Сјећате ли се? Посљедњи Ел Класико без Роналда и Месија...

Дан кад се фудбал променио! Сећате се тих састава? Прошло је 11 година, деца која су тада рођена данас иду у пети разред основне школе. . .

Фудбал 27.10.2018 | 23:00
Сјећате ли се? Посљедњи Ел Класико без Роналда и Месија...
Летос, Кристијано Роналдо је у спектакуларном и неочекиваном трансферу прешао у Јувентус. Лионел Меси у утакмици против Севиље поломио је руку. Нису баш чињенице због којих љубитељи шпанске Примере могу да ликују, али сви они који су заљубљени у Ла лигу предстојећег викенда доживеће историју - први Ел Класико без двојице најпопуларнијих фудбалера данашњице после пуних 11 година! 

Велики тренутак у великој историји два вероватно највећа светска фудбалска клуба. Датум који ће се памтити. 

А да ли се сећате када је последњи пут Класико одигран без Роналда и Месија. Добро, неки ће се вероватно и сетити, био је децембар 2007, али како је текао тај меч и ко су били актери - тешко. Уосталом, они најмлађи љубитељи фудбала нису били ни рођени, а ево данас већ похађају пети разред основне школе?! Па после кажите да Лео и Кристијано нису обележили читаву једну епохи европског и светског лоптања...

Тог децембра 2007. Роналдо је још забављао публику на Олд Трафорду, док је Меси као и овог тренутка био повређен. Тадашњи тренер Барселоне Франк Рајкард играо је напред на Роналдињом, Инијестом и Етоом. Како се ближио последњи звиждук на Барсу се гомилао све већи пристисак. Шустеров Реал је у меч ушао са четири бода вишка. Гласине о Рајкардовој несигурној судбини на клупи колале су већ Каталонијом и зато је поменути Класико био од изузетне важности, пре свега за домаћина. 

Испоставило се, није то био мотив више за Барсине играче. У 35. минуту Жулио Баптиста постигао је прелеп погодак и решио утакмицу. Реал је прво побегао на плус седам, па после рутински освојио титулу, док је холандски стручњак добио отказ. Показаће се касније, био је то још један историјски тренутак. Знамо, јелте, како све надаље ишло: Пеп Гвардиола, ера за памћење, фудбалска револуција у неку руку и 14 трофеја у три сезоне. 

Барселона тог 23. децембра 2007: Валдес, Пујол, Рафа Маркез, Г. Милито, Абидал, Јаја Туре, Ћави, Деко, Роналдоњо, Инијеста, Ето. Пазите сад клупу: Ђовани до Сантос, Замброта, Бојан Кркић, Гуђонсен, Ђоркера, Анри и Тирам.

И Реал Мадрид тог 23. децембра 2007: Касиљас, Серхио Рамос, Канаваро, Пепе, Хајнце, Мамаду Дијара, Снајдер, Баптиста, Робињо, Раул и Ван Нистелрој. Клупа: Гаго, Робен, Мигел Торес, Марсело, Гути, Савиола, Дудек.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар