Новак: Пауза није била моја одлука!

Лакат није могао да издржи! Новак Ђоковић открио је детаље из свог живота око мучења са повердом, лоших резултата, губитка мотивације и утицаја других на његову каријеру.

Тенис 28.10.2018 | 19:30
Новак: Пауза није била моја одлука!
Ђоковић је апсолутно доминирао до средине 2016. године, а онда је, до недавно, уследио велики, неочекивани пад.

Новак је рекао да је имао велику подршку од своје породице.

"Неки људи око мене су ми пружали огромну подршку, поготово моја жена и родитељи. Ипак, нико не може да доноси такве одлуке уместо мене. Направио сам паузу наредне године, али то није била моја одлука. То је била жеља Бога и мог тела јер мој лакат није више могао да се носи са болом. Лакат ми је био проблем две године уназад. Посећивао сам најбоље ортопеде широм Северне Америке, и наравно Србије и сви су ми говорили да операција није била потребна", казао је Ђоковић, а преноси "ТеннисWорлдУСА". 

Новак је, под великим боловима, одлучио да се такмичи на Олимпијским играма 2016. године, али је такмичење завршио у првом колу поразом од Аргентинца Хуана Мартина дел Потра. 

"За такве турнире морате посебно да се припремите, јер Олимпијске игре увек 'падају' између Вимблдоан и УС опена, а ту је још пар великих турнира. Све у свему, то је био велики наук за мене. Вероватно је требало да завршим сезону одмах после УС опена, можда чак и ОИ, али сам се спремио за УС опен, играо финале, то је било сјајно", додао је најбољи српски спортиста. 

Међутим, Србин се добро сећа тог турнира и практично каже да га је УС опен дотукао. 

"Сећам се добро тог турнира. Ту сам испустио последње атоме снаге, жара и менталне спреме које сам имао. После њега, био сам као издувани балон и једини разлог због којег сам се такмичио до краја сезоне је био тај што је Мари имао моментум и био у прилици да ме престигне као првог на свету. Тада сам допустио другима да утичу на мене говорећи ме да наставим да играм", јасан је Новак. 

Ђоковић сада игра са новим жаром и жељом за првим место, а веома је близу – Федерера је престигао, а испред њега је само још Надал. 

Наредни Новаков турнир Мастерс у Паризу који почиње 29. октобра, а онда следи Завршни мастерс у Лондону.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар