Стивенс-Свитолина за титулу након маратона и "кромпира"!

За титулу на завршном турниру сезоне у Сингапуру бориће се шеста и седма тенисерка света, Американка Слоан Стивенс и Украјинка Елина Свитолина.  Стивенс се извукла из нокдауна за финале са Свитолином.  Америчка тенисерка Слоун Стивенс пласирала се у финале завршног WТА турнира у Сингапуру победом над Чехињом Каролином Плишковом.

Тенис 27.10.2018 | 20:50
Стивенс-Свитолина за титулу након маратона и "кромпира"!
Стивенсова је славила после преокрета резултатом 0:6, 6:4; 6:1.

Шеста тенисерка света Стивенс победила је после нешто мање од два сата. Она је изгубила првих осам гемова, али је ипак успела да узврати, три пута је одузела сервис Плишковој у другом сету и изједначила је на 1:1.

Чехиња је контролисала цео меч и играла најбољи меч у сезони. Она је после освајања првог сета са нулом повела и у другом са 2:0, а у том гему, на сервису, имала 40:15. 

Ипак, Стивенс је некако успела да се врати у тај гем и освоји четири поена заредом, што је била права прекретница у дуелу. 

Американка је заиграла много боље, али је од тог тренутка Плишкова кренула да прави значајно већи број неизнуђених грешака. Ударци јој нису функционисали, а Стивенс је то користила играјући своју добро познату дефанзиву. 

Актуелна вицешампионка Ролан Гароса и некадашња освајачица УС опена ће се у финалу Завршног турнира састати са Украјинком Елином Свитолином, која је такође после велике борбе савладала Кики Бертенс. 

Украјинка и Американка су се до сада састајале три пута – на Аустралијан опену је 2014. била боља Стивенс, исте године у Чарлстону осветила јој се Свитолина. У последњем међусобном окршају Слоун је победила у Монтреалу ове године. Занимљиво је да ниједан дуел није отишао у три сета. 

Победница у дуелу који је на програму у недељу заузеће четврто место на крају године, док ће губитница остати шеста на WТА листи.

Елина Свитолина, седма са WТА листе, изборила је пласман у финале пошто је победила девету играчицу света Кики Бертенс - 7:5, 6:7 (5:7), 6:4.

Украјинка и Холанђанка, која је право наступа у Сингапуру стекла након повлачења прве са WТА листе Симоне Халеп, одиграле су најдужи меч на турниру.

Тај дуел трајао је два сата и 38 минута.

"Била је то заиста тешка битка и драго ми је што сам је на крају добила. То ми много значи", рекла је Свитолина након што је изборила најзначајније финале у каријери.

"Било је физички напорно и непрекидно смо трчале и јуриле сваку лопту. Било је веома захтевно, али смо обе играле добар тенис", додала је Украјинка.

Она ће се за трофеј у Сингапуру, који последњи пут организује завршни турнир, борити са Слоан Стивенс.

Американка је славила против Каролине Плишкове, осме на WТА листе, такође, у три сета. Направила је прави подвиг, јер је после "нуле" на старту, у потпуности преокренула ток меча - 0:6, 6:4, 6:1.

Биће то њихов четврти дуел у каријери.

Американка је била успешнија до сада јер има скор од две победе и пораза. Предност у међусобним дуелима је стекла ове сезоне у полуфиналу турнира у Монтреалу када је тријумфовала резултатом 6:3, 6:3.

Финални меч на програму је у недељу од 12.30 часова по средњеевропском времену.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар