САД: У синагоги убијено 8 људи

Нападач који је напао вјернике у синагоги у Питсбургу је приведен. Према извјештајима са мјеста пуцњаве, нападач је током пуцњаве викао "сви ови Јевреји треба да умру", а усмртио је најмање осморо лица.

Свијет 27.10.2018 | 18:07
САД: У синагоги убијено 8 људи
Полиција је потврдила да је нападач ухапшен.

Медији су раније јавили да се нападач налазио у синагоги у Авенији Вилкинс у Питсбургу, у америчкој држави Пенсилванија. На мјесто инцидента одмах су стигле полицијске снаге.

Нападач је наводно ушао у синагогу "Дрво Живота" у Питсбургу и отворио ватру, саопштили су локални медији, позивајуц́и се на власти.

Како наводи телевизија НБЦ Неwс, у пуцњави је погинуло најмање осморо људи.

Према изјавама свједока, полиција и службе хитне помоц́и покушавају да евакуишу људе који су остали у згради.

Када је полиција дошла на мјесто пуцњаве, нападач је пуцао на њих, па су полицајци морали да се штите својим возилима. Медији наводе да су два полицајца упуцана.

У синагоги је, наводно, било много људи који су дошли на суботњу службу, а полиција је саопштила да је примила позив од људи који су забаракадирани унутар синагоге.

Неколико људи је спасено, а полиција и даље покушава да спаси остале.

И предсједник САД Доналд Трамп коментарисао је на свом налогу на Твитеру инцидент у Питсбургу. Он је написао да људи у околини синагоге треба да остану у заклону и да се чувају.

(Агенције)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Лицимо

27.10.2018 16:09

Ал ми лицимо на ову чувену демокрацију.Сви наоружани и убија ко кога и гдје стигне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

израелац

29.10.2018 13:06

Нема то везе са демократијом него са предрасудама , национал-фасизмом и са антисемитизмом ... поједини људи усвајају те пропаганде и мизе јевреје и ако у зивоту јевреја нису срели нит им је ста назао урадио.. то све због зуте стампе и неких националистицко фасистицких спинова о банкама и тако тим глупостима.. а да је ко ста цитао паметно од Јевреја видио би колико су прсовијетљен и напредан народ, а и организован и слозан... моје сауцесце за ову тугу и бол.

Name

Пабло

27.10.2018 18:46

Вјероватно није муслиман, чим нису истог момента име објавили. Саучешће фамилијама настрадалих! Болесника ће увијек бити, нажалост.

ОДГОВОРИТЕ