Коме смета Милан Радовић у ДНС-у?

Уколико би дошло до подјела у ДНС-у због односа у странци, извјесна је могућност да би се најмање три посланика издвојила из клуба матичне странке, док би остатак, њих најмање осам, ушао у Клуб посланика ДНС-а у Народној скупштини РС и био дио коалиције с СНСД-ом и СП-ом.

Република Српска 24.10.2018 | 10:33
Коме смета Милан Радовић у ДНС-у?
Како "Независне" сазнају, Марко Павић, предсједник ДНС-а, је под великим притиском да се странка ослободи људи блиских Милану Радовићу, директору Нове банке и будућем посланику.

С друге стране, извор близак Радовићу тврди да ни не размишљају о напуштању ДНС-а, а наводе о личним интересима у странци одбацују аргументима да су током изборне кампање послали поруке које су гласачи наградили најбољим изборним резултатом странке у историји.

"Нико није ни сањао да би ДНС могао остварити овакав изборни резултат. На задњој сједници Предсједништва странке сви су једногласно похвалили кампању и резултат који смо постигли. Нико није ништа говорио о било каквим проблемима и односима међу кандидатима који су освојили највише гласова", каже овај извор.

Он, даље, истиче да нико у ДНС-у ни не размишља о напуштању странке или прављењу неке нове коалиције.

"Било ко ко би се одвојио од странке био би само монета за поткусуривање. Свима је у интересу да останемо заједно и да хладне главе видимо како можемо овако добар резултат искористити да имплементирамо политике које смо обећали грађанима у изборној кампањи", каже наш саговорник.

Како сазнајемо, осам посланика је од Павића затражило да се Радовићеви људи искључе из странке, образлажући то тиме да ће само на тај начин ДНС моћи преживјети, а да ће остатак бити сасвим довољан да заједно са СНСД-ом и СП-ом формира стабилну власт. Они тврде и да одлазак неколицине Радовићевих људи не би значио цијепање странке, већ њено чишћење од људи за које тврде да не мисле добро странци.

Такође, ова струја аргументује да ће СНСД с партнерима имати десет посланика на нивоу БиХ, чиме би одлазак Ненада Нешића из ДНС-а био неважан за стабилну коалицију.

Подсјећања ради, Влада РС је на сједници у понедјељак разријешила дужности Данета Малешевића, министра просвјете и културе РС, као дио процеса чишћења коалиције од чланова за које се вјерује да нису показали лојалност и рад за коалицију на изборима.

Такође, Милорад Додик, лидер СНСД-а и новоизабрани српски члан Предсједништва БиХ, је рекао да су поједини кандидати ДНС-а радили за Вукоту Говедарицу, предсједника СДС-а, који је био кандидат Савеза за побједу за предсједника РС, и Младена Иванића, почасног предсједника ПДП-а и Додиковог противкандидата за позицију српског члана Предсједништва БиХ, те да тим кандидатима нема мјеста у будућој коалицији.

СДС и СНСД

Ако се покажу тачним спекулације да дио Главног одбора СДС-а тражи од Вукоте Говедарице, предсједника СДС-а, да на дневни ред стави коалицију са СНСД-ом на нивоу БиХ, могло би доћи до новог преслагивања страначке моћи на нивоу БиХ.

Саговорник близак СДС-у нам је рекао оно што се у јавности већ неко вријеме отворено спомиње - да би Обрен Петровић и Милован - Цицко Бјелица, оснажени још неколицином СДС-ових првака, могли иступити из своје странке и приклонити се Милораду Додику, новоизабраном српском члану Предсједништва БиХ, ако Говедарица задржи став да СДС треба да остане у опозицији.

(Независне)

Коментари / 49

Оставите коментар
Name

Градиска РС

24.10.2018 08:38

Па људи су и долазили у ДНС за паре и због функција.Саса Лазиц јр добио 60 000 марака за прелазак из СДС.Крцмар јос толико.И ста оцекивати од таквих људи???Па док не буду имали интерес одосе они.И мозе ли ико утврдити одакле је Павиц извукао те паре Лазица и Крцмара?Лазиц ради као возац санитета у дому здравља,а фасад се урадила на куцетини,нови мерцедес је купљен,све од Павица и ДНС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

магационер

24.10.2018 09:11

Цицко је био пре рата магационер у "Романији" у Сокоцу, издавао радницима лопате, крампе, тестере... а сада магистар наука и полотиком (био у апсу због криминала пре неколико година).

Name

Правда

24.10.2018 09:14

Правда за Павица ;)

Name

Ре

24.10.2018 09:25

Ја само не знам која је будала дала толике паре том Лазићу из Градишке када он нема три чисте. Колико онда кошта неко ко је иоле нормалан и бар мало паметан??

Name

Пола мени-пола теби

24.10.2018 09:25

Правда за Павиц-а је вец задовољена-

Name

Ре

24.10.2018 09:25

Зато це сутра бити искљуцен из клуба одборника днс-а.

Name

Ре Градиска

24.10.2018 09:34

Захваљући Лазићу и Крчмару ДНС је постао друга странка по броју гласова у Градисци. У Козинцима одакле је Лазић ДНС је добио 400 гласова, само висе је добио Снсд. Да није тих људи ДНС не би била ни пета странка по броју гласова.

Name

Славко Дуњиц

24.10.2018 09:43

Ја сам договорио да Сале кнез предје код мене у странку. Он је мој човјек

Name

Хвала

24.10.2018 09:45

То ЈЕ ХВАЛА РАДОВИЦУ.СТО ИМ ЈЕ ДОЊЕО НАЈМАЊЕ 30000 ГЛАСОВА.СТРАСНО И НЕСИЦУ БЕЗ ТА ДВА ЦОВЈЕКА БИ ЈЕДВА ЦЕНЗУС ПРЕСЛИ.ПАВИЦУ СТА ЈЕ САД РИЈЕЦ ЈЕ РИЈЕЦ.

Name

Мекињиц

24.10.2018 09:53

Ја сам у Козинцима направио гласове и Јована Л. И то 285 гласова

Name

сдс градиска

24.10.2018 10:05

Молице лазиц да се врати у сдс сасице га ови у днс у градисци

Name

Брко

24.10.2018 10:25

Цицко је прави уплакан, стари лопов,преварант

Name

Никола

24.10.2018 10:40

Сустина прице је да се Цубриловиц и Додик пласе Радовица. Цовјек нема прлкаву историју а има новац и директну моц на терену. Не могу га контролисати. Додик, Цубриловиц, Дјокиц и слицни се понасају као водје секти. Онај ко размисља својом главом, ради по својој савјести и не клања се водји није добродосао. Цубриловиц би требао да буде мудирији. Политицког искуства има у толикој мјери да му се греске не могу опростити. Гласаци днс-а у Бања Луци у граду су далеко висе гласова дали Радовицу а у добром дијелу града и Обрадовицу. Нека се Цубриловиц преиспита засто су га гласаци казнили. Да ли је љубавница вриједна тога.

Name

ДНС Бања Лука

24.10.2018 11:56

Господин Цубриловиц имао је замисао да након избора преузме ДНС медјутим својом комбинаториком на листи 1,2,3 тј. он, Коцицка и Цопиц заврсили су као други, цетврти и пети по броју гласова. Иако је веома стар и болестан 1953 годисте, а здравље му је бас упитно по питању бубрега, високог сецера он и даље своју пакост и глад за власцу испољава на узасан нацин и зарад лицних интереса разваљује странку од које је имао користи задњих 20 година те покуповао станове и пословне просторе по Бања Луци и Београду у милионским вриједностима. Дупли зивот који води, један са породицом, а други са љубавницом кренуо је наопако и сад се труди свим силама да удовољи једној и другој страни па на рацун других и спутавањем успијесних привредника, доктора наука и нароцито нас младих у ДНС-у како би исте окривио за свој лос резултат од биједних 7.000 гласова од којих је пола покуповао. ДНС би имао јос бољи резултат да он и особе око њега нису биле на листи, али вријеме це да показе уствари да је он само терет за странку и да у наредном периоду неце ни бити предсједник главног одбора те највјероватније ни цлан странке јер је вец једном ногом у СНСД-у, а другом у гробу. П.С. а сто се тице мјеста предсједника скупстине које ти је обецао Миле, од тога нема ниста, а највеци проблем ти је сто морас уступити мјесто Боривоји ако напустис скупстинске клупе, а не својој футрованој крмаци и љубавници Коцицки.

Name

БАЊА ЛУКА

24.10.2018 12:10

ЦУБРО ЈЕ СЕЉАК ЈЕДАН ОБИЦНИ, ИСАО СА МОЈИМ СТАРИМ У ЈАЈЦУ У СКОЛУ НИЈЕ ИМАО МАРКЕ ОНИ МУ ПОМАГАЛИ ДА СЕ ОБУЦЕ И САД ЈЕ ОН КАО ФРАЈЕР, А ЈЕДВА ПРОЛАЗИО ДВИЦОМ У СКОЛИ. ПРИЦА ДА ЈЕ РАДИО У ЦАЈАВЕЦУ НИКО ГА НИКАД НИЈЕ ВИДИО ТАМО А О РАТИСТУ ДА НЕ ПРИЦАМ. АЛ СЕ ЗАТО НАКЛЕПАО ФИНО ЛОВЕ У ГРАДУ И САД НИКОГ НЕ ПОЗНАЈЕ КАД ТРЕБА ПОМОЦИ ПА НИ РОДЈАКА РАЦИЦА СТО ГА ВОЗИ НЕ ПОСТУЈЕ ВЕЦ ГА МАЛТРЕТИРА. НЕ КАЗУ ДЗАБЕ У МАЛИМ БОЦИЦАМА СЕ ДРЗИ ОТРОВ А БОМЕ И СТОЛИЦА ЗА ПРЕГЛЕД.

Name

соне

24.10.2018 12:17

Већ сам рекао пре избора да ће ПДП И ДНС расти. Радовиц је млад човек и имао је приступ какав би ја као неко ко се не бави политиком направио, медутим и ту је било рупа због лосег струцног познавања ствари јер та прица коју економисти форсирају је само један саблон који је неостварив без других ствари за које они немају слуха, нити довољно постовања. Радовиц јесте имао у кампањи толерантност. Иначе главни кривци су подлост опозициона или политиканство за које се знало и које је потпуно супротно од онога за ста су им дати гласови нестранацких људи. Да, није тог политиканства у СДС, па цак и у ПДП у ком по профилу сједеи људи слицни СНСД-овском профилу, Павиц уопште не би био разапет и премијер би био из ДНС и Додиг не би имао избора, сто је по мени много боља опција. Међутим плашећи се ових хајдука у опозицији који су и финансијски најмоћнијији јер су упитању прифитери јос из ратног доба, па на овамо Павиц не може да отвори карте, јер му поједине струје развукосе странку. И, да подвуцемо, да су главни кривци у таквој опозицији за коју тврдим, да се никада неће ослободити наведених људи и да је њихова прича о социјним јрднакостима залраво варање најискренијих људи који сетају у потрази за мањим злом. Не дају они слободно изразавање, као ни да се скреће са тог њиховог курса, а насао би ,, Мирко" комбинаторику са којом би позицији оци ко флесхован флипер радиле.

Name

Мк

24.10.2018 08:44

ЈЕДИНИ ПРАВИ ЦИЉ МИЛОРАДА ДОДИКА ЈЕ ДА РАЗБИЈЕ ДНС .МАНИПУЛАТОР ЈЕ ВИДИО КОЛИКО ЈЕ ДНС ЈАКА СТРАНКА И ТО МУ НЕ ИДЕ У ПРИЛОГ .ЈОШ МАЛО САЧЕКАЈТЕ И БИЋЕ ДА ЈЕ ДНС ИЗДАЈНИЧКА СТРАНКА.А СА СДС ХОЋЕ САДА КОАЛИЦИЈУ И ЦИЉ МУ ЈЕ ДА НЕМА ОПОЗИЦИЈЕ ДА ИХ КОНТРОЛИШЕ И СТАВИ ИХ У СВОЈУ СЈЕНКУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.10.2018 09:03

Неће Миле дозволити јаку опозицију никад!

Name

Ре Ре

24.10.2018 09:14

Па МК није то ни рекао тако,процитај боље. А циљ Додика је апсолутна власт и тацка.

Name

Изгледа да су сви на продају...

24.10.2018 10:36

Суштина свих ових превирања јесте заузимање добрих позиција, брзинско богаћење, продаја душе дјаволу. Отуда оволика борба, издаје, пљувања, подваљивање стручњака са куповним дипломама-тековином овог накарадног времена, квази факултетима за потребе незналица. Отуда и папци, јер је политичка сцена постала најгора могућа пијаца, гдје је суштина трговине "продаја себе", отимање пара, а све су народне, без имало карактера, гриже савијести, одговорности било какве. Све је огавно, јадно, биједно, испали смо масовно будале што смо излазили на изборе, јер је изгледа све ријешено и договорено раније.

Name

Милан

24.10.2018 08:45

Правда за Радовица!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ријец није ријец

24.10.2018 08:45

Милане, добродосао си у свој СДС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

24.10.2018 09:57

Куд оде Милане , ето те на Бобара ми поцињес лицити а млад си цовјек . Хахахаххахаха

Name

хахаха

24.10.2018 08:46

Хехехе. У чему је проблем? Овај је тек и дошао у ДНС. Хахаха. Како дош'о тако ош'о. Старохани пристају на све само да су на власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ комуниста

24.10.2018 08:46

,,Историјски" резултат, од ДНС и тог банкара у БЛ више гласова је добио Драшко Станивуковић. А ниједан није ,,купљен", а за њих је гласао ко је морао. Поздрав за Драшка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крајина

24.10.2018 09:00

Подршка за Драшка!

Name

Ја

24.10.2018 09:36

Цуј изненадени,колико сте папака купили требали сте и боље проци.Све су то паре овог народа,срам вас било.Цега се паметан стиди,будсла се поноси.Колико је слепера сљунка са ауто пита отисло по разним сеоским сокацима за глас.Сами себе разоткривате,тиме сто се сами себи цудите.

Name

вања

24.10.2018 12:22

Пусти ту прицу о Драску и она је нереална. Будимо искрени да су људи давали , онако гласове. Драско није укаљан, али пдп јесте, друго то је најзатворенија странка за коју се не исплати гласати јер је познато да су своје људе тјерали, а продавали су радна мјеста и сваста ту има још. ..)

Name

ЖИКА Ж

24.10.2018 08:52

Наороде за шта гласасте. Коме дадосте повјерење. Ко да управља Републиком Српском. Лоши ђаци бјеже из школе а одлични из Републике Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАЊАЛУЧАНИН

24.10.2018 10:37

ДНС-друштво незаситих Срба, мало, мало и још мало!?

Name

Оптимист

25.10.2018 15:24

Јој луда кућа је ово све

Name

Миле

24.10.2018 08:59

Нови клинци имају велике амбиције у странци И косе оне који су је градили.Наравно да ће се људи који су градили странку И који су ту 20 година бунити,неко у странци ради 15 година И веома је стручан у свом послу И не може добити шансу јер нема новац.Сматрам да сви требају да своје амбиције мало смање И И врате се у раелне И онда ће све бити како треба.90% Градског одбора већ се буни И има пуно право на то.Свака цаст свим кандидатима али мало стрпљења ником не шкоди.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.10.2018 09:27

Најгори су ти "струцњаци" политике.

Name

амадеус

24.10.2018 09:21

Смета Рудоњи, Тегелтији,Бисерки,Чубриловићу, Бисерки,Стевандићу.....Шпирићу...и тд.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Лука

24.10.2018 09:34

Тај Павиц је обицни преварант. Био сам у БО у једној од Мјесних заједница. Ујуту ми долази 5 посматраца из ДНС .Само један је акредитован .Наравно провјерим идентитет и и направим слузбену забиљеску ,један је задузен .Послије тога стизе омладина и упорно трврде да су ту у изборној мјесту. Стално стизу из омладинци из ДНС ,упорно тврде ,зову провјеравају ови им странке сигурно слагали ,куповали омладину .Зна се да један посматрац из једне странке. Несиц потписује споразум са градјевинским факулетом споразум да це студенти обављати праксу преко њих .Нарвно ту је и укљуцен пресједник омладине,добива посао у Путевима РС ,укљуцује све студенте у ДНС и поциње хајка по Бања Луци на лов за омладину и куповина гласова.Све је огромна превара ,наравно доста њих су заполили у Путеве,неки су извислили. То је исти сценариј као у Истоцном Сарајеву.То није све плацају омладини славље за родјендане и забаве у локалима. По принципу доведи сто висе друства и наравно уз то иде и приступница ДНС. Сад се поставља питање откуд толики новац ? Посебно надрада за гласове...знаци све иде на превару.Ето како је Павиц досао до гласова,плаценим насим акцизама,путеринама,регистрациом аута. Све то је нас новац и то градјани плацају. Паметније било Павицу да цути, народ је све видио и зна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милане

24.10.2018 09:44

Милане брате подрска из Бунцица

ОДГОВОРИТЕ
Name

Столац

24.10.2018 12:44

Мрављаца ,Превила и Бунцици вазда били Бастион ДНС-а а и Лигати су јаки...

Name

Напријед

24.10.2018 09:44

Вукота , не дозволи да нам растуре СДС. Нека увијек гладни и никада сити иду Додику, они само каљају углед странке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако је Миле

24.10.2018 10:02

Миле воли диско,а воли и Јахорину ...све се зна

ОДГОВОРИТЕ
Name

Невен

24.10.2018 10:25

Сад одједном не ваљају Цицко и Обрен а поштен Радовић... Никад нећу схватити то ложење на неку политичку партију, сваки избори показују да је то све чист го лични интерес, а сад је то видљивије него икад...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Одговор

24.10.2018 10:36

Смета Згодноме! Боји се конкуренције!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре ОДГОВОР

24.10.2018 10:55

хттпс://www.фацебоок.цом/РеСтартСрпска/пхотос/а.396007967447331/699535893761202/?тyпе=3&тхеатер

Name

Нека борба буде непрестана

24.10.2018 10:37

Ријец није ријец. Зна се ко има паре и мозе да купи све.Али ко це оног Обрена грдног гледати у парлам.скупстини.Није достојан ни физицки ни угледом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ријеч НИ(је) ријеч!

24.10.2018 11:00

Која брутална превара бирача! Наивни су повјеровали , али их је невероватно много! Свакога можеш преварити једном и направити будалом, али други пут ће мање бити будала бар кажу тако!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Издаја

24.10.2018 12:23

Код Срба је увијек било Бранковића, па тако и сада у СДС!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

свима

24.10.2018 12:49

Смета свима нама. Мислили смо да је то способан и паметан цовјек а оно ГОРСКИ. Цијим парама си се разметао и плацао гласаце и посматраце. Да си црнцио за њих другације би се понасао. Срам те било БАРАБО БРЕ ЈЕДНА ПОКВАРЕНА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Искусење

24.10.2018 14:42

Мислим да у СДС-у има јос прибраних и искусних људи као сто су Обрен Петровиц, Цицко Бјелица и Мицо Мициц и да це на крају донијети одлуку која це спријецити распад странке. Уколико се допусти да исфрустрирани појединци одлуце о судбини странке онда им нема спаса и то је крај СДС-а.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Веља

24.10.2018 19:01

Само напрјед Милане

Name

БОБА

25.10.2018 06:13

ПАДЕ МИ НА ПАМЕТ ДА СВЕ ВИШЕ И ВИШЕ ПРИМЈЕЋУЈЕМ ДА НАМ ВОДЕ ДРЖАВУ БОЛЕСНИ ЉУДИ.СЛИКА ТО СВАКИМ ДАНОМ ПОКАЗУЈЕ.ПОСМАТРАЈТЕ ОВЕ ЉУДЕ СВИМА ФАЛИ МНОГО, ШТО СЕ ЊИХ ЛИЧНО ТИЧЕ.КАКО ОВАКВИ ЉУДИ МОГУ БИТИ ТУ ГДЈЕ ЈЕСУ.ОНДА РАЗМИШЉАМ ДА СУ ОГОРЧЕНИ НА СЕБЕ .СВИ БОЛУЈУ ОД НЕКЕ ВРСТЕ БОЛЕСТИ ТО СЕ НЕ МОЖЕ САКРИТИ. ОНИ СЕ СВЕТЕ НЕКОМЕ А ТАЈ НЕКО ЈЕ НАРОД. НЕКА СУ ЖИВИ И ЗДРАВИ АЛИ НЕБИХ ИМ БИЛА У КОЖИ.МИСЛЕ ЉУДИ ДА ПАРАМА МОГУ ЗАМАЗИВАТИ ОЧИ И КУПИТИ СВЕ АЛИ СЕ ГРДНО ВАРАЈУ.

ОДГОВОРИТЕ