Мектић: Избори су фалсификовани

Поновно бројање гласова показаће да су резултати избора фалсификовани, увјерава министар безбједности у Савјету министара БиХ и кандидат СДС-а за Парламентарну скупштину БиХ Драган Мектић у емисији "Пулс" БН телевизије.

Република Српска 25.10.2018 | 23:18
Мектић: Избори су фалсификовани
"У прилог тврдњи да су избори покрадени иде и податак о огромном броју неважећих листића и мноштву пријава организација и грађана о злоупотребама током изборног процеса, каже Мектић.

Он је категоричан у тврдњи да су избори покрадени.

„Ја сам сигуран и поновићу неколико пута... Сигуран сам да су избори покрадени и да ће поновно пребројавање гласова показати да су избори протекли у једној нефер и некоректоној атмосфери.“

Говорећи о коалицији са СНСД-ом, Мектић каже да то није ни понуђено СДС-у, без обзира што су поједини чланови странке на сједници Предсједништва веома гласно заговарали коалицију са Додиком.

“За ту сарадњу били су потпредсједници регионалних јединица из Добоја, Бијељине, Источног Сарајева и Зворника. Они су јасно рекли да су за коалицију са СНСД-ом”, тврди Мектић, наглашавајући да је он изричито против тога.



Коментаришући мигрантску кризу која је задесила БиХ, он је казао да је то дио глобалне кризе која потреса цијелу Европу и не може се посматрати као локални проблем.

Мектић додаје да ЕУ није БиХ прописала мигрантску квоту.

Према Мектићевим ријечима, ситуација је измакла контроли због лоше организације и неусклађености са локалним заједницама.

„Требало је 7-8 мјесеци да ми постигнемо договор око прихватних центара, гдје ћемо смјестити те људе, гдје ћемо их држати под одређеном врстом режима када је у питању њихово кретање и боравак и када је у питању њихов надзор у безбједносним сегментима. Ми смо у читавој тој причи и несналажењу или мањку воље локалних заједница да нам помогну у рјешавању тог проблема, дошли у ову ситуацију“, казао је Мектић.

Он је рекао да се посебно обраћа пажња на мигранте који су сумњиви у безбједносном смислу.

„У сарадњи са партнерима изван БиХ успјели смо да идентификујемо одређен број особа које представљају пријетњу не само БиХ већ и било којој земљи ЕУ. Њих смо изоловали у посебне центре гдје им је ограничено кретање“, рекао је Мектић.

Отворен је прихватни центар у Хаџићима, а у наредних неколико дана биће отворено још неколико центара што ће, сигуран је Мектић, мигрантску кризу у БиХ ставити под контролу.



БН ТВ

Коментари / 27

Оставите коментар
Name

Хикмет

25.10.2018 21:31

Због буздована СДС је изгубио!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИГГХ

25.10.2018 21:57

Што се лажно представљаш када ти ниси Хикмет него си подгузна снсдова мува

Name

пропали борац у својој РС

25.10.2018 21:32

Па прије одласка Путину за подржку унапријед је знао да прогласи себе и своју хоботницу као побједнике на изборима

ОДГОВОРИТЕ
Name

мј.

25.10.2018 21:34

Таман колико министар тврди да су избори покрадени ја тврдим да је све регуларно.Изасли су резултати ЦИК-а и сви бирацки одбори могу провјерити резултате дали се слазу са записницима са бирацких мјеста.Резултати које је ЦИК објавио за бирацко мјесто на којем сам ја био посматрац апсолутно су идентицни записницима које је сацинио бо на том глсацком мјесту.Господин министар у свом наступу казе да це ново бројање показати да су избори покрадени а зна се да јос није донесена одлука дали це бити новог бројања и ако це бити на ком гласацком мјесту це се поново бројати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мк

25.10.2018 21:56

АЈДЕ МОЛИМ ТЕ ЈЕСИ ПОШАО ИЛИ СИ ДОШАО.СНСД БИСЕРКА ДОДИК И ПАПЦИ.ПА ОНИ НЕ ЗНАЈУ ДА РИЈЕЧ ПОШТЕЊЕ УОПШТЕ ПОСТОЈИ.ХАХАХА ДОДИК И ПОШТЕЊЕ НЕСПОЈИВО.НА ВЛАСТ ЈЕ ДОШАО НЕПОШТЕНО НА ТЕНКОВИМА И СВЕ ОСТАЛЕ ИЗБОРЕ ЈЕ ПОКРАО.ЧОВЈЕТ ТЕЖИ КА ПУТИНУ И ПАРТОКРАТИЈИ АЛИ НЕЋЕ МОЋИ. ПОБЈЕЦЕ ОН САМ А РУСИ МУ СПРЕМИЛИ АПАРТМАН А ОВИ ИЗ АМЕРИКЕ СУ МУ ВЕЋ УПЛАТИЛИ КЕШ ЗА УНИШТЕЊЕ Р.СРПСКЕ .СВЕ ПОШТЕНО.

Name

Раде

26.10.2018 05:17

Ста је у овој држави регуларно осим биједе

Name

Боб за мј.

26.10.2018 05:58

И ја сам провјерио резултате и слазу се сто се тице мог гласацког мјеста ( да напоменем да се ради о градској средини). Али да ли си помислио да је било много гласацких мјеста гдје није било правих представника опозиције на бројању.На таквим мјестима могу уписати какав хоце резултат у записник, само воде рацуна да се бројке слозе.ЦИК збраја записнике , а не броји гласове, уколико нико не затрази поновно бројање.

Name

мј.за боб

26.10.2018 07:27

Слазем се да је било бо гдје нико није био из опозиције или позиције.Али невјерујем да на таквим бирацким мјестима није било њихових посматраца који нису смјели дозволити да се врсе манипулације. Ако неко посједује доказе о крадји,било опозиције или позиције,треба показњавати све са тог бирацког мјеста и поновити гкасање.

Name

Сања

25.10.2018 21:53

Господине Мектицу, мислила сам да није могуце да ме икад и један политицар одусеви, али ви сте заиста један посебан цовјек, постен, праведан, бас онакав какав нама треба. Ех гдје би нам био крај да имамо висе људи као ви, а имамо овако плодну земљу и здраве и лијепе људе који су назалост потпуно погресно усмјерени, покрадени и изгубљени. Хвала Вам на васој искрености и хвала сто сте нам дали наду и вјеру да јос увијек постоје људи као ви.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Сања

26.10.2018 00:20

Ово је опозициона копија Додика

Name

ре

26.10.2018 09:06

Мектицу прозови издајнике и папке именима,немој по регијама.нека зна сиротиња ко их издаје и продаје !

Name

Ииииииииихаааа

25.10.2018 21:56

Мекта брате, нисте могли ниста да показете овим на власти по цему сте бољи и да их мозете побједити. Сва остала прица је сувисна. Ја сам патриота и никада нисам гласао за СНСД нити цу икада у зивоту. Али и ви нисте ниста бољи. Немате програм за опоровак Дрзаве нити програм да задрзите дјецу овдје. Моји синови су у иностранству са факултетским дипломама и никада се неце вратитити овамо док је тебе Мекта и Доде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Куре

26.10.2018 05:52

Да су иста бољи од СНСД-а, не би сада велика већина њих гледала како да уђе у коалицију са њима.

Name

ре

26.10.2018 07:03

Чему ли се ви радујете? Није опозиција изгубила, него народ. Српски народ је изгубио вјеру, достојанство и будућност.

Name

Страсно

26.10.2018 16:02

Они мисле само на власт

Name

Узас

25.10.2018 22:10

Сељачине у свим редовима и у СДС и у добром дијелу днс и снсд, крканчине и муфлони на позицијама...ужас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

26.10.2018 09:27

Драги мој јадни народе.Избори су покрадени !!!! Гласацки листици су стампани у Лактасима.Сваста се радило,многи то знају,али страх је у питању.Сто се тице опозиције они су уцинили сто су могли,сам нису имали новац као владајуци да купују гласове,да записљавају,да подмицују,да пријете са отказима итд.Све смо видјели и сво то знамо.Мафија је преузела .Цак је и цик корумпиран.Једини спас је ,БЈЕЗАТИ ОДАВДЕ !!!!!!

Name

Ре Ја

27.10.2018 03:05

Одлица коментар.Прави приказ управо одрзаних избора,све детаљно.

Name

Истина

25.10.2018 22:28

Цим је Баја објавио кандитатуру Бисерке за пресједницу РС-а, а себе за цлана пресједниства БиХ ја сам овде писао да це Баја добити изборе (многи су ме попљували коментарима). Јер цим је Баја имао храбрости предлозити далеко најлосијег кандидата не само у РС-у него и сире за пресједницу Р. Српске знаци био је убједзен у побједу, е сад на који нацин то није ни битно овом блесавом народу. Ко би нормалан и ко имало размисља својом главом гласао за Бисерку сем СНСД ботова. Зена која је на целу владе толико уназадила Р.С да нас је вратила 100 година уназад управо је постала пресједница бољег БХ ентитета. Према томе избори у БиХ су само фарса, да би народ(цитај стока) мислила да се ко фол и они несто питају и одлуцују, а стварност је сасвим другација. Јер да се изборима власт у БиХ мозе мјењати давно би ови наси власто дрсци укинули изборе и увели апархејт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Истина

26.10.2018 03:58

Докле год баја буде расписивао изборе, и докле год он буде штампао гласачке листиће, он ће у добијати изборе и мијењати функције, по потреби - ако му то ми дозволимо!

Name

Бањалуцанин СДС

26.10.2018 05:46

Какво стампање листица буди разуман. Изгубили смо зато сто пола странке је незадовољно водјством и радили су једни против други.

Name

роцк

26.10.2018 02:19

Гдје оно како цес ти изнијети доказе о криминалу после избора... еее Мектицу

ОДГОВОРИТЕ
Name

@ Прави - РОКИ -

26.10.2018 04:27

Дај Боже , да преброје , али и тад дал ће пребројати како треба. Цик као побија то да је неважећих листића пуно. Додик се припремио и за ту опцију. Променити га могу само скенирани листићи. Опозиција нетреба да прихвати било какве функције захтевајући ванредне изборе са скенерима. Једино тако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

26.10.2018 06:23

ПОТПУНО СИ У ПРАВУ

Name

Ре

26.10.2018 09:40

У праву си ти потпуно.Само опозиција да не прихвати резултате и да не иде у институције. Тачка. Нови избори са скенерима,забрана за телефоне,и сл. па тек тада признавање резултата.Ови избори су покрадени,нема никакве ни теоретске шансе да Бисерка добије онај број гласова.Никакве шансе и то знамо сви, зато је свима а и њој јасно да је настимано. Јел било весеља и еуфорије?Јесте ли јој видјели фацу оно веће и сама се цудила гдје покрадосе онолико?

Name

МиГ-21

26.10.2018 11:15

Добро људи хоце ли то висе бројање????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ко.ент

27.10.2018 07:57

А шта си учинио мој министре сем што набрајаш И бајаш ко каква бабар,овај укро оволико онај умјешан ово покрадено ало ти си министре полиције једне државе нолан.Ста си конкретно учинио...

ОДГОВОРИТЕ