Савановић одлази из Жељезница РС?

Драган Савановић, в. д. директора "Жељезница Републике Српске" (ЖРС), могао би бити сљедећи кадар ДНС-а који ће остати без функције, незванично сазнају "Независне", од извора блиског Влади Републике Српске.

Република Српска 26.10.2018 | 09:57
Савановић одлази из Жељезница РС?
Како сада ствари стоје, могло би се десити или да дође политичка наредба да Савановић буде смијењен или ће бити пуштено да му заврши в.д. мандат, који би, како нам је рекао Ратко Ђуричић, предсједник Надзорног одбора "Жељезница", требало да истекне у наредних неколико дана.

Подсјећања ради, Савановић је први пут именован на ову позицију још 2011. године.

Ђуричић нам је рекао да је јуче одржана сједница Надзорног одбора, али да на дневном реду није било говора о Савановићевој смјени.

"Имали смо редовну мјесечну сједницу о стању у 'Жељезницама'. Говорили смо о текућим плановима и активностима у предузећу. Била је то уобичајена сједница. Никаквих информација немам, барем не у овом тренутку, да би могло бити смјена", рекао је Ђуричић за "Независне".

Што се тиче смјене Савановића, у једном од синдиката кажу да се о томе стално шушка, али да се мандат увијек продужи за два мјесеца.

"О смјени директора се прича стално. Једно вријеме била је прича да иде у жељезничку корпорацију на нивоу БиХ, али вјероватно сад има нешто политички да се дешава", рекао је Златко Марин из Самосталног синдиката транспортне дјелатности.

У "Жељезницама Републике Српске" посљедње смјене десиле су се у мају ове године, када су због, како је наведено у образложењу, изузетно лошег пословања смијењени Бојан Ристић и Бошко Прелић, директори за саобраћај и инфраструктру, а већ тада су многи нагласили да је то удар на Савановића с обзиром на то да су му Прелић и Ристић били најближи сарадници.

Извор "Независних" близак Влади РС је рекао да је Савановић дуго у манадату в.д. и стално му се продужавао на 60 дана, а већ дуго се говори да ће бити смијењен.

"Политички односи су само убрзали његову смјену и она ће вјероватно бити веома брзо и то на начин да му Надзорни одбор 'Жељезница РС' неће продужити мандат или ће га једноставно смијенити и именовати неког другог као в.д.", испричао је наш извор.

Ову информацију покушали смо провјерити и у ДНС-у, странци чији је кадар Савановић, али готово нико од контактираних није чуо за то. Појединци из те странке с којима смо контактирали кажу да ће, што се тиче смјена, све бити јасније веома брзо, али да им и поред тога није јасно због чега се ћути на смјене њихових кадрова.

Иначе, досад је смијењено неколико људи из ДНС-а, а све је започело тиме што је Милорад Додик, предсједник СНСД-а, рекао да у тој странци има мангупа који су радили против коалиције на претходним изборима. Прва је смијењена Далиборка Керезовић-Дамјановић, директорица Шумског газдинства "Врбања" из Котор Вароша, а посљедња у низу смјена и свакако најзначајнија је Данета Малешевића, министра просвјете и културе.

Занимљиво је да је смјена Малешевића услиједила само неколико дана након што је Марко Павић, лидер ДНС-а, рекао да је са Додиком договорио да више нема смјена њихових људи без заједничког договра те да у тој странци нема мангупа. Такође, тада је рекао да се ДНС неће одрећи својих људи те да није тачно да су радили против коалиције. Смјена Малешевића била је у понедјељак, међутим до данас се нико није огласио из ДНС-а по том питању.

(Независне новине)

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

Рале

26.10.2018 09:03

Спрдња и од странке и од директора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједор

26.10.2018 15:07

Правац Туњице или Фоча!!!

Name

Нема замјерке

26.10.2018 09:06

Ја мислим да је Савановић многим људима у ДНС био годинама велики терет.За Павића нисам сигуран он га је сигурно штитио

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прилика

26.10.2018 10:37

Ријец је о политицким приликама. Као и увјек. И није истина да су овај Прелиц и Ристиц смјењени због лосег пословања и да су били Савановицеви људи. Смјењени су због политике као сто це и Савановиц бити у неком тренутно и Савановиц и јесте смијенио њих двојицу. Све је политика. Да су у питању резултати пословања ни један директор у РС не би остао у фотељи.

Name

Игор

26.10.2018 09:24

Цовјек има микрокредитну организацију ста це му висе ЖРС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ Игор

26.10.2018 14:27

Колико пара мораш имати да би регистрово микро кредитну организацију.

Name

Мирослав

26.10.2018 17:07

Ја сам чуо 20 мил. али за њега и Ратка то је ништа , живјеле ЖРС.

Name

гашо

26.10.2018 10:13

Вријеме је да оде!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кумиц

26.10.2018 10:47

Свеједно је иде ли или не, зељезо хрдја даље у ЗРС.

Name

правда

26.10.2018 13:20

да је дрзаве могао би да иде само са кривицном пријавом ал у притворд

Name

брецало

26.10.2018 15:00

Иде на боље мјесто ту нема ста да се украде висе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорчанин

26.10.2018 15:08

Иде на робију

Name

Аустриа

26.10.2018 15:05

Колико је нестало милиона тоје питање и гдјесу отисле

ОДГОВОРИТЕ
Name

малта

26.10.2018 16:43

Ликје направио дуг од 300 милиона км.Требао би на доживотну робију.

Name

Бојан

27.10.2018 02:56

А ко це сад Мили Бајалици и његовој веома "блиској пријатељици" Александри Томисиц намјестати милионске послове за квази пројектима електронског осигурања станица и за ткз.модернизацију сигнализације телекомуникација ЗРС? За то су Зељезнице Републике Српске издвојиле око 20 милиона КМ,а немају пара да јадним радницима исплате заостатке које им дугују .Залосно и страсно за јадне раднике Зељезница Републике Српске.Битно да је Савановиц обезбиједио милионска средства за горе наведене квази пројекте свом "јарану" Мили Бајалици.

Name

БОБА

27.10.2018 08:54

НА ЖЕЉЕЗНИЦАМА ЈЕДИНО ШТО ЦВИЈЕТА ТО ЈЕ САВАНОВИЋ ШТО СЕ ТИЧЕ ФИНАНЦИЈА. БОГАЋЕЊЕ НА БИЈЕДИ И СИРОТИЊИ ЈЕ ПРОКЛЕТСТВО.ДАТИ МУ ДВЕ ОВЦЕ И ВИЈА СЕЛО.КО ЈЕ БИО ОВАЈ ЛИК НАРОДУ НИШТА НИЈЕ ЈАСНО .ОНИ ПРИЧАЈУ О ВОЗОВИМА И САМИ О СЕБИ А ТОЛИКО СМО ЗАОСТАЛИ У СВАКОМ ПОГЛЕДУ ДА НЕМА ДАЉЕ.ОД ЖЕЉЕЗНИЧКИХ СТАНИЦА КОЈЕ СУ ИСТЕ КАО ПРИЈЕ СТО ГОДИНА ДО ВОЗОВА НАРОДА И ДА НЕ НАБРАЈАМ.СВЕ ЈЕ ТО ЈАД И ЧЕМЕР.У ОВАКВОМ АМБИЈЕНТУ ИЗИГРАВАТИ НЕКОГА И НЕШТО ЈЕ ДНО ДНА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

XXЛ

27.10.2018 15:47

ФАЛА БОГУ ГОСПОДУ...МИСТЕР ЦХИВАС РЕГАЛ ОДЛАЗИ..А СТО СУ ПРАВИЛИ СТЕТНЕ УГОВОРЕ. НИКОМ НИСТА..БАРАБУ ОСУДИТ.

ОДГОВОРИТЕ