Париз: Новак од Чекината креће по "број један"!

У понедељак стартује последњи мастерс сезоне на којем ће најбољи српски тенисер имати прилику да скине Рафаела Надала са светског трона.  Град светлости у пуном светлу: Новак и Рафа у клинчу за врх тениса.  Нашем асу за повратак на врх АТП листе потребно је да идуће седмице одигра коло више од Шпанца на париском мастерсу или га победи у пројектованом финалу. Федерер у Нолетовој половини жреба.

Тенис 27.10.2018 | 19:30
Париз: Новак од Чекината креће по "број један"!
После паузе и освајања титуле у Шангају Новак Ђоковић враћа се на терен.

Очекује га наступ на последњем мастерсу сезоне у Паризу, који стартује у понедељак, а на којем би могао да преузме и прво место на АТП листи од Рафаела Надала.

Ђоковића и Надала дели 215 бодова.

Српски тенисер прошле године није наступао у престоници Француске због проблема са лактом, па не брани поене, док је Шпанац предао меч четвртфинала Филипу Крајиновићу без борбе.

Надал је први носилац, Ђоковић други и у другом колу одмериће снаге са победником меча Марко Чекинато - квалификант.

Након тога могући ривали су му Стефанос Циципас или Дамир Џумхур, па Григор Димитров, а у полуфиналу би могао да одмери снаге са Роџером Федерером.

У Новаковој половини жреба су још и Кевин Андерсон, Марин Чилић, Кеи Нишикори, Фабио Фоњини, али и Милош Раонић и Жо Вилфред Цонга, који је добио специјалну позивницу организатора.

У другој половини жреба осим Надала, који ће у другом колу играти са бољим из дуела Фернандо Вердаско - Жереми Шарди, и то ће му бити први наступ после предаје полуфинала на УС Опену због повреде колена, налазе се и Александер Зверев, Доминик Тим, Кајл Едмунд, Џон Изнер, Борна Ћорић, као и Џек Сок, који је прошле године освојио трофеј, победивши Филипа Крајиновића у финалу.

Крајиновић ове године париски мастерс започиње дуелом са Кареном Качановим из Русије, а ако буде успешан у другом колу одмериће снаге са Кајлом Едмундом, који је 12. носилац.

Мастерс у Паризу, који је Ђоковић освајао четири пута у каријери, игра се за наградни фонд од 4.872.105 евра у дворани Берси.

Последњи мастерс тениске сесзоне, ако се не рачуна онај завршни у Лондону који је ипак нешто посебно, игра се традиционално идуће седмице у Паризу и то коначно у пуној снази пошто стиже и "велика тројка".

А како то и доликује за завршни део такмичарске године одлучује о првом месту на светској лествици. Борба ће се, наравно борити између првог, Рафаела Надала и другог тенисера света Новака Ђоковића. Роџер Федерер ће бити ту овај пут, верујемо као посматрач ове велике битке, али на Нолетову несрећу нашао се у његовој половини жреба. То значи да нашег аса на путу до титуле чека сценарио из "ноћних тениских мора" у којем игра полуфинале са Федексом, а финале са Рафом Надалом. Али, отом-потом.

Наш ас је слободан у првом колу, како и доликује четвороструком шампиону, а у другом чека победника између Италијана Марка Чекината, којем се недавно осветио за онај шокантни пораз на Ролан Гаросу и Сарајлије Дамира Џумхура који је практично постао Београђанин последњих година и чак тренира на Нолетовим теренима на Дорћолу.

У Новаковој половини најзнажајнија имена, уз Федерера су Марин Чилић, Кевин Андерсон, Кеи НиикориСтефанос Циципас и Григор Димитров, док су у Рафиној Џек Сок, Борна Чорић, Доминик Тим, Александер ЗверевКајл Едмунд и Џон Изнер. Јасно је где је "већа гужва" те да ће наш ас имати веома тежак турнир. Иначе, повратак на прво место му је загарантовано ако у Паризу одигра коло више од Надала или да пак победи у међусобном обрачуну. А то би било финале.

Ђоковић стиже у Париз здрав и свеж, за разлику од два главна ривала. Федерер наиме игра ове седмице у родном Базелу, а већ је у Шангају деловао уморно, а са друге стране, Рафаел Надал је по свему судећи мало поранио са рехабилитације пошто га муче опет колена, али је одбрана тениског трона њему ипак важнија од здравља. Нажалост, његова колена су, овако или онако уништена...

Титулу брани Американац Џек Сок који је прошле године у драматичном финалу савладао Филипа Крајиновића. Иначе, наш ас је показао знакове повратка у форму након тешког периода слабих резултата. Ас из Сомбора ће у првом колу укрстити рекете са све бољим Русом Кареном Хачановим. Душан Лајовић ће покупати да се до главног жреба пробије преко квалификација.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар