Прва лига РС: Дерби припао Борцу, преокрет Слоге!

Црвено-плави из Бањалуке су побједом над Жељезничаром Спорт Теам (0:2) задржали четири бода предности у односу на другопласирану Слогу, која је у Великој Обарској савладала Модричу Алфа послије преокрета (2:1).

Фудбал 27.10.2018 | 21:10
Прва лига РС: Дерби припао Борцу, преокрет Слоге!
Иако су из бањалучког Жеље најавили офанзиву на Борац у градском дербију у оквиру 12. кола Прве лиге Републике Српске уз самоувјерене изјаве тренера Зорана Ћургуза "ако неко може добити црвено-плаве, то смо ми", то се у суботу поподне није догодило.

Борац је наставио серију побједа и задржао бодовну залиху у односу на првог пратиоца Слогу понајвише захваљујући двоструком стријелцу Бојану Буразору, који је Жељину мрежу погађао у 27. и 88. минуту.

У исто вријеме у Великој Обарској, Слога је из "двојке у кеца" савладала Модричу Алфа, иако су гости на полувремену водили минималним резултатом након гола Немање Бамбураћа.

Ипак, у наставку меча другопласирани тим з Горњег Црњелова је стигао до комплетног плијена погоцима Драгише Комарчевића и Давора Арнаутовића. 

Преокрет је виђен и у Градишци, гдје је Козара надокнадила минус од једног гола против Текстилца, док су се гости радовали бодовима у двобоју између Дрине и Рудар Приједора (0:1), односно Сутјеске и Подриња у Фочи (2:4).

Подјела плијена у овом колу догодила се једино у Мркоњић Граду, гдје су Слобода и Славија из Источног Сарајева, одиграли без погодака.

ПРВА ЛИГА РС, 12. КОЛО

Жељезничар Спорт Теам - Борац 0:1 (0:1)
Козара - Текстилац 2:1 (1:1)
Сутјеска - Подриње 2:4 (1:2)
Дрина - Рудар Приједор 0:1 (0:0)
Слога - Модрича 2:1 (0:1)
Слобода - Славија 0:0

ТАБЕЛА: Борац 32, Слога 28, Рудар Приједор 16, Подриње 16, Славија 16, Жељезничар 15, Текстилац 14, Алфа Модрича 14, Сутјеска 13, Козара 16, Слобода 13, Дрина 3.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар