ПЛ БиХ: Преокрет годио Раднику, а штетио Крупи!

Широки Бријег је повео у Бијељини, али је славио тим из Семберије (2:1), а преокрет се догодио и у двобоју Младости и Крупе, али у корист екипе из Добоја код Какња (2:1).  Нападач Зрињског, Немања Билбија, постигао гол послије само 25 секунди, а потом још два за хет-трик и побједу против Челика.  Реми на Тушњу, први за Тузла сити.  У оквиру 15. кола Премијер лиге БиХ, на Тушњу су данас екипе Слободе и Тузла ситија подијелиле бодове одигравши 1:1 (1:0).

Фудбал 27.10.2018 | 21:00
ПЛ БиХ: Преокрет годио Раднику, а штетио Крупи!
Фудбалери Крупе су стигли у госте екипи Младости против које су покушали да прекину негативну серију од чак осам утакмица без побједе.

Али нису успјели да освоје нити један бод у Добоју код Какња - 2:1 (0:0).

Изабраници Петра Курћубића су били за нијансу опаснији ривал од домаћина у првом дијелу, али изгледнијих шанси из категорије стопроцентних није било ни испред голмана Младости Емила Велића нити испред гостујућег чувара мреже Матеја Марковића.

Најближи поготку био је нападач Младости Бахрудин Атајић у 21. минуту али се није снашао.

У наставку је за било много ефикасније, али су се на крају радовали домаћи фудбалери иако је Крупа повела захваљујући поготку Слободана Миловановића у 54. минуту.

Међутим, изабраници Аднана Зилџовића су у периоду од 61. до 68. минута успјели да преокрену резултат головима Гедеона Гузине и Немање Анђушића за пети овосезонски тријумф.

С друге стране, екипа из кањона Тијесно уписала је чак седми пораз и налази се тик до опасне зоне.

МЛАДОСТ: Велић, Wелбецк, Гузина, Анђушић, Марковић, Атајић, Бојо, Асани, Николић, Мујагић, Исаковић.

КРУПА: Марковић, Каришик, Реџић, Макитан, Лукић, Палић, Никодијевић, Декић, Савић, Марић, Милановић.

Преокрет је виђен и у дуелу између Радника и Широког Бријега, али су се радовали Семберци.

Широкобријежани су послије срећног ремија у Зеници против Челика покушали да тријумфом над Радником у Бијељини ухвате прикључак са екипама из врха табеле, али је екипа Младена Жижовића својом упорношћу стигла до сва три бода.

Домаћин је осокољен податком да на четири посљедња меча са херцеговачким тимом није изгубио имао више од игре и први озбиљније запријетио у 16. минуту када је Ирфан Хаџић шутирао према голу Луке Билобрка.

Међутим, ипак је голман домаћина Младен Лучић први вадио лопту из своје мреже у 40. минуту послије поготка Бразилца Елиомара, да би Радник изједначио већ у наредном нападу голом Демира Пеце.

Побједу Раднику осигурао је Ирфан Хаџић у 65. минуту, а у финишу је црвени картон зарадио Бернардо Матић, па су гости са "Пецаре" посљедњих неколико минута одиграли са десеторицом у пољу.

РАДНИК: Лучић, Радовић, Мартиновић, Ђелмић, Васић, Попара, Пецо, Хаџић, Ђурић, Алексић, Исић.

ШИРОКИ БРИЈЕГ: Билобрк, Кожул, Матић, Елиомар, Марић, Ћорлука, Јурић, Ковачић, Перковић, Багарић, Марковић.

Нападач Зрињског, Немања Билбија, постигао гол послије само 25 секунди, а потом још два за хет-трик и побједу против Челика.

Зрињски је са убједљивих 3:0 савладао Челик, а дуел на стадиону Под Бијелим бријегом обиљежио је Немања Билбија.

Сјајни нападач постигао је три гола, а за први му је требало само 25 секунди…

Већ у осмом минуту било је 2:0 послије новог поготка Билбије.

Феноменалну партију крунисао је хет-триком послије сат времена игре.
 
Био је то коначан резултат а Зрињски је уписао десету побједу којом је избио на друго мјесто на табели са 31 бодом.

Реми на Тушњу, први за Тузла сити. У оквиру 15. кола Премијер лиге БиХ, на Тушњу су данас екипе Слободе и Тузла ситија подијелиле бодове одигравши 1:1 (1:0).

У слабом првом полувремену, Слобода је имала више од игре и у том периоду могла је постићи погодак у 18. минути, када је из добре прилике Хусејиновић лопту послао покрај стативе.

Мрежа се, ипак, затресла у 23. минути када је Барабан прошао по десној страни, а затим је сјајно послао лопту лијево до Видовића који је акцију добро пратио, стигао је до лопте прије голмана Фејзића, и послао је у мрежу - 1:0.

На почетку другог полувремена Хусејиновић је поново био у прилици да постигне погодак, али је овога пута одлично реаговао Фејзић спријечивши да домаћи тим повећа водство.

Играчи Тузла ситија изједначили су у 62. минути, након корнера. Лопта је у гужви избијена на десну страну гдје је прихватио Убипарип, а затим је прецизно шутирао, пронашавши уски пролаз до мреже кроз гужву - 1:1.

До краја сусрета резултат се није промијенио, а задовољнији су били играч Тузла ситија, којима је ово први сусрет у службеним наступима против Слободе у којима нису поражени.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА БИХ - 15. КОЛО:

Радник - Широки Бријег 2:1 (1:1) 
/Пецо 41, Хаџић 65 - Елиомар 40/

Младост - Крупа 2:1 (0:0)
/Гузина 63, Анђушић 68 - Милановић 54/

Зрињски - Челик 3:0 (2:0)
/Билбија 1, 8, 61/

Слобода - Тузла сити 1:1

Недјеља:

ГОШК - Сарајево (14.30, Милош Гиговић - Градишка) - Моја ТВ

Жељезничар - Звијезда 09 (15.30, Матео Муса - Читлук) - Моја ТВ

ТАБЕЛА: Сарајево (-1) 33, Зрињски 31, Жељезничар (-1) 28, Широки Бријег 22, Радник 21, Младост 19, Слобода 19, Челик 18, Тузла сити 13, Крупа 12 Звијезда 09 (-1) 11, ГОШК (-1) 10.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар