андреа Замбе Анжисе, Лусијана Вијета, Тимотија Фосу-Менсаха, итд.

На крају, Фулам је у утакмици са Бормутом пошео у потави 3-4-3 са капитеном Томом Кернијем на клупи за резерве, а његов улазак у другом полувремену уместо штопера Л'Маршона потпуно је "отворио" простор гостима да из две конкретне контре нанесу нови убедљив пораз Јокановићу после оних од Евертона (3:0), Арсенала (1:5) и Кардифа (4:2).

На 18 кола до краја шампионата, питање је како ће Кан реаговати. Он је претходне недеље рекао да га изненађују, али и љуте гласине о отказу који спрема Јокановићу и апеловао на навијаче да не обраћају пажњу на такве дезинформације…

Фулам није победио у лиги од августа, а после гостовања Манчестер ситију у мечу Лига купа у четвртак, очекује их и борба за опстанак у Хадерсфилду, па пут на "Енфилд" лидеру каравана, Ливерпулу.

У кризи и Митар

Упоредо са Фуламом, у кризу форме упао је и први стрелац екипе Александар Митровић који је брзо стигао до пет погодака ове сезоне и онда стао. Популарни "Митар" није дао гол у последње четири рунде Премијер лиге.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар