Сусрет Салмана и Кашогијевог сина

Случај убијеног новинара "Вашингтон поста" се не стишава. Вест која је обишла свет у ствари је фотографија руковања Кашогијевог сина и саудијског принца.

Свијет 25.10.2018 | 08:05
Сусрет Салмана и Кашогијевог сина
На фотографији коју је објавила државна саудијска новинска агенција СПА, с леве стране стоји син убијеног новинара саудијског порекла, Салах Кашоги, а десне саудијски принц престолонаследник Мухамед бин Салман, незванично наручилац убиства Џамала Кашогија.

Иста агенција која је објавила фотографију у штуром саопштењу навела је да је принц примио породицу Кашоги, подсећајући да су саудијски краљ и његов "омиљени син", како су страни медији назвали принца изразили претходно саучешће у вези смрти познатог новинара иначе оштрог критичара саудијске краљевске породице.

Фотографија о којој је реч на једно место ставила је ожалошћеног и могућег наручиоца убиства, будући да се сваког дана појављују нове информације у вези бруталног убиства новинара у конзулату Саудијске Арабије у Истанбулу, у који је Кашоги ушао 2. октобра и из њега жив није изашао.

Након двонедељног ћутања и порицања да има било какве везе с нестанком Кашогија и када је већ постало очигледно да се не може говорити о томе да је Кашоги жив, званични Ријад је признао да се нешто догодило.



То нешто открила је турска истрага чије детаље су медији објавили и пре него што их је турски председник јуче јавно изнео пред парламентом. Према ономе што се сазнало, у Истанбул су, на дан када је Кашоги ушао у конзулат, стигли и саудијски специјалци с циљем да "обраде" Кашогија. По свим верзијама догађаја нешто је кренуло наопако и Кашоги је задављен, по неким верзијама и раскомадан, а тело му је замотано у тепих и изнесено из конзулата.

Саудијски специјалци напустили су исто вече Истанбул, а последњи је то учинио онај који се прерушио у Кашогија и тако напустио амбасаду заваравајући тако јавност да је Кашоги жив.

Ердоган је то убиство назвао гнусним, додавпи да је све било веома добро испланирано.

Према писању бројних медија, који се позивају на своје изворе, сви "пипци" воде управо до младог принца, који је пре извесног времена дошао у жижу јавности када је извео мини државни удар када је наредио хапшење осталих принчева и саудијских бизнисмена.

Саудијска Арабија је саопштила да су обавештајјци који су учествовали у акцији ликвидације Кашогија ухапшени, као и да је реч о неовлашћеној акцији. Али, чини се да им мало ко верује да млади принц и краљ баш ништа нису знали. Светски званичници су зато јуча јасно ставили до знања, а то је да недостаје кључни моменат у целој причи - ко је наредио убиство. А на то питање, како кажу, мораће да одговори баш Саудијска Арабија.

Извор: Агенције

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Сизиф

25.10.2018 06:17

Могао бих замислити овакву слику гдје су Давор и Додик. То што је Давор отац, а овдје је син у суштини не мијења ништа. Држава хипокризије убија, била српска или муслиманска. Људи опаметите се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гардиста

25.10.2018 07:26

Де Сизифе додји себи,кад немас коме.Па да се појави цланак о манекенкама,ви би ставили коментар о Додику.Страсно...

Name

Логика

25.10.2018 07:11

Благо нама на кога личимо...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мммм

25.10.2018 07:47

Исламска посла!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја

25.10.2018 08:56

А и Српска посла ,за овог коња Ммммм!!!!! Дабогда се и теби слицно десило ко сто је овај слуцај и Давидов .

Name

Дорис.

25.10.2018 10:52

Циганска посла, Цигани само куну а клевта је израз пакости.

Name

Ово

25.10.2018 12:03

је мало јаце понизење породици. Ем су га убилли, и јос морају реци хавала на тај бијес. Ау ста им ПРИНЦ ради. Кресе их уздуз и попријеко, како стигне. А они као овце пред вуком. Стета немају Гавре П. !

ОДГОВОРИТЕ