Шта се крије иза пословних веза?

Додјелу послова преговарачким поступком без обавјештења треба избјегавати али то у Српској често није случај. Доносимо примјер такве сарадње између Електрокрајине и фирме Момчила Крајишника.

Република Српска 25.10.2018 | 16:34
Шта се крије иза пословних веза?
Електрокрајина Бањалука, очигледно је, има одличну сарадњу са фирмом Момчила Крајишника, Сарајево инвест са сједиштем у Палама.

Крајишникова фирма је у неколико наврата у претходне двије године са фирмама у електроенергетском сектору а које су у власништву Републике Српске потписивала одличне уговоре о продаји дрвених стубова вриједне по неколико стотина хиљада марака.

Прије неколико дана Електрокрајина је објавила обавјештење о склапању још једног уговора са истом фирмом и то путем преговарачког поступка без објаве обавјештења.

Момчило Крајишник је предсједник асоцијације „Ствараоци Републике Српске", која је међу гласнијима у позивима на јединство између СНСД-а и СДС-а а иначе пружају велику подршку Милораду Додику.

Понуђач........................................................................................Сарајево инвест Пале

Коначна укупна вриједност уговора без ПДВ-а...........................498 000 КМ

Врста поступка...............................................................................Преговарачки поступак без објављивања обавјештења о набавци

Одабир најповољнијег понуђача у Електрокрајини, тако пише у обавјештењу, правдају хитношћу набавке.

У удружењу грађана Тендер напомињу да је врло јасно када се може провести набавка у преговарачком поступку а да и хитност може бити разлог само под одређеним условима.

У Тендеру напомињу да Електрокрајина воли набавку путем преговарачког поступка што никако није добра пракса.

Електрокрајина је и 2015 године посао вриједан 2,8 милиона марака на изградњи 35 киловатног вода од мале хидроелектране Медна до Чађавице додијелила путем преговарачког поступка.



БН ТВ

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

смолорек

25.10.2018 15:07

крију се виши национални интереси, исто као што је раселио пола Сарајева и то је било за више националне интересе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберац

25.10.2018 16:09

У овој држави нико од политичара није радио ни минуте за оно за шта је плаћен ,него су само морали како ће што више покрасти док су на власти, срамота. Ми смо така нација и менталитет ,ко год да би био на власти ити би био.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милица

25.10.2018 16:47

Лик иселио комплет Илиџу, Осијек и опет му се излази у сусрет да оголи оно сто није успио у рату.. Мој народе!! Није он узалуд робијао у ,, оној правој ,, дрзави.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брод

25.10.2018 17:38

Зар се јос уградјују дрвени стубови и зар нема стубова у српским сумама. Стари привредни криминалац

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјуро

25.10.2018 17:52

Цуј, фирма момцила крајисника се зове "Сарајево инвест" није "истоцно сарајево инвест" ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГРМЕЦ

25.10.2018 18:14

МОМЦИЛО И ЊЕГОВА АСОСИАЦИЈА СТВАРАЛАЦА ТЈ ПЉАЦКАСА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајлија

25.10.2018 18:27

Е Срби Срби. Које смо ми будале.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АР

25.10.2018 19:33

Осудјени ратни злоцинац изасао из мисије рупа хоце јос мало пара Растјера србе из сарајева на правди бога дјубре једно са обрвама

Name

Милан

25.10.2018 18:40

Сјећа ли се још ко оне њевове изјаве приликом интервјуа на ТВ непосредно након рата да нема 5 марака у џепу да да дјеци. Иначе осуђен за привредни криминал у Југославији. Натјерао послије завршетка рата Србе из Хаџића, Илијаша и Вогошће да се иселе да би оправдао етничко чишћење у РС. Ето, браћо Срби, ко нас је водио у рату. Једном крими алац, увијек криминалац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

С

25.10.2018 19:02

Зато је Момо стално на тв и промовисе М.Д. Лијепо и добро је плацен, оцигледно. Како сами себе зову тзв. Ствараоци, а ви борци сте ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

К

25.10.2018 19:03

Он је вец једном лезао због привредног криминала у СФРЈ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Збогом памети

25.10.2018 19:26

Када је лезао у Хаској тамници онда је био добар а када се не слазе са странацком врхуском у СДС-у онда нимало не ваља и треба га проносити по винестима. Па ко има веце право да добија послове од некога ко је за Републику Српску дао 14 најбољих година зивота лезеци у затвору. Е моји срби не требају нама муслимани да би се завадјали са другима. Ми смо мајстори да то направимо сами измедју себе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

???

25.10.2018 21:16

Никад нећу разумјети ове несретне СРБЕ!!! Одакле им толика мржња шта вам је човјек учинио нажао да га пљујете

Name

РЕ

25.10.2018 21:30

"Збогом памети" Боље је да цутис кад ниста паметно немас да казес.Јел ти сматрас да сваки "велики србин" треба да пљацка и отима од свог народа да од људи прави сиротињу и бједу.Да велики срби треба да буду милионери а народ бједа и сиротиња која нема хљеба да једе.Сви лопови и политицари који краду од свог народа представљају се као патриоте и велики срби да би овој бједи дали оправдање за своје пљацке.Нама нетребају такве ни патриите ни такви срби.Требају нам постени и цеститити људи који це својим радом и добром политиком помоци народу и побољсати им зивот и стандард.!!!!!