Додикова пратња игнорише удес?!

Седмог јула ове године у мјесту Кајићи код Братунца, Бранко Дадић је доживио саобраћајну незгоду када је на њега налетјела колона возила под пратњом. Пратња према тврдњама Дадића и његовог адвоката била од предсједника Републике Српске Милорада Додика који је ишао на комеморацију у Братунац. Мјесецима послије тога, тврди Дадић, штету није успио да наплати.

Република Српска 27.10.2018 | 16:01
Додикова пратња игнорише удес?!
Намјера да супругу одвезе у Зворник код љекара, за Бранка Дадића је лоше завршила. На Дадића је у мјесту Кајићи налетјела колона возила под пратњом.

Дадић је задобио тешке тјелесне повреде због чега је одмах пребачен у болницу у Зворнику. Послије тога, према тврдњама адвоката, Бранку Дадићу се више нико није јавио, а остатак штете никада није исплаћен. Каже да због непотпуног полицијског записника не може свом клијенту да помогне у наплати штете која је, према његовим тврдњама већа од 20 хиљада марака.

Адвокат Зоран Ристикић каже да је подносио и захтјев Тужилаштву да испита зашто полиција није одмах обавијестила тужиоца, иако се ради о тешким тјелесним повредама. Каже да је Окружно тужилаштво из Бијељине одбило да проводи истрагу јер нема елемената кривичног дјела.

Посљедњих година неколико пута се догодило да грађани настрадају због возила под пратњом која крше законе и иживљавају се над осталим учесницима у саобраћају. У већини случајева, правда је пред домаћим правосудним инситуцијама, била недостижна. 

(БН)

Коментари / 29

Оставите коментар
Name

Мирко

27.10.2018 14:08

Кад иду аута под пратњом ,,дузност осталих возила треба да стану са стране то је свугдје у свијету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Когде

27.10.2018 14:22

У свијету аута не иду под пратњом свакосневно и развозе умисљене политицаре и психопату председника...сваки дан бакинацки јадник изиграва предсједника свјетског калибра и изивљава се по сеоском путу од бакинаца па кроз излоквану бањалуку...јадан је и он и његова пратња

Name

киза

27.10.2018 14:38

Све си у праву, али цак и возила под пратњом не смеју преци кроз црвено светло или одузети првенство права пролаза другом возилу. Зато када иде возило под пратњом у највецем броју слуцајева полиција регулисе саобрацај, сто овде оциглено није био слуцај. Према томе не лупетај

Name

Скептик

27.10.2018 14:43

Али возила под пратњом не смију кршити саобраћајне прописе: пролазак кроз црвено свјетло, одузимање првенства пролаза, прелазак преко пуне линије и у супротну коловозну траку...Укратко, возила под пратњом али и хитна помоћ и ватрогасци без обзира да ли су се остала возила склонила у страну или не, не смију нарушити безбједност саобраћаја.

Name

Ре Мирко

27.10.2018 14:45

Прицао је додик лично да се зна кретати брзином и до 200 км/х! Ко зна колико брзо су возили, нема шансе да се склониш с пута, то су секунде у питању!!!

Name

Душан

27.10.2018 16:21

Гдје си ти то прочитао и чуо, Мирко? Тога има само у оваквим банана државама, као што је твоја. У правним државама морају да се поштују саобраћајни прописи, без обзира, да ли су то возила под пратњом, полиција, или хитна помоћ. По закону, то је само добра воља учесника у саобраћају да ли ће пустити предност једном од наведених возила.

Name

Здраво Мирко

27.10.2018 16:52

Да не писем пуно ј...м и тебе и Милорада заједно. Па ко су ови идиот да уопсте имају пратњу. Осим тога ови идиоти морају постовати закон о саобрацају процитај прво па писи. Знаци једноставно не лупетај ако ти подрзавас да назовимо га предсједник дивља како на цести тако и у зраку то је твоја ствар. Закон постоји само га нико од дотицне господе не постује.

Name

Комунист

27.10.2018 17:39

Да дају предност мафијасима,бас си паметан ко кљусе.У свијету се власт тако не понаса као наси мафијаси јер су они сами себи умислили да су недодирљиви па газе све пред собом демострирајуци силу.

Name

Мирку

28.10.2018 08:31

Извини, молим те али ти мора да си по природи неки намцор. Мозда ниси добро обавестен. Ало, пресли на (леву) његову, страну. Засто? Мозда си цуо да се у БиХ вози десном страном. И за организовану колону, која превози било ста, постоје правила понасања регулисана законом. Па да је и стајао,како ти зелис, опет би га ударили.Знаци ли, по твоме ,ако се несто са неког славља превози Нико не сме да изадје из куце тај дан? Бас ме интересује. Како би реаговали ти струцњаци од возаца, да је уместо овог сиротог цовека, на том месту био неки камион.Искрено, у себи покусавам да створим ту слику. Знаци, кад се са нецим у возилу врацас са прославе, упали ротационо светло и цепај. Ко презиви нек прица. Бедно, залосно, застрасујуце,неморално, нецасно… Драги Мирко заступас ли ти стварно ову опцију? Питам се, дали је то, сто је било у возилу, вредно болова овог постеног цовека.

Name

Мирко је глуп

28.10.2018 10:42

Политичари у свијету се возе бициклом а ако се возе аутом онда немају пратњу

Name

Демократ

28.10.2018 14:10

Мирко, То сто казес свуд у свету, највероватније мислис свету какав је: Хрватска, босна, србија, црна гора, македонија итд тај yвет друзе који је цивилизован нема таквих кретена и пратња у принципу и не постоји. Наси мисле да су богови и могу да газе по зивим људима. Сретао сам тз. Пратње које пролазе кроз црвено, претицу на кривини, претицу на пуној па цак и на острву... Брате ти људи незнају за закон и они не постују људске зивоте а камоли закон... Они су, бар тако мисле, ван закона...кретени, битанге, убице, нељудска бица, лопови и мафијаси итд.....

Name

Брод

27.10.2018 14:09

Народ воли кабадахије само гази и терај све са пута

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сакиб

27.10.2018 14:17

Правда за Дедића

Name

Реалитиц

27.10.2018 14:15

Тооооо милокраде бурло лактаски, гардијану Републике Српске, вожду, лидеру акцизне и блајбурске коалиције,.... гази народ свој односно Српски род. Ниси ти Србин. Гдје су британских 40 хајдука сада, гдје је атак на гладну Републику Српску... е мој бурло.... поцео си и лицно да газис... браво бурло у "сриду"!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Реалитиц

27.10.2018 15:18

Што се толико узбуђујеш? Он је предсједник, вољели га ми или не. Ми смо сви фукаре за њега. Обезбиједио је и прапраунуче. Ко је ктив нашем народу што гаје изабрао? и сад он гази, отпушта, скида са функције. Типично за диктатора. Анаквећи кривац је наш народ. И за 4 године опет ће исто бити. Тито, Мило и Миллорад. Непоновљиво.

Name

Са стране

27.10.2018 14:25

Пратња увек игнорише такве ствари. Задатак пратње је осигурати безбедност лица под пратњом, а не да се бави регулацијом саобраћаја, или пружањем помоћи. Да не говорим о томе да удес може бити лажиран због атентата. Мало опште едукације пре писања чланака, господо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миске

27.10.2018 15:00

Мало сте ви превисе умислили да сте вазни и да вам је потребња нека као пратња. Ентитет или земља као рс или бх размјера андоре, црне горе, луксембурфа, лихтенстајна..с тим сто је овдје народ разгацен..и с тим сто политицари мисле да су вазни а у основи примитивци који не знају ста им је посао..мислис ли да у Луксембургу, у лихтенстајну , холандији сваки дан парадирају и курце се са пратњом???смијесни сте са изигравањем неких велицина...друго , саобрацање вип гостију не подразумијева затварање саобрацаја на неодредјено вријеме него само отварање цисцење дионица током кретања ..а и то је ријетко и не сер.ите висе..престаните се курцити.путујте мало. Багро примитивна.

Name

Како може?

27.10.2018 15:01

Одакле то да може? Постоји ли неки закон који каже да пратња може некога злостављати, повредити, убити? Гдје се то може прочитати?!

Name

Ре са стране

27.10.2018 22:50

Ма да јако битна лицност Миле из лактаса свјетска нуклеарна сила хахахахха јад и цемер

Name

за са стране

28.10.2018 08:38

Богами, ти "са стране" си стварно застранио. Нема теби помоци.

Name

Предраг

27.10.2018 15:21

Лично сам био учесник у саобраћају када је возило под пратњом прошло крај школе у Крушкику, Градишка, и непримјереном брзином (ограничење 30 км/х) претицали аута управо на пјешачком поред школе. Срећа па и дјеца која су поштена са наставе баш у то вријеме су довољно паметн(иј)а да нису прелазила цесту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Федерација БиХ Сарајево

27.10.2018 16:09

Једини политицар који се увјек види без икакве пратње,цовјек иде пјеске и сам и са породицом,никакве пратње нема,нормалан цовјек...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалуцанин СДС

27.10.2018 16:49

Добро људи ста писете ове глупости. Возила под пратњом да регулису саобрацај ? Да стају због саобрацајке? Па тацно сви све коментарису. Ста ако је лазирана саобрацајка ? Де мало науцитие како се вози лице под пратњом. Сад це неки имбецил написати као њега це неко. Небитно је јел Додик или било који други високи функционер. Данас СНСД сутра СДС цлан , правила су јасна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

реално

27.10.2018 17:24

Лупетају зато што појма немају шта смеју а шта не возила под пратњом. Господо, пре јпотребе језика укључите мозак, а можете прочитати мало и закон па ћете видети шта све могу возила под пратњом. Наравно не могу да газе људе почуту, али могу много више, него остали учесници у саобраћају.

Name

Тетак Мата

27.10.2018 17:42

Прије двадесетак година возим ја камион пун шљунка и видим у сусрет мени иде тако нека колона послије сам чуо да је био Туђман а онај први гази пола траке бијеле и блица да ја скренем а мајмун не конта да је камион и шљунак тежак 40 тона да ја не могу стати само тако а ја возим како возим а они сви уред по својој страни тако и треба, лако је ударити у ауто ај у камион ако си баја

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВОЗАЦ

27.10.2018 17:47

ЛАЗЕ ТАЈ,СТО СЕ НИЈЕ СУДАРИО ДИРЕКТНО АКО ЈЕ ТАКО КАКО ОН КАЗЕ.ИЗГУБИО ЈЕ КОНТРОЛУ ЈЕР МУ ЈЕ КОЦНИЦА НЕИСПРАВНА И СЛЕТИО,ТО ЈЕ ИСТИНА,НЕК ДОКАЗЕ ДА НИЈЕ ТАЦНО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

27.10.2018 18:16

Та иста колона и пратња је стала и рекла човјеку да ће му поправити ауто и дати паре и платити трошкове болнице и ништа сад ко га ј..,

Name

смрц

27.10.2018 18:48

Ста реци, гласали сте за њих, сад гледајте како се они бахато понасају на путевима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

27.10.2018 19:27

ПА ВАЉДА СУ САМИ СЕБИ ИЗГЛАСАЛИ ИМУНИТЕТ ДА МОГУ РАДИТИ ШТА ХОЋЕ И ПАРКИРАТИ ГДЈЕ ХОЋЕ.ТО РАДЕ ПОСЛАНИЦИ. ДИРЕКТОРИ САМО КАРТИЦА И МОЖЕШ УЋИ У УСТАНОВУ СА АУТОМОБИЛОМ ЗА ЊИХ НЕ ТРЕБА ПАРКИНГ.ТО СЕ ЗНА.

ОДГОВОРИТЕ