ЕП: Рукометни "Змајеви", након драме, славили у Минску!

Репрезентација БиХ гостујућом побједом против Бјелорусије започела квалификације за Европско првенство, иако је губила већи дио сусрета. Никола Прце из седмерца у посљедњој секунди осигурао тријумф.

Остали спортови 25.10.2018 | 19:40
ЕП: Рукометни "Змајеви", након драме, славили у Минску!
Рукометаши Босне и Херцеговине славили су у Минску против Бјелорусије 30:29 у првом мечу квалификација за Европско првенство, које ће 2020. године заједно организовати Аустрија, Норвешка и Шведска.

"Змајеви" су до тријумфа стигли у посљедњој секунди меча, голом који је постигао Никола Прце из седмерца, иако су већи дио сусрета били у заостатку, а на полувремену су губили 16:12.

БЈЕЛОРУСИЈА - БИХ 29:30 (16:12)

Изабраници Билала Шумана од самог почека меча су у резултатском "минусу", а иако су у пар наврата имали шансу за изједначење, нису успјели да их искористе, па су Бјелоруси на паузу отишли са четири гола предности - 16:12.

Одиграли су "змајеви" добрих десетак минута средином првог полувремена, али направили су велики број техничких грешака, што су домаћини зналачки искористили и минут и по прије краја првог дијела отишли на максималних "плус пет".

Велика драма виђена је у финишу меча.

Томислав Нуић разиграо се у другом полувремену (укупно седам голова), а бх. тим коначно је у 54. минуту стигао до изједначења. Мрежу домаћих затресао је Иван Карачић за 27:27.

Два минута касније Мирсад Терзић је реализовао седмерац за прво вођство "змајева" у Минску.

Имали су бх. репрезентативци два пута вођство, домаћи стизали, али је Сењамин Бурић успио "украсти" лопту у посљедњим тренуцима сусрета, након чега је над Карачићем направљен седмерац. Никола Прце је био сигуран и погодио за велико славље БиХ.

БиХ ће наредни меч играти у суботу. У тузланској дворани "Мејдан" угостиће Чешку, која је у првом мечу квалификација оправдала улогу фаворита и савладала Финску 31:27.

БЈЕЛОРУСИЈА: Брука, Бабичев, Шинкел, Шилович, Пукуски, Матскевич, Салдатсенка, Никуленкау, Карватски, Јуринок, Баранау, Ваилупау, Каралек, Бокан, Кулак, Гајдученко. Селектор: Јури Шевтсов.

БИХ: Б. Бурић, Перић, Херцег, Тарабокија, С. Бурић, Вражалић, Панић, Граховац, Терзић, Торомановић, Карачић, Прце, Малиновић, Нуић, Предраговић, Вегар. Селектор: Билал Шуман.

ГРУПА 5:
Бјелорусија - Босна и Херцеговина 29:30 (16:12)

Одиграно у сриједу:

Чешка - Финска 31:27 (15:12)

ТАБЕЛА: Чешка 2, Босна и Херцеговина 2, Бјелорусија 0, Финска 0.

Предстојећи мечеви:

27. октобра:

Финска - Бјелорусија
Босна и Херцеговина - Чешка

10. и 11. априла 2019:

Финска - Босна и Херцеговина
Чешка - Бјелорусија

13. априла 2019:

Босна и Херцеговина - Финска
Бјелорусија - Чешка

12. и 13. јуна 2019:

Финска - Чешка
Босна и Херцеговина - Бјелорусија

15. и 16. јуна:

Чешка - Босна и Херцеговина
Бјелорусија - Финска

Извор: мондо.ба

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Зоки

25.10.2018 18:58

Браво змајеви, А Никола га скроз Ледено завали, који краљ!

ОДГОВОРИТЕ