ЕЛ: Бајернова одбрана донијела други "скалп"!

Шампион Немачке у Минхену савладао Басконију, чврстом дефанзивом и одличним наступом новајлије Дерика Вилијамса.  Радоњићев стрептомицин за Шпанце: Бајернова одбрана прејака за Басконију.  Славље минхенског клуба у Ауди Дому - 77:71.

Кошарка 25.10.2018 | 22:25
ЕЛ: Бајернова одбрана донијела други "скалп"!
После Панатинаикоса, у Минхену је пала и Басконија.

Екипа Дејана Радоњића је остварила други евролигашки тријумф пре свега препознатљивим начином црногорског стручњака - добром игром у одбрани, а потом и добром партијом неколико "нападача", међу којима се истакао Дерик Вилијамс, са 22 поена и шутем из игре (8/12).

Бајерн - Басконија 77:71 (20:11, 23:21, 18:20, 16:19)

Пред 4.500 посетилаца "Ауди дома", Бајерн је чврсто почео, стекао двоцифрену предност (22:11) и само крајем друге четвртине дозволио шпанском тиму да се примакне на посед заостатка (33:30). У тим, важним тренуцима Стефан Јовић је погодио слободно бацање, а Владимир Лучић јако битну тројком, којом је одбијен налет гостију.

Заједно са Нихадом Ђедовићем, Лучић је до полувремена поново учинио предност Бавараца двоцифреном, а Бајерн је у наредних 20 минута меча налазио начине да се одбрани и да спречи офанзивне покушаје Басконије. Примера ради, тим Педра Мартинеза шутирао је тројке 4/25 и у финишу је падом концентрације Бавараца нашао начин да колико-толико закува (74:67), али је од тог момента до краја преостало само 60 секунди.

"Била је ово наша најбоља утакмица у сезони", рекао је Радоњић после утакмице.

"Играли смо веома добру одбрану на почетку утакмице, у другој деоници смо имали доста проблема, али смо контролисали то на крају и имали предност у паузи. У другом делу смо наставили да играмо као и скоро у читавом првом делу и то је допринело нашој победи. Ово је велики тријумф за нас", додао је он после одласка са терена.

Осим Вилијамса, истакнути у Бајерну били су и Маодо Ло са 15 поена, Нихад Ђедовић са 14, Владимир Лучић са девет (6 скокова), Стефан Јовић са седам поена (4 асистенције)... Немања Дангубић такође је наступио за домаћина и за 12 минута у игри се није "уписао" (0/5 из игре), а допринео је тријумфу са пет скокова и две асистенције.

Са друге стране, најефикаснији играч Басконије био је Венсан Поарје са "дабл-дабл" учинком од 24 поена и 11 скокова. Двоцифрени међу гостима били су и Торнике Шенгелија са 16 поена и Мет Џенинг са 12.

Када је био тренер Црвене звезде Дејан Радоњић је представљао прави стрептомицин за шпанске евролигаше, а то се очигледно наставља и на клупи михенског Бајерна. Немачки клуб је остварио и другу победу у Евролиги ове сезоне, а у Ауди Дому пала је Басконија - 77:71.

Домаћин за славље у овој утакмици може захвали одличној одбрани, која постаје заштитни знак и овогРадоњићевог тима. Бајерн је на прави начин отворио и затворио меч, иако је Басконија у последња два минута добила лажну наду спуштањем заостатка испод двоцифреног, али ипак није било неке превелике драме.

На крају је сваку дилему разрешио фантастични Дерик Вилијамс, уједно и најзаслужнији појединац за славље домаћег тима са 22 постигнута поена. Ло је постигао 15, Ђедовић 14, а Јовић седам, уз четири асистенције.Немања Дангубић се није уписао у стрелце за 13 минута проведених на паркету.

Код гостију је Поарије убацио 24, Шенгелија 16, а Џенинг 12. Бајерн се пробио на осмо место са скором 2-2, док је Басконија доживела трећи пораз.

Резултати 4. кола:

Ефес - Фенербахче 89:83
Бајерн - Басконија 77:71
Армани - Химки у току
Реал - Будућност у току
Олимпијакос - Макаби у току

у петак

Дарушафака - Барселона 19.15
Панатинаикос - Жалгирис 20.00
Гран Канарија - ЦСКА 21.30

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар