Вучић одлучан да нађе рјешење

Америчка агенција Блумберг оцјењује да је спрски предсједник Александар Вучић одлучан да уђе у историју као човјек који је помирио етничке и територијалне разлике у региону, који иначе “представља синоним за рат”, и цитира Вучића да би рјешење за проблем између Срба и Албанаца, ако до њега дође, у потпуности промијенило регион.

Србија 26.10.2018 | 22:09
Вучић одлучан да нађе рјешење
У опшином тексту који је настао на основу разговора са предсједником Вучићем, агенција оцјењује да се председник Србије налази у средишту “натезања конопца” између Истока и Запада и да је он кључан за будућност региона у околностима у којима из ЕУ и Њемачке стижу упозорења на опасне посљедице уколико не буде сарадње регионалних лидера.

Блумберг скреће пажњу на то да се Србији нуди шаргарепа чланства у ЕУ, док истовремено Русија “жарко жели” да одржи свој утицај, што све заједно, оцјењује агенција, ставља на пробу традиционалне односе на Балкану. 

Блумберг наводи и да је Вучић, којег описује као “највећег савезника Русије на Балкану”, рекао да неће контрирати њемачкој канцеларки Ангели Меркел, ма колико то понекад тешко било.

– Морамо да покажемо правичност и лојалност – рекао је Вучић, наводи агенција у разговору који је вођен у четвртак, у Београду, и додаје да Вучић истиче да разговор са Меркел “није лак”, али је нагласио да никада неће рећи ништа против њемачке канцеларке.

(Тањуг)

 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Мк

26.10.2018 21:32

ТО ТИ ЈЕ ВУЧКО БУМЕРАНГ .ГРАЂАНЕ Р.СРПСКУ СИ ПОДИЈЕЛИО У ЈЕДНОЈ РЕЧЕНИЦИ СА СВОЈИМ ФРАПАНТНИМ ДОКАЗИМА КОЈЕ ГРАЂАНИ Р.СРПСКЕ ЈОШ ЧЕКАЈУ.НИЈЕ ЛИЈЕПО ВУЧКО КАДА ТИ СЕ МИЈЕШАЈУ ЈЕЛИ Е ПА ПРЕСТАНИ СЕ И ТИ МЈЕШАТИ ТАМО ГДЈЕ ТИ НИЈЕ МЈЕСТО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зиран

27.10.2018 05:37

Увјек це бити како велики хоце . Несто се “ наши” политичари фолирају, али кад дође велики они су мниго мали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

киза

29.10.2018 16:22

Прво мора да се суоци са својим народом и да казе оно сто је обецао а то је да це именовати стране обавестајне агенције које су се месале у изборе у Републици Српској. Никада то неце објавити јер месања није било, искрено све њих на западу заболе оне ствар и ста овај прица и како це се заврсити избори. Сада као припадник једне групе људи која се бави најстаријим занатом на свету цути ко п......ка

ОДГОВОРИТЕ