Отказивање задњег пропелера разлог пада хеликоптера!

Хеликоптер власника Лестера Вишаја Шриваданапрабхе срушио се близу "Кинг Пауер стадиона" и, према изјавама очевидаца, познато је због чега је дошло до несреће.

Фудбал 28.10.2018 | 11:45
Отказивање задњег пропелера разлог пада хеликоптера!
Летелица Шриваданапрабхе срушила се на паркинг стадиона после утакмице са Вест Хемом у Премијер лиги и сумња се да је 60-годишњи Тајланђанин изгубио живот, заједно са ћерком и пилотом који су били у хеликоптеру.

"Истрага за утврђивање тачних околности пада је у току", речено је у суботу увече из полиције Лестера. 

Међутим, неколицина очевидаца са лица места јасно је видела да је задњи пропелер отказао и да је због немогућности да одржи равнотежу због репа, хеликоптер кренуо неконтролисано да се врти. 

"Почео је да се врти без контроле и срушио се на паркинг 'Кинг Пауер стадиона', неколико стотина метара од места где је терен", навео је Роб Дорсет, новинар "Скај спортса". 

И други су потврдили да је пропелер на репу престао да се окреће. 

"Мотор је престао да ради, окренуо сам се и чуо сам буку коју је производио. Одједном је хеликоптер утихнуо и када сам га погледао, само се вртео укруг, без икакве контроле. Потом се чуо прасак и настала је велика ужарена кугла", рекао је фотограф Рајан Браун. 

За сада нема потврда о жртвама, иако медији спекулишу да је Вишаја изгубио живот. 

"Примили смо позив у 20.38 ове вечери да се хеликоптер срушио у близини 'Кинг Пауер стадиона'. Послали смо доктора и двоје техничара амбулантним колима, целу лекарску екипу и тим за разорне несреће. Они су стигли на место два минута по позиву", речено је синоћ из локалне болнице.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар