На ГП Маљевац тренутно мирно

Више од стотину миграната и другу ноћ је провело у импровизованима шаторима у близини Граничног прелаза Велика Кладуша - Маљевац.

Босна и Херцеговина 25.10.2018 | 11:14
На ГП Маљевац тренутно мирно
Тренутно је мирно на граничном прелазу. Полиција је поставила жуту траку на око 100 метара од границе с Хрватском и поставила кордон. На мосту, граници БиХ и Хрватске, и даље се налази мањи број припадника хрватске полиције.

Мигранти, међу којима су и жене и дјеца, још једну ноћ су провели под отвореним небом. Гранични прелаз Маљевац је одблокиран, међутим, саобраћај још није у функцији.

Портпаролка Граничне полиције БиХ Санела Дујковић подсјетила је да су мигранти синоћ у пар наврата покушали прећи у Хрватску, било је нагуравања, али није било физичких сукоба.

"Било је повријеђених. Најбитније је да је ријеч о лакшим тјелесним повредама. Повријеђена су три мигранта и три полицијска службеника Граничне полиције БиХ", истакла је Дујковић.



Повријеђени припадници Граничне полиције, како је казала, враћени су у кордон.

"Током ноћи била је мирна ситуација на Међународном граничном прелазу Велика Кладуша - Маљевац и на мосту. Јутрос можемо примијетити да је упола мањи број миграната који су дошли на ово мјесто да покушају прећи на хрватску страну", казала је Дујковић.

Саобраћај је, нагласила је, до прелаза омогућен.

"Одблокиран је и прелаз и ми од МУП-а Хрватске очекујемо да се у наредним сатима пусти саобраћај у функцију. Припадници Граничне полиције покушавају преговорима, без употребе силе, поштивајући у потпуности међународно хуманитарно право, да ријеше ситуацију. Мигранти никада неће, на овај начин, прећи на хрватску страну", изјавила је Дујковић.



Међутим, поручила је, не искључује се да ће се подузимати полицијске мјере јер је ријеч о граничном прелазу.

"Надамо се најбољем рјешењу, јер нам је заиста стало до ових људи. Без обзира што се преполовио број људи који се овдје налазе, још увијек је ту одређен проценат жена и дјеце, који су овдје већ двије ноћи", додала је Дујковић наводећи да је у Великој Кладуши и руководство Граничне полиције гдје ће данас одржати састанак с другим полицијским органима.

Извор: Анадолија

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

израелац

25.10.2018 09:59

Мигранти су перфидни.. увијек ће у први ред ставити дјецу и жене да их жртвују и изазову емоције.. а све то раде да би дошли до циља на прљав начин.. тако и палестински терористи крију се иза жена и дјеце жртвујићи их.. опасан је то менталитет

ОДГОВОРИТЕ
Name

Грицко

25.10.2018 10:02

ПРАВДА ЗА ВУКОТУ И СВУ ДЈЕЦУ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

САНДРА

25.10.2018 10:52

Збрините ту децу они нису криви кива је луда Политика сто води Америка И запад

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боле

25.10.2018 16:29

За дом спремни, напријед мигранти!

ОДГОВОРИТЕ