Баљић: Убиство терористички акт

Предсједавајући Општинског савјета Нови Град Русмир Баљић данас је на ванредној сједници изјавио да су одборници јучерашње убиство сарајевских полицајаца Адиса Шеховића и Давора Вујиновића окарактерисали као терористички акт.

Босна и Херцеговина 27.10.2018 | 13:27
Баљић: Убиство терористички акт
Он је рекао да су слични догађаји у БиХ и у региону назвали терористичким атком, чиме су се сада руководили и одборници.

"Сматрамо да је ово нешто што чини јако забринутим све грађане КС. Коначну ријеч о томе ће дати Тужилаштво а док се не огласи ми то зовемо терористичким актом. Ово је свирепо убиство полицајаца док су вршили своју дужност штитећи нас и нашу имовину. Надам се да ће се ускоро открити починиоци ових дјела и да ће кажњени", рекао је Баљић.

Комесар полиције КС Мевлудин Халиловић обраћајући се одборницима рекао је да је тренутна безбједносна ситуација у Кантону Сарајево нарушена.

"До јучерашњег дана нисмо имали адекватну сарадњу са осталим полицијским агенцијама. Јуче смо наишли на сарадњу са МУП-ом РС, а исто тако и са ФУП-ом, СИПА и Граничном полицијом. Овај проблем уколико не буде сарадње неће бити ријешен. Он не може бити ријешен парцијално на овакав начин", рекао је Халиловић.

Нагласио је да је дошло до повећања броја напада на полицијске службенике у КС, а посебно напада уз употребу ватреног оружја. Тако је 2016. било три таква напада, једнако као и у 2017., док је 2018., закључно с јучерашњим нападом било четири.

"Претпосљедњи случај се такође десио на подручју Општине Нови Град гдје је једна патрола нападнута ватреним оружјем. Особе су се упутиле на подручју РС, тамо је пронађено возило, али није било других резутлата. Тужилаштво КС након јучерашњег догађаја формирало је тужилачки тим, укључене су све полицијске агенције, обрадили смо више особа. У току су претреси на подручју Пала и Источног Сарајевао на шест локација. Ангажовани су припадници МУП-а РС и СИПА, а МУП КС је приправнсот подигао на највиши ниво. Настојимо доћи до података о особама и извршиоцима", рекао је Халиловић.

Он је поновио како је овај напад на полицајце био гнусан, посебно због чињенице да је на њих отворена ватра с оружјем велике ватрене моћи у моменту док су се налазили у возилу.

Нусрет Селимовић, начелник ПУ Нови Град рекао је да полицајци неће дозволити да их овај догађај пољуља и да сигурносу ситуацију препусте на милост и немилост криминогеним особама, којих у КС, како каже, има поприлично.

Извор: Клиx

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

Нострадамус

27.10.2018 11:37

Прво морате да поцистите криминалце у институцијама ако то не урадите бит це те мета и градјана и криминалаца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

27.10.2018 11:49

Ко да их почисти. Неспособне људе и оне са купљеним дипомама су поставили на руководеће позиције. И сад се народ чуди што је овакво стање.

Name

Стани мало

27.10.2018 13:10

Прво морате да ухватите поциниоце тј убице . Ако се испостави да је Мујо онда је терористицки напад а ако је Марко или Мирко онда је психицки болесник.

Name

Борислав

27.10.2018 11:38

Врло интересантно Ефендић убица сједи до комесара.Смјешно.Ето државе и правног система.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тале

27.10.2018 11:45

Мафија је свуда У свим порама друства,како праве милијарде од Дроге и сл,тако лако убијају оне који им стану на пут,ако их не могу купити.Бојим се да су они Проблем 1 У БиХ а не мигранти .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Куре

27.10.2018 12:02

Како мозе бити терористички акт?! Напад да би био оквалификован као терористички иза њега мора постојати политичка позадина и изразени циљеви за постизањем тог политицког циља. Овдје се ради о најтезем облику злоцина и организованом криминалу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

27.10.2018 12:47

Сад су друже на руководећим положајима људи са купљеним дипломама тако да они дају прецизне и тачне квалификације дјела.

Name

Срам Вас Било

27.10.2018 13:20

Ако највиси званицници износе погресну квалификацију овог дјела онда ста даље оцекивати.Од када је крадја аута тероризам?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Са стране

27.10.2018 15:39

Папци хоће да релативизују појам тероризма, јер је Ф БиХ велики извозник и покровитељ истог.

Name

Фи

27.10.2018 13:40

ПА 20 година нису зауставили крађу аута што нико по Европи НЕ краде аута ЗАТО што и НЕМА КОМЕ продат НАРОД ће платит цијену за ово сада добива се ригорозне репресивна полиција према обичним људима већ траже овласт већу НЕЗНАЊЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ ПЛАЦА НАРОД ОСТВКА ТРЕБА КАД ТИ СТРАДА ПОЛИЦИЈА ВЛДА СИ НЕГДЈЕ ПОГРЕСИО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бојо

27.10.2018 13:55

Под хитно ухапсити убице, пребрати их добро, а онда минимум по 30 година робије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мозда

27.10.2018 13:57

Можда је ова квалификација и тацна .ТЕРОРИЗАМ али неце да износе неке податке а мозда имају и доказе. Било како било опет је Додик у праву. Он о тероризму ,ови вицу нема га а опет га квалификују.

ОДГОВОРИТЕ
Name

истина

27.10.2018 14:07

Ја говорим и мислим вец двадесет година гдје цовјек није постован нејма напретка у мене у селу цовјек напада сикиром и није добијо од пет до десет година и висе затвора ја сам обисо пола земаљске кугле да је мене висе страх отици у бивсу југославију него у меxсико докле смо досли ста то знаци док се не податају судије политицари нејма напретка само из србије се иселило 900 хиљада то је пола косова сто из хрватске и босне то је цијело косово ста знаци ником није добро не мозе нормалан цовјек тамо зивјети само остаје олос ко це тамо да зиви кад додик казе ја сам бог или цовиц је хрват овај није и они су главни кривци ста је сејдиц финци знаци морас бити прво цовјек па остало бице све горе и горе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

27.10.2018 17:52

Тацно истина а сто се тице полиције ако сам за дан отисао у БиХ или РС није просло да ме један два или висе пута зауставе и хоце да казне за баналне ствари.А о селу и комсијама да и не писем. Зато доље висе и не идем јер једноставно ме страх да ме полицајац не заустави и завири у ауто и да му из рукава не испадне врецица бијелог праха и да ме ухапсе као дилера дроге.

Name

Ре Истина

28.10.2018 10:59

Теби свака част, види се да си свјетски човјек.

Name

Васо

27.10.2018 15:32

Када су напали полицију у Зворнику тада вам није био терористички напад!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

27.10.2018 16:21

Много је високо позицираних људи у полицији у спрези са криминалом то је кључни проблем....

ОДГОВОРИТЕ