БЛ: "Колтовима" никако да крене у Фрајбургу!

Борусија из Менхенгладбаха се у Фрајбургу опет увјерила да је традиција врло незгодна ствар.  Ждрепци морају још пуно да уче, Лука Валдшмит и гол с пола терена уништили Борусију! Фаворит из Менхенгладбаха пао у Фрајбургу - 3:1 (1:1).  11 Немаца у стартној постави Фрајбурга и победа! Да 0:1 из 2002. остане последњи тријумф Борусије у граду на крајњем југо-западу Немачке побринули су се Ђанлука Валдшмит у 57. и резервиста Лукас Холер у четвртом минуту надокнаде.

Фудбал 26.10.2018 | 22:40
БЛ: "Колтовима" никако да крене у Фрајбургу!
Фудбалери Борусије из Менхехгладбах победили су резултатом 0:3 на "Алијанц арени" и "из темеља" уздрмали најстабилнији немачки клуб и један од најмоћнијих на свету, па у утакмици која је могла да их поравна са "имењаком" на челу табеле Бундеслиге...

...изгубили прилично глатко у Фрајбургу.

На отварању 9. кола немачког шампионата, пред 24.000 навијача на "Шварцвалду" овог петка увече:

Фрајбург – Менхенгладбах 3:1 (1:1)!

Јан Зомер скривио је једанаестерац прегрубим стартом још у првом минуту и омогућио Нилсу Петерсону да доведе домаћина у вођство за мање од 60 секунди игре, што је била најава коначног исхода иако је Торган Азар - брат можда и најбољег играча Премијер лиге тренутно, Едена Азара - поравнао на 1:1 непуних 20 минута касније.

Тренер Фрајбурга Кристијан Штрајх због повреда и суспензија морао је да се одлучи за стартну поставу састављену искључиво од домаћих фудбалера, а када су у наставку заиграли мађарски интернационалац Роланд Салај и аустријски репрезентативац Филип Линхарт, постигнути си у голови за девету победу на "Шварцвалду" над зелено-белима у последњих 11 бундеслигашких гостовања уз два ремија.

Да 0:1 из 2002. остане последњи тријумф Борусије у граду на крајњем југо-западу Немачке побринули су се Ђанлука Валдшмит у 57. и резервиста Лукас Холер у четвртом минуту надокнаде.

Екипа тренера Дитера Хакинга одржала је лекцију Бајерну у Минхену на претходном гостовању, али се потом вратила неуспесима (ремији у Аугзбургу и Волфсбургу и порази у Берлину и Фрајбургу. 

Дортмунд ће имати прилику да оде на "плус 6"...

Био је ово прави тест великих амбиција Борусије из Менхенгладбаха који пулени Дитера Хекинга нису положили. До овог кола другопласирани тим у Бундеслиги саплео се у Фрајбургу где га је сјајни тим Кристијана Штрајхасавладао са 3:1.

Сјајна утакмица виђена је подно Шварцвалда, а почела је пеналом за домаћине већ у првом минуту. Наравно, Нилс Петерсен није пропустио прилику да доведе Фрајбург у вођство, које је потрајало само неких 20-ак минута пошто је на другој страни и Торган Азар са беле тачке донео изједначење. Борусија је била боља, нападала је чешће, али је бедем пред голманом Шволовом био непробојан.

Имали су гости и несрећу да им се у финишу првог дела повредио један од најбољих Аласан Плеа који је уступио место у наставку Патрику Херману, али та измена није донела ама баш ништа. У јеку јалове иницијативе гостију, Фрајбург је извео сјајну акцију, а Јаник Хаберер оставио лопту за Луку Валдшмита. Нападач пристигао из ХСВ-а током лета мајсторски је матирао Швајцарца Зомера у 57. минуту и најавио велико изненађење.

Пробала је Борусија да се врати у меч, њен тренер је послао у игру јако офанзивну екипу, али решења за сјајну одбрану гостију није било. На крају, Ждрепци су примили још један погодак и то са пола терена у трећем минуту надокнаде за који се побринуо резервиста Лукас Хелер.

Реално, прелеп и прецизан ударац и најлепша награда за љубитеље Фрајбурга који се поносе вечерас скалпом велике Борусије.

Пуних 11 година, "колтови" нису славили у Фрајбургу, односно још из периода кад су играли у "Цвајти", а посљедњи бод освојили су прије три сезоне у њемачком шампионату.

Да традиција није посве "празна прича" показало је и отварање деветог кола Бундеслиге у петак увече на стадиону "Шварцвалд", гдје је Борусија пропустила прилику да се на врху табеле изједначи са "имењаком" из Дортмунда.

ФРАЈБУРГ - БОРУСИЈА МЕНХЕНГЛАДБАХ 3:1 (1:1)

Већ у првом нападу Јан Зомер је скривио једанаестерац, а сигуран реализатор са "креча" био је Нилс Петерсон, који је послао искусног голмана гостију из Менхенгладбаха у десну, а лопту у лијеву страну - 1:0.

"Колтови" су узвратили већ у седмом минуту кад је статива спасила Фрајбург послије корнера и ударца Ника Елведија, али 13 минута касније, непотребно агресиван старт Доминика Хајнца судија Роберт Хартман је окарактерисао пеналом за Борусију.

Торган Азар је био сигуран ударцем под пречку по средини гола за 1:1 и уписао пети погодак ове сезоне.

У наставку меча на "Шварцвалд" стадиону, поново су домаћи фудбалери стигли до нове предности након сјајне акције и одузете лопте на средини терена, која је послана на десну страну до Јаника Хаберера.

Нападач Фрајбурга је видио да из другог плана утрчава Ђанлука Валдшмит, који је мајсторски постигао првенац у сами угао Зомеровог гола - 2:1.

На самом крају, трећи тријумф Фрајбурга и "скок" на осмо мјесто на табели првенства Њемачке, "овјерио" је поготком с центра игралишта Лукас Холер, након још једне грешке Зомера - 3:1.

С друге стране, тим Дитера Хекинга већ у суботу ће врло извјесно бити потиснут са друге позиције.

БУНДЕСЛИГА, 9. КОЛО

Фрајбург - Борусија Менхенгладбах 3:1 (1:1) 
/Петерсен 1 пен, Волдшмит 57, Холер 90+3 - Азар 20 пен/

Субота (15.30)

Борусија Дортмунд - Херта
Фортуна Дизелдорф - Волфсбург
Хановер - Аугзбург
Мајнц - Бајерн
Хофенхајм - Штутгарт (18.30)

Недјеља

Нирнберг - Ајнтрахт Франкфурт (13.30)
РБ Лајпциг - Шалке (15.30)
Вердер - Бајер Леверкузен (18.00)

ТАБЕЛА: Борусија Дортмунд 20, Борусија Менхенгладбах (+1) 17, Вердер 17, Бајерн Минхен 16, Лајпциг 15, Херта 15, Ајнтрахт 13, Фрајбург (+1) 12, Хофенхајм 10, Аугзбург 9, Мајнц 9, Волфсбург 9, Бајер Леверкузен 8, Нирнберг 8, Шалке 6, Хановер 6, Штутгарт 5, Фортуна 5.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар