Коричић: Мигранти неће ући у УСК

Комесар МУП-а Унско-санског кантона Мујо Коричић казао је након састанка оперативног штаба који се бави мигрантском кризом да нове групе миграната више неће улазити на подручје УСК јер нема адекватних смјештајних капацитета, као и због нарушене безбједносне ситуације у овом кантону.

Босна и Херцеговина 24.10.2018 | 11:43
Коричић: Мигранти неће ући у УСК
Коричић је казао да су мигранти који су синоћ заустављени у Кључу истим аутобусом враћени за Сарајево. Један аутобус је враћен синоћ, а други јутрос.

"Закон о унутрашњим пословима УСК је јасан. Полицијска овлаштења су јасна. Полицијски комесар је најодоговорнији за стање сигурности. Процјена је да је повећање миграната на подручју УСК, а без адекватног смјештаја, потенцијална пријетња нарушавању сигурности. Свакодневно имамо кривична дјела, од разбојништава, блудних радњи, силовања, крађа и отимања", казао је Коричић који је нагласио да полиција неће одустати од тренутних мјера.

Полицијски комесар је најавио да ће полиција урадити безбједносне процјене и у вези с дешавањима на Граничном прелазу Маљевац.

"Имамо споразуме са осталим полицијским агенцијама и ако буде требало затражићемо њихову помоћ. Имамо изузетно добру сарадњу и са полицијом у Републици Хрватској", додао је Корачић.

Корачић је казао да је у контакту с федералним министром унутрашњих послова, као и министром безбједности БиХ.

"Сви се морамо укључити. Није само УСК држава БиХ. Апсолутно се слажем да не можемо узети гумицу и избрисати ове људе. Они траже да оду за бољим животом, али постоје закони, норме и правила понашања у БИХ која се морају поштовати", додао је полицијски комесар на конференцији за медије.

Мујо Корачић је додао и да мигрантима неће бити дозвољени уласци на подручје УСК, без адекватног и званичног смјештаја, с обзиром да су јавне површине нелегално запосјели.

Извор: Клиx

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Е

24.10.2018 09:51

Ја мислим да ови мигранти нису на горе наисли, ста сте радили у БиХ? Ниста, лудаци нас само возали аутобусима горе доле

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.10.2018 10:41

Оце људи мигранте и готово

Name

ре

24.10.2018 12:16

УСК се реба одвојити од БиХ. Хоћемо границу!

Name

Игор

24.10.2018 09:52

Индијааааа, Пакистааан хахахахахахах

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзоо

24.10.2018 09:55

Ау ти цес забранити иди море.Сви сте заборавили да је 80%градјана БиХ били прогнаници.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Невен

24.10.2018 10:27

Који мигранти??? Ја колко се сјећам свевидеће око Драганче Мектић рече да босна нема проблем са мигрантима и да су то све Додикови предизборни трикови...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дј

24.10.2018 13:44

ОВО.ЈЕ.УГРОЗАВАЊЕ.ЉУДСКИ.ПРАВА.ПО.СВИМ.ОСНОВАМА

ОДГОВОРИТЕ