Видић трећи најбољи дефанзивац у историји Премијер лиге!

Познати фудбалски часопис "Фор-фор-ту" (Фоур Фоур Тwо) изабрао је најбоље дефанзивце у историји Премијер лиге, међу којима је и наш Немања Видић.

Фудбал 28.10.2018 | 17:45
Видић трећи најбољи дефанзивац у историји Премијер лиге!
Један од најпризнатијих фудбалских магазина рангирао је одбрамбене играче који су претходних деценија наступали на Острву и Видића поставио на изузетно високо место.

Некадашњи штопер златне генерације Манчестер јунајтеда, тек други капитен странац "Црвених ђавола", заједно са Риом Фердинандом чинио је зид испред гола тима који је са великим успехом водио сер Алекс Фергусон. 

Видић је са Јунајтедом освојио пет титула у Енглеској, Лигу шампиона, Светско клупско првенство, три пута енглески Лига куп, као и пет трофеја у Којмунити Шилду, а на 301 утакмици је постигао 21 гол. 

Због свега тога, невероватне борбености и посвећености дресу, али и чињенице да је тим примао 0,68 голова по мечу када је у тиму, односно скоро 1,20 у просеку када је био ван састава, заслужио је да се нађу у самом врху најбољих дефанзиваца Премијер лиге по избору ФФТ. 

"Када је Манчестер јунајтед освојио три узастопне титуле између 2007. и 2009. године, број примљених голова износио је 27, 22 и 24. Едвин ван дер Сар заслужује велике заслуге, наравно, али непоколебљивост ‘Црвених ђавола’ највише је зависила од Видића и Рија Фердинанда – прелепо уравнотежене комбинације челичног и грациозног централног бека", стоји у опису часописа. 

Уследило је и подсећање на речи великог сер Алекса. 

"Колико штопера можете набројати који стварно воле да играју одбрану. Видић то воли, обожава тај изазов да гура главу свугде. Можете видете узбуђење које му изазивају ти 50-50 дуели", рекао је једном Шкот. 

Фердинанд је изабран за најбољег дефанзивца у историји Премијер лиге, а између њега и бившег саиграча место је заузео Џон Тери. 

Првих 10 комплетирају Тони Адамс, Јап Стам, Марсел Десаи, Сол Кембел, Ледли Кинг, Џејми Карагер и Винсент Компани.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар