Играчи Лестера плакали, потврде о смрти власника нема!

Иако је у "бреакинг" фази извештавања са места где се несрећа догодила у суботу увече око 21 час већина енглеских медија констатовала да је Тајлађнанин био у хеликоптеру, пуних 12 сати од кобног догађаја нема званичне потврде.

Фудбал 28.10.2018 | 10:45
Играчи Лестера плакали, потврде о смрти власника нема!
Ни до недеље ујутру у 9:30, ноћ после рушења хеликоптера мало по полетању са "Кинг Поwер" стадиона у Лестеру, није званично потврђено да је том приликом страдао председник овог енглеског фудбалског клуба, Вишај Шриваданапраба.

ББЦ наводи, позивајући се на изворе блиске породици тајландског бизнисмена чија је компанија "ПКИГ" власник шампиона Енглеске из 2015. године, да је 60-годишњи Шриваданапраба био у летилици у кобном тренутку.

Он је у острвској јавности био познат као један од ретких власника из иностранства који не пропуштају утакмице клуба који су у међувремену купили, али је било познато и да је једини који је на стадион по правилу долазио слетањем приваног хеликоптера на оближњи хелиодром.

Иако је у "бреакинг" фази извештавања са места где се несрећа догодила у суботу увече око 21 час по нашем времену, већина енглеских медија констатовала да је Тајлађнанин био у хеликоптеру, пуних 12 сати од кобног догађаја нема званичног саопштења ни полиције, ни клуба.

Рано јутрос је помоћник шефа Ватрогасне службе Лестешира Ендру Броди у Тwиттер поруци написао да је то била "озбиљна и трагична" несрећа и замолио јавност "да не спекулише о узроку или о томе ко је укључен. Мислите на породице, пријатеље, спасиоце и клуб и њихове навијаче".

Полиција Лестера је саопштила да истражитељи, друге службе и клуб утврђују околности пада хеликоптера.

Амерички привредни часопис "Форбес" прогласио је власника "дутy фрее" ланца "Кинг Поwер" петим најбогатијим човеком Тајланда.

По завршетку утакмице Лестера и Вест Хема, хеликоптер власника Лестера је полетео са стадиона као и сваки пут после утакмице, али се неколико секунди касније у ковитлу срушио на паркинг неколико стотина метара даље, запалио и изгорео.

Велики број навијача Лестера је одмах дошао у близину места пада, а британски медији наводе да је дотрчао и голман Каспер Шмајхел.

Британски лист "Тхе Даилy Телеграпх" јавио је да су играчи Лестера и запослени, укључујући голмана Данца Каспера Шмајхела, бившег голмана Лестера и Енглеске Питера Шилтона и навијача клуба виђени како плачу док је хеликоптер горео.

Лист је навео да је требало више од 20 минута да се угаси пожар, пре но што су хитне службе могле да приђу олупини хеликоптера.

Шриваданапраба је 2010. преузео Лестер у другој лиги и клуб који се од 2004. није такмичио у елитном рангу, а у међувремену испадао и у трећи ранг, увео у Премијер лигу уз титулу у Чемпионшипу у сезони 2013/14. "Лисице" су у првој сезони у најјачем рангу после 11 година дуго биле на зачељу као први фаворити за испадање, али је екипа невероватном серијом резултата на пролеће под вођством дугогодишњег менаџера Најџела Пирсона изборила 14. позицију и избегла судбину остала два клуба-повратника, Барнлија и Квинс Парк Ренџерса, који су морали одмах "доле".

Власник се тада одлучио за прву промену менаџера од 2011. и Пирсоновог повратка на клупу уместо смењеног Свен-Јерана Ериксона и одлучио се за човека који је у каријери водио клубове попут Јувентуса, Интера, Роме, Челсија, Валенсије, Атлетико Мадрида, али који нигде није био шампион. И не само то, човека чији су наследници углавном постајали шампиони непосредно после његових одлазака...

Сезона пред коју су аналитичари поново сврставали Ранијеријев тим међу фаворите за испадање завршена је освајањем титуле у конкуренцији "велике шесторке" и са играчима као што су Џејми Варди, Нголо Канте, Роберт Хут, Дани Дринквотер, Марк Олбрајтон и сензационални Ријад Махрез, касније проглашен за фудбалера године у Премијер лиги.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар