Полиција: Мигранте уклонити с границе

У близини Граничног прелаза Велика Кладуша - Маљевац тренутно се налази до 150 миграната и они ће бити уклоњени с локације, изјавила је портпаролка Граничне полиције БиХ Санела Дујковић.

Босна и Херцеговина 25.10.2018 | 14:23
Полиција: Мигранте уклонити с границе
"У овом тренутку на локацији, која је стотину метара удаљена од јучерашње локације гдје су боравили мигранти, има око 120 до 150 миграната међу којима нису мигранти који су синоћ правили проблем. Преговори полицијских службеника с њима, осим у контексту да напусте ову локацију, протичу веома добро. Они су се одмакли од полицијског кордона. Њихова намјера је да остану на овој локацији што ће им бити онемогућено", изјавила је Дујковић.

Истакла је да су преговори да иду с ове локације и даље у току.

"Гранична полиција БиХ не може да им обезбиједи смјештај и услове какве траже да би се премјестили с ове локације. У овом тренутку врше се преговори с њима, сада је стављена заштитна ограда, преговарачки тим је утврдио да они немају елемената насиља", казала је Дујковић.

Према њеним ријечима, тренутно је ситуација мирна.

"Оно што је дефинитивно јесте да они неће остати на овом локалитету и да ми на све могуће начине покушавамо да их убиједимо да се склоне с локације. Наравно, они ће бити уклоњени и ми се надамо да то неће подразумијевати мјере које подразумијевају полицијску силу", појаснила је Дујковић.

Проблем због којег мигранти не желе да се склоне с ове локације, изјавила је, јесте то што камп Трнови, гдје би могли ићи, није услован као што су локације гдје су премјештени мигранти с подручја Изачића.

"Ми заиста не можемо рјешавати проблем смјештаја унутар БиХ за њих. Оно што можемо урадити јесте да спречавамо оно што је илегално, дакле, њихово настојање да се помјерају према Хрватској. Ситуација је у овом тренутку потпуно под контролом", поручила је Дујковић.

Одговарајући на новинарско питање о томе да ли ће ова ситуација бити ријешена данас изразила је увјерење да ће се ова ситуација ријешити.

"У овој сада ситуацији, овдје на граничном прелазу, ми имамо достатан број службеника, који су повучени из других организацијских јединица", додала је Дујковић.

Извор: Анадолија

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Босанацц

25.10.2018 12:28

Зашто их Србија гура Босни нико више неспомиње у Србији да су имигранти ту а хиљадама јих је било. Размјестити их по бившим Касарнама до даљнега дати јим храну, интернет здраствену заштити и правило како да се понашају. Сви који прекрше правило сем Сиријаца који се немогу вратити а остале депортовати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.10.2018 12:51

Ај сути. Људи оце да иду а ови им не дају, насељавај их, ста цес од њих

Name

куку нама са нама

25.10.2018 12:41

Сад це из ЕУ услов БИХ за улазак бити да мигранте удоме хаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Смислов

25.10.2018 17:53

Гледам након дуго времена дневник РТРС у 19.30 и не могу да вјерујем колико пумпају и величају проблем миграната. Па тој ТВ са више мјеста јављају се репортери уживо, а првих 15 минута причају о томе и све то због шачице миграната. Та тв упорно скреће са главних тема и народ држи под тензијом, улични нереди, Сорош, страни обавјештајци, мигранти, сви хоће да нас укину, а Додик нас као неда. Колики треба бити идиот и повјеровати у то, а таквих слијепаца има овдје колико хоћеш. Нека је пензија 200 КМ, само нека се не пуца.

ОДГОВОРИТЕ