ШПА: Еспањол испустио прво мјесто у 92. минуту...!

Каква голчина у 93. минуту, Еспањол није први! Ни старији навијачи "шпанаца" не сећају се када је њихов клуб био испред Барселоне на табели Примере, макар и на дан-два, али то се ове вечери није догодило захваљујући ретко виђеном поготку једног Италијана.  А могао је тим из Барселоне да ноћи на првом месту - 1:1. . .

Фудбал 26.10.2018 | 23:28
ШПА: Еспањол испустио прво мјесто у 92. минуту...!
Ла Лига издвојила је - ово не звучи реално, али је истинито - дерби за прво место на табели за ТВ термин у петак увече.

Шансу каква се ретко пружа, макар и до завршетке "Ел класика" заказаног за недељу у 16.15, нису искористили ни једни, ни други.

Али, боду ће се свакако више радовати домаћи фудбалери и њихових 18.200 навијача на "Хозе Сориља" стадиону, на ком је коначан резултат постављен голчином мало познатог италијанског везисте Данијелеа Вердеа у 92. минуту утакмице.

Био је то први и последњи шут у оквир гола искусног Дијега Лопеза у другом полувремену, а други на целом сусрету: Ваљадолид - Еспањол 1:1 (0:1)!

"Шпанци" из Каталоније били су на неколико десетина секунди од пробоја на прво место на табели, захваљујући једнако импресивном поготку Борхе Иглесијаса из 20. минута, након што је Хави Мојано направио кардиналну грешку, а Оскар Мелендо освојен посед на средини терена брзо претворио у асистенцију за Иглесијаса.

Овај 25-годишњи центарфор погодио је два пута за победу на претходном гостовању у Уески (0:2) и једном за реми у Ваљекасу против Раја (2:2), а овог пута био је надомак гола вредног три бода и првог места на табели са два бода предности у односу на славнијег градског ривала, Барселону.

Но, тако није мислио тренер домаћих Серхио Гомзалес Соријано, легендарни фудбалер Депортива из славних дана, који је направио мудрије измене од колеге Ђоана Рубија и као награду добио вероватно најлепши гол који је Верде - појачање из Вероне за коју је био стрелац само два пута - постигао у каријери.

Могао је Еспањол да ноћи усамљен на првом месту, али и овако ће делити то место с Барселоном. Водио је Еспањол на гостовању Ваљадолиду све до надокнаде времена, али је Ваљадолид у 92. минуту постигао гол за 1:1 (0:1). Био је то фантасичан гол из слободњака Данијеле Вердеа.

Свака част тренеру Рубију и његовим играчима. Можда би Еспањол могао да буде оно што је Лестер био у Енглеској, али, заиста је предугачак пут до тога. Сигурно да ће навијачи Еспањола довољно уживати и у оваквом погледу на табелу. Уместо 20 већ уписаних сада имају 18 бодова, међутим и то ће им бити храна за душу. Навикли су да траже свој тиму оној доњој, црвеној зони, а сада могу да га виде на деоби места број 1 - изнад клубова као што су Реал Мадрид, Атлетико Мадрид, а поравнати с Барселоном.

Стварно велико достигнуће Еспањола, то можемо већ сада да констатујемо. Иако ће тај тим много жалити за сва три бода која је имао у џепу.

Једини стрелац за Еспањол на овом мечу био је Борха Иглесијас. То му је био пети погодак у овој сезони. Испред њега су сада само Андре Силва, Лионел Меси и Кристијан Стуани. Како је само опалио у 20. минуту, голман Ваљадолида није имао шансе! Ваљадолид игра у одличној форми у последње време и то се доказало у 92. минуту.

Данијеле Верде је извео слободњак, постигао еврогол и донео бод свом тиму.

Одлична утакмица, два врхунска гола... Еспањол ће после овог дуела имати горко-сладак укус у устима. Пропустио је велику шансу да дође до три бода.

Резултати 10. кола:

петак

Ваљадолид – Еспањол 1:1 (0:1)
/Верде 90+2 - Иглесијас 20/

субота

Ђирона – Рајо Ваљекано (13.00)
Атлетик Билбао – Валенсија (16.15)
Селта Виго – Еибар (18.30)
Леванте – Леганес (18.30)
Атлетико Мадрид – Реал Сосиједад (20.45)

недеља

Хетафе – Бетис (12.00)
Барселона – Реал Мадрид (16.15)
Алавес – Виљареал (18.30)
Севиља – Уеска (20.45)

Табела: Барселона 18, Еспањол (+1) 18, Алавес 17, Севиља 16, Атлетико 16, Ваљадолид (+1) 16, Реал Мадрид 14, Леванте 13, Сосиједад 12, Хетафе 12, Бетис 12, Еибар 11, Селта 10, Валенсија 10, Ђирона 10, Виљареал 9, Билбао 9, Леганес 8, Рајо 6, Уеска 5.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар