Елизабета ускоро напушта трон?

Британска краљица Елизабета ИИ на пријестолу је већ 65 година. Она је најстарији монарх на свијету, а њена владавина је најдужа у историји.

Свијет 27.10.2018 | 13:51
Елизабета ускоро напушта трон?
Постала је краљица након смрти свог оца Џорџа ВИ, који је на пријестоље сјео након абдикације свог брата, краља Едварда ВИИИ.

Елизабета ИИ се заклела 1953. године да ће до краја живота служити цијелом свом краљевству, али изгледа да би могла да погази ријеч. Британски медији пишу да ће краљица вјероватно абдицирати ако доживи 95. годину те власт препустити свом сину Чарлсу, принцу од Велса.

 Роберт Џобсон, краљевски биограф, у својој новој књизи тврди да ће Елизабета за три године владавину дати у руке Чарлсу који на пријестоље чека већ 70 година.

Ипак, у том случају Чарлс неће одмах постати краљ, него ће постати принц регент, односно принц владар који има сва овлаштења краља иако то формално није.

Британска јавност је подијељена око насљеђивања круне. Све је више анкета које показују да Британци желе да и Чарлс абдицира у корист свог сина Вилијама. Чарлс је већ у годинама, а од смрти принцезе Диане има лош имиџ у јавности па Британци желе младог краља и краљицу.

Осим лошег мишљења јавности о њему због скандалозног брака с Дианом и њене смрти, Чарлсовом имиџу краља сметаће и његова супруга Камила.

Није тајна да је Британци не воле, а она се и не труди да то промијени. Камила не воли да путује и ријетко сједа у авион, што је за супругу будућег краља незамисливо. Такође, Британци не желе да јој супруг додијели титулу краљице пратиље када постане краљ. Иако је она правно и принцеза од Велса, не користи ту титулу јер она све асоцира на покојну Диану. Као сљедећу принцезу од Велса и краљицу пратиљу већина Британаца жели само Кејт Мидлтон.

Извор: Индеx.хр

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Прави Енглез

27.10.2018 12:13

Зар је ова вјештица још жива???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стара

28.10.2018 17:46

вјештица ,живи на народној грбачи.

Name

УцитељБутен

27.10.2018 12:50

Нека је јос мало. Није дуго ни била.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чекање годинама

27.10.2018 12:53

Краљица је стара, има готово 100 година, а принц Цхарлес остарио, чекајући на свој тренутак власти. Његово чекање се исплатило, а Камила није толико ни важна, бар не самом народу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зоран

27.10.2018 13:55

Ова породица су највеци злоцинци у историји цивјецанства. Истријебили су два народа, у Америци и Аустралији, убијали и опљацкали цијели свијет у задњих 200 год. Сто Хитлеру није посло за руком они су успјели. Да је имало правде на овом свијету цијела та породица би требала горити на ломаци

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПТПЦ

27.10.2018 14:15

Додик је нова краљица

ОДГОВОРИТЕ